GamesCom 2016 – Call of Duty: Infinite Warfare

thumbnail

Call of Duty: Infinite Warfare

Op de GamesCom konden we zoals elk jaar ook weer genieten van een nieuwe Call of Duty. De jaarlijks terugkerende franchise lijkt maar geen pauze te kunnen nemen nu er 3 developers zijn die om de 3 jaren een game uitbrengen. Ditmaal is het de beurt aan Infinity Ward. Het spel speelt zich af in de nabije toekomst waarbij de aarde geen resources meer heeft om van te kunnen leven. De aarde leunt op de mensen die planeten minen voor grondstoffen. Het spel speelt zich zowel op de aarde als in de ruimte voor, en ik kan je vertellen; het is verre van vrede in de gamewereld van Call of Duty. In een video zagen we een interessante missie waarbij een helikopter je neerzet in een gebied waarin flink gevochten wordt. Je begint het met clearen van de LZ waarna je op het land verder gaat om daar kort een missie uit te voeren. Vervolgens vertrek je weer uit het felle gebied maar helaas was dat niet zo makkelijk gezien het feit dat een andere heli neerstortte in het gebied. Je moet dus nog even terug om je maat uit de gecrashte helikopter te halen. Wat vooral opviel is de geweldige actie in de game met daarbij de imponerende geluiden van de heli’s en de guns. Echt heel veel nieuws onder de zon vinden we helaas niet met de game; De actie is intens, de audio is geweldig bombastisch, de graphics zijn weer licht opgepoetst maar verre van echt imponerend en de gameplay is erg lineair. Alle ingrediënten die we eigenlijk al jaren kennen van de franchise. Al met al lijkt de singleplayer weer een leuk weg te spelen modus te worden die in ieder geval niet als vervelend ervaren zal worden.

Verder zagen we ook nog een korte video van de nieuwe game mode in het spel. Het betreft Zombies in Spaceland, een totaal andere inkijk in Call of Duty waarbij je terug gaat naar de jaren 80. Het spel kent een pretpark-achtige sfeer dat zich ook daadwerkelijk afspeelt in het attractiepark ‘Spaceland’ waarbij Poindexter the Nerd, A.J. the Rock, Andre the Rapper en Sally the Valley Girl de hoofdrol spelen. De 4 karakters zijn geïnspireerd op acteurs die vast zitten in een horror film. Je kunt zelfs attracties in gaan om zombies neer te gaan knallen, want dat is het hoofddoel in de mode. Inmiddels is een video met gameplay van de modus ook al officieel uitgebracht voor het publiek. Echt nieuw was de onthulling dus niet, al wekte de video alsnog een lach op de gezichten van iedereen. Het concept lijkt interessant te worden, al is het lang niet meer origineel met al vele andere zombie games die hetzelfde gedaan hebben, waaronder Dead Rising en House of the Dead, die een zelfde soort sfeer opwekken met humoristische omgevingen gecombineerd met zombies.

Samen met Infinite Warfare zal ook Call of Duty 4: Modern Warfare als een remastered versie gaan verschijnen als zijnde Modern Warfare Remastered. Deze zal voor de PC, Xbox One en PlayStation 4 uit gaan komen. Als je de Legacy, Digital Deluxe of Legacy Pro edition van Infinite Warfare aanschaft krijg je het spel er gratis bij. Raven Software, bekend van eerdere multiplayer modi voor Call of Duty games, zal de remaster verder ontwikkelen. De game bevat de originele campaign mode en 10 maps voor de multiplayer in plaats van de 16 maps die de game van origine had. Verder zal het spel gebruik maken van dedicated servers, waarmee de multiplayer weer nieuw leven ingeblazen moet worden.


 • Auteur: Evilgamerz redactie | Genre: GamesCom | Release: 20-08-2016 | Uitgever: | Ontwikkelaar:
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx