Forse prijsverhogingen voor Xbox Live Gold – Update

thumbnail

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het de prijzen van Xbox Live Gold verhoogt. Het gaat om Amerikaanse prijzen die vooralsnog bekend gemaakt zijn maar ook Europa mag verhogingen verwachten. Drie maanden Xbox Live Gold kost nu 30 Dollar en er is een abonnement van 6 maanden voor 60 Dollar verkrijgbaar. De prijs per jaar komt daarmee neer op 120 Dollar per jaar. Vorig jaar kostte een jaarabonnement nog 60 Dollar in begin 2020. Een maand- en kwartaal-abonnement voor Xbox Live Gold kost in Europa momenteel 7 Euro en 20 Euro. Of wij ongeveer 120 Euro gaan betalen per jaar is nog niet bekend. Microsoft heeft niet gemeld dat er meer services komen in ruil voor de hogere kosten. Het Game Pass-abonnement, waarmee je maandelijks gratis game kunt downloaden, kost 13 Euro per maand en bevat standaard Xbox Live Gold.

Inmiddels is de community zich flink aan het roeren. Via de Purexbox lezen we dat Phil Spencer, topman bij Microsoft Xbox, zich verontschuldigt voor de commotie die is ontstaan bij de aankondiging van de prijsverhogingen. Echter lijken de prijswijzigingen vooralsnog niet terug gedraaid te worden. De man laat alleen weten dat Microsoft ervan zal leren in de toekomst. “Bedankt voor de feedback. We zullen ervan leren in de toekomst.”

Update: inmiddels heeft Microsoft de wijziging terug gedraaid na alle ophef.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  4 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Yellow13NL
  Lid
  280
  1 maand geleden
  Reageer op  Z@3 Redrum

  Je moet het bericht inmiddels alweer aanpassen. Het is alweer teruggedraaid. Microsoft heeft zich danig vergist. Check Twitter of iets dergelijk even. 😉

  Reiverdemon
  Lid
  301
  1 maand geleden

  Geinig om de 2 kampen te zien over deze zaak. De een prijst xbox vanwege het terugdraaien, en zeggen dat ze kunnen luisteren naar kritiek. Terwijl de ander (terecht vind ik) ze belachelijk maakt dat ze het überhaupt probeerden dit te flikken.

  JButter
  Lid
  210
  1 maand geleden

  Goed dat ze er weer vanaf gestapt zijn, maar ze hadden dit in eerste instantie nooit moeten doorvoeren. De imagoschade is inmiddels weer geleden.


  Naar boven
  4
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x