Gamestudio voor Nintendo Switch is vanaf vrijdag verkrijgbaar in de Nintendo eShop

thumbnail

Heb je er ooit van gedroomd je eigen videogame te maken? Die droom kan werkelijkheid worden met Gamestudio, dat aanstaande vrijdag verschijnt in de Nintendo eShop van de Nintendo Switch*. Deze nieuwe game-maak-game laat kids en ouders – en iedereen daartussen! – plezier beleven aan het maken en delen van hun eigen videogames. Door het verbinden van kleurrijke wezens die knopixen worden genoemd kan iedereen leren zelf games te maken met leuke, laagdrempelige lessen die spelers de basis van visueel games programmeren bijbrengen. Het mooiste is dat hier helemaal geen voorgaande ervaring voor nodig is! Bekijk de Een uitgebreide blik op Gamestudio (Nintendo Switch)-trailer voor een idee hoe knopixen eruitzien, wat ze in de game doen, en wat voor soorten games spelers kunnen maken.

Knopixen zijn wezens met elk hun eigen persoonlijkheid die je helpen je games van de grond af op te bouwen. Er zijn tientallen knopixen in Gamestudio met elk een unieke functie, en spelers kunnen leren hoe ze games kunnen maken door ze op verschillende manieren te verbinden. Beginnende game-makers kunnen bijvoorbeeld een poppetje met de stick besturen door een stick-knopix met een poppetje-knopix te verbinden! Op die manier kunnen spelers de basis van games programmeren op een leuke en intuïtieve manier leren. En er zijn heel veel verschillende soorten games om te maken, van zijwaarts scrollende platformers tot kart-racers en ruimteschietspellen!

Game Builder Garage is vanaf aanstaande vrijdag exclusief verkrijgbaar in de Nintendo eShop voor € 29,99.

In Gamestudio voor de Nintendo Switch kunnen kids en ouders, en iedereen daartussen, plezier beleven aan het maken en delen van hun eigen videogames. Door het verbinden van kleurrijke wezens die knopixen worden genoemd kan iedereen leren hun eigen games te maken met leuke, laagdrempelige lessen die spelers de basis van visueel games programmeren leren, zonder dat daar voorgaande ervaring voor nodig is.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  loeder001
  Lid
  987
  9 dagen geleden

  Dat is goed nieuws.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box