Fire Emblem Engage verschijnt deze week voor de Nintendo Switch

thumbnail

Fire Emblem Engage, het nieuwste deel in de langlopende strategy RPG-franchise, verschijnt deze week voor de Nintendo Switch.

Elke 1000 jaar verlenen legendarische helden genaamd Emblems geweldige krachten aan degene die de 12 Emblem Rings bezit. Nu het ritueel nadert, ontwaakt Alear – de Divine Dragon van de voorspellingen – om de ringen te verzamelen en voor vrede in het land te zorgen. Maar ook Sombron, de Fell Dragon, is ontwaakt. Deze aartsvijand van de Divine Dragon aast op de ringen voor zijn eigen snode plannen. Alleen Alear, de Divine Dragon, en zijn getrouwen staan tussen Sombron en totale vernietiging…

Spelers voeren het bevel over het leger van de Divine Dragon tijdens vele strategische turn-based-gevechten op het continent Elyos. Elk gevecht is anders en vereist zijn eigen aanpak en strategie, gebaseerd op de krachten en zwaktes van elke eenheid. Tijdens gevechten is de wapendriehoek van groot belang, want elk type wapens heeft een voordeel over een ander type. Daarnaast kunnen helden die speciale arts gebruiken bogen, boeken en messen gebruiken om voordelen op hun vijanden te behalen.

Spelers kunnen de ervaring afstemmen op hun eigen niveau met diverse moeilijkheidsniveaus en spelstanden. Speel op Normal, Hard of Maddening, of kies Auto-Battle voor een meer ontspannen ervaring. In de Casual Mode komen verslagen bondgenoten na een gevecht weer tot leven, terwijl ze in de Classic Mode voorgoed verloren gaan. Wanneer spelers tijdens een gevecht een grote fout begaan, kunnen ze het Draconic Time Crystal gebruiken om de tijd terug te spoelen en het nogmaals te proberen, ongeacht de gekozen spelstand.

Bij de release van de game is ook de Fire Emblem Engage-uitbreidingspas beschikbaar. Deze biedt toegang tot vier contentpakketten die met tussenposen verschijnen. Het eerste contentpakket verschijnt meteen bij de release van de game en levert aanvullende Emblems, nieuwe accessoires en meer.

Fire Emblem Engage verschijnt op 20 januari 2023 voor de Nintendo Switch. In de game ontwaken spelers als de Divine Dragon en moeten ze samen met legendarische helden strijden om het continent Elyos van de ondergang te redden.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  1962
  15 dagen geleden

  Fire Emblem spellen haal ik altijd meteen in huis.Die zijn erg leuk als je onderweg ben of in de trein zit.Iets wat ik regelmatig moet doen.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx