GameBoy Advance-titels vanaf volgende week beschikbaar in VC

thumbnail

In 2001 begon Nintendo een nieuwe generatie draagbaar speelplezier met de Game Boy Advance, een 32-bits handheldconsole waar vele memorabele spellen voor verschenen. Om de vele hoogtepunten voor dit spelsysteem te eren, stelt Nintendo vanaf volgende week diverse Game Boy Advance-titels beschikbaar in de Nintendo eShop voor Wii U Virtual Console, zodat zowel fans als nieuwkomers van deze hoogtepunten kunnen genieten op het tv-scherm of de Wii U GamePad. Voor nog meer speelplezier zijn de klassieke spellen uitgebreid met Miiverse-ondersteuning en Restore Points om vorderingen in het spel te bewaren.

Vanaf 3 april komt een selectie van GBA-titels naar Wii U, en in de eerste maanden zitten er al heel wat grote titels en beroemde spelfiguren tussen!

Op 3 april, vormen drie totaal verschillende spellen het eerste aanbod:

– Advance Wars (Euro 6,99) is een hoog beoordeeld turn-based strategiespel waarin je je commandanten stap voor stap naar de overwinning moet leiden. Voer het commando over grond-, lucht- en zeetroepen, en versla de vijand op meer dan 100 slagvelden met gevarieerde soorten terrein en wisselende weersomstandigheden.

– Mario & Luigi: Superstar Saga (Euro 6,99) is het eerste spel in de Mario & Luigi-serie. In deze maffe, actierijke role-playing game moet je beide helden tegelijk besturen en deelnemen aan turn-based gevechten. Als de stem van Princess Peach is gestolen, moeten Mario en Luigi samenwerken om de kleurrijke omgevingen van Beanbean Kingdom te verkennen en het kwaad te verslaan.

– Metroid Fusion (Euro 6,99) biedt de avontuurlijke ren en schiet actie waar de serie bekend om staat, maar met een bijzondere twist. Doordat een dodelijke parasiet in haar lijf is bestreden met Metroid-DNA, krijgt heldin Samus Aran unieke nieuwe krachten! Hiermee gewapend begint ze de jacht op de mysterieuze ‘SA-X’. Metroid Fusion combineert een origineel en meeslepend verhaal met intense platformactie in de stijl van de klassieke Metroid-spellen.
Op 10 april volgen nog twee geweldige spellen:

– In Kirby & The Amazing Mirror (Euro 6,99) speelt niet één Kirby de hoofdrol – het zijn er vier! Onze held is namelijk gesplitst in vier verschillend gekleurde versies van zichzelf, die samen de harmonie in Dream Land moeten herstellen. Natuurlijk kunnen de Kirby’s weer vijanden opslokken om hun krachten over te nemen, en dit keer zijn er ook verborgen verzamelvoorwerpen die het uiterlijk van Kirby veranderen. Je blijft maar nieuwe dingen ontdekken in dit even verrassende als vermakelijke avontuur!

– Voordat hij zijn handel naar andere, meer recente systemen bracht, begon Wario zijn bedrijf op de Game Boy Advance in Wario Ware Inc.: Minigame Mania (Euro 6,99). Vanaf 10 april kun je in Wario’s maffe wereld genieten van een wervelwind van 200 simpele, razendsnelle minigames.

Op 17 april kun je met onaardse snelheden racen, en een mythisch avontuur beleven:

– F-Zero: Maximum Velocity (Euro 6,99) bracht futuristische, krankzinnig snelle race-actie naar de Game Boy Advance. Afstammelingen van beroemde sterren uit F-Zero proberen elkaar voor te blijven met 10 gloednieuwe, razendsnelle hovercrafts. Er zijn 20 verschillende parkoersen en vier moeilijkheidsniveaus te bedwingen. De weg die je moet afleggen om van een groentje een ware F-Zero-kampioen te worden, is rijk aan dodelijk scherpe bochten, duizelingwekkende sprongen en bloedfanatieke concurrenten.

– In het epische role-playing avontuur Golden Sun (Euro 6,99), verovert het kwaad langzaam maar zeker de wereld, en maken duistere krachten jacht op de verloren kunst van Alchemy. Trek samen met je trouwe metgezellen de wereld in, en gebruik wapens, magie en diverse elementaire wezens om de vrede in deze mythische wereld te herstellen.
En op 24 april wacht een episch avontuur met Yoshi:

– In Yoshi’s Island: Super Mario Advance 3 (Euro 6,99) heeft de kwaadaardige Kamek baby Luigi en baby Mario ontvoerd. Gelukkig schiet Yoshi te hulp! Met baby Mario op zijn rug, maak je met Yoshi een onvergetelijke reis door prachtige, handgetekende omgevingen vol valstrikken, vijanden en verrassingen. Probeer elk level te overwinnen om af te rekenen met Kamek en zijn meester, Baby Bowser!

Vanaf april komen enkele prachtspellen uit het Game Boy Advance-tijdperk beschikbaar voor Wii U, en de komende maanden zal dit aanbod alleen maar groter en interessanter worden. Bekijk hier de nieuwe Wii U Virtual Console trailer.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx