Final Fantasy XIV online patch 5.5 voert NieR-crossover tot dramatisch slot op 13 april

thumbnail

Volgend op de onthulling van Endwalker, de langverwachte vierde uitbreiding van FINAL FANTASY  XIV Online, heeft SQUARE ENIX de eerste details onthuld van Patch 5.5 — de volgende grote update voor de hooggeprezen MMORPG, die is gepland voor een lancering op 13 april.

Op 13 april wordt ook de open beta van de onlangs aangekondigde PlayStation 5-versie van FINAL FANTASY XIV Online gelanceerd. De PlayStation 5-versie bevat diverse upgrades ten opzichte van de  PlayStation 4-versie, inclusief significant verbeterde framerates, snellere laadtijden, 4K-resolutie en meer. Spelers met een FFXIV-service-account waarop de PlayStation 4-versie is geregistreerd, kunnen de PlayStation 5 upgrade-versie vanaf het begin van de open beta-versie zonder extra kosten downloaden en spelen, terwijl nieuwkomers de game op de PlayStation 5 kunnen ervaren via de Free Trial. De volledige versie van de game komt na het einde van de open beta voor de PlayStation 5 beschikbaar.

Patch 5.5 is getiteld “Death Unto Dawn”, verschijnt in twee delen, en plaveit de weg voor de Endwalker-uitbreiding. Deel één krijgt als headliner het derde hoofdstuk van YoRHa: Dark Apocalypse — de door NieR geïnspireerde alliance raid-serie van gastontwikkelaars Yosuke Saito en YOKO TARO — samen met een schat aan nieuwe verhalende content, gevechtscontent, systeem-updates en meer.

Hieronder meer details over de content van Patch 5.5:

 • Nieuwe Main Scenario-quests – Deze verhalende content – die in twee delen verschijnt –  legt de basis voor de Endwalker-verhaallijn.
 • Nieuwe Alliance Raid – Het derde hoofdstuk van de door NieR geïnspireerde YoRHa: Dark Apocalypse alliance raid-serie.
 • “Sorrow of Werlyt” Questline-update – Het spectaculaire slot van de quest van de Warrior of Light en Gaius om de plannen te dwarsbomen van het Empire, dat een oorlogsmachine wil maken.
 •  Nieuwe trial: The Cloud Deck – In deze nieuwste trial kunnen spelers het opnemen tegen het angstwekkende Diamond Weapon op de niveaus Normal en Extreme.
 • New Dungeon: Paglth’an – Spelers kunnen deze nieuwe verhalende dungeon samen met andere avonturiers overwinnen, of met een groep non-speler-personages met behulp van het Trust System.
 • “Save the Queen” Questline-update – Spelers kunnen het nieuwe gebied “Zadnor” verkennen en hun Resistance Weapons verder upgraden naar hun finale en sterkste vorm.
 • Nieuwe Unreal-trial – De volgende, sterkere versie van een bestaande primal wordt losgelaten op level 80-helden voor een nieuwe uitdaging en kans om unieke prijzen te verzamelen.
 • Crafter-updates – High-level crafters kunnen uitkijken naar nieuwe content waarmee ze speciale achievements en unieke crafting-tools kunnen verdienen.
 • Ishgard Restoration-update – Bewoners van The Firmament organiseren regelmatig Fêtes om de voltooiing van de restauratie te vieren.
 • “Explorer Mode”-update – De Explorer-mode wordt uitgebreid naar alle Level 70-dungeons. De Explorer-mode laat spelers dungeons verkennen zonder dat ze worden aangevallen, zodat ze mooie en grappige screenshots kunnen maken met oproepbare mounts en minions. Daarbij kunnen spelers ook speciale acties uitvoeren, zoals het bespelen van muziekinstrumenten.
 • Performance Action-updates – Spelers kunnen tijdens optredens nu op elk moment van instrument wisselen. Daarnaast wordt een nieuw instrument toegevoegd.
 • Job-aanpassingen voor PvE- en PvP-acties, nieuwe custom deliveries, update voor oceaanvissen, nieuwe mounts en meer.
 • Het onlangs aangekondigde vierde uitbreidingspakket van de FINAL FANTASY XIV Online-saga, Endwalker, zal in de herfst van 2021 verschijnen voor pc, PlayStation 5, PlayStation 4 en Mac. Endwalker levert de climax van het ‘Hydaelyn and Zodiark’-verhaal, waarin de Warriors of Light grotere rampen dan ooit moeten overwinnen. Daarnaast levert deze uitbreiding een schat aan nieuwe content, inclusief diverse nieuwe jobs, een verhoogde level cap, uitgestrekte nieuwe gebieden, aanpassingen aan het gevechtssysteem en diverse nieuwe content voor strijders, crafters en gatherers.
 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x