Final Fantasy VII 25th anniversary celebration-stream: eerste blik op Rebirth en meer

thumbnail

Square Enix heeft ter ere van de 25e verjaardag van FINAL FANTASY® VII een FINAL FANTASY VII 25th ANNIVERSARY CELEBRATION-stream uitgezonden. De stream bood een eerste blik op FINAL FANTASY VII REBIRTH voor PlayStation®5 (PS5™), het vervolg op de hooggeprezen FINAL FANTASY VII REMAKE uit 2020, de aankondiging vanCRISIS CORE™ -FINAL FANTASY VII- REUNION , een HD-remaster van de geliefde prequel van FINAL FANTASY VII, een Steam Deck-compatibele versie van FINAL FANTASY VII INTERGRADE voor pc en veel meer.

Daarnaast werden tijdens de stream trailers getoond voor de mobile games FINAL FANTASY VII EVER CRISIS en FINAL FANTASY VII THE FIRST SOLDIER, naast exclusieve FINAL FANTASY VII anniversary-merchandise.

De nieuwe trailers die tijdens de FINAL FANTASY VII 25th ANNIVERSARY CELEBRATION-stream werden onthuld en de volledige stream zijn hier te bekijken:

FINAL FANTASY VII REBIRTH is het tweede verhaal in de FINAL FANTASY VII remake-serie. Deze serie biedt een hervertelling van de iconische fantasy-game die het RPG-genre definieerde, in drie verschillende games. Het eerder gelanceerde FINAL FANTASY VII REMAKE werd warm ontvangen door spelers en vakpers, en verkocht wereldwijd ruim vijf miljoen exemplaren. FINAL FANTASY VII REBIRTH verschijnt komende winter voor PS5.

Tetsuya Nomura, de creative director van de FINAL FANTASY VII remake-serie: “Zoals we tijdens de stream onthulden, zijn er momenteel vier FINAL FANTASY VII-projecten tegelijk in ontwikkeling. Hoewel elk van die vier titels een andere rol heeft, zijn ze allemaal verbonden door de hoogkwalitatieve weergave van de wereld en personages uit FINAL FANTASY VII. Als iemand die was betrokken bij de ontwikkeling van elk van de originele titels, begrijp ik de visie en gedachten achter elk project als geen ander en ben ik actief betrokken bij het ontwikkelingsproces voor alle vier de titels.”

“FINAL FANTASY VII REBIRTH is zo gemaakt dat iedereen van de game kan genieten, of ze nu wel of niet de originele game kennen. Voor nieuwe spelers kan FANTASY VII REBIRTH zelfs het startpunt van hun FINAL FANTASY VII-avonturen zijn. Cloud en zijn vrienden beginnen in deze game aan een nieuwe reis, en de dingen die ze na het verlaten van Midgar beleven zullen alle spelers een frisse, nieuwe ervaring bieden. Het is niet voor niets dat we de eerste titel “REMAKE” en de tweede titel “REBIRTH” noemen, en ik kan niet wachten om te vertellen hoe dat zit. Op een later moment hoop ik ook te onthullen hoe de derde titel zal heten en waar deze reis uiteindelijk toe zal leiden.”

“De ontwikkeling van FINAL FANTASY VII REBIRTH verloopt snel en soepel doordat we een nieuwe ontwikkelstructuur hebben aangenomen. Het is echt zeldzaam om te werken aan een titel van deze schaal, waarbij alles al voordat de productie begon met elkaar was verbonden. In feite is de ontwikkeling van de derde titel inmiddels al begonnen. Ik ben daar zelf mee bezig en werk toe naar de voltooiing van de serie.”

“We blijven met dezelfde gedrevenheid verder werken om deze titel naar de fans te brengen en het project te voltooien. Ondertussen kan iedereen genieten van de andere ‘25th anniversary’-projecten die de wereld van FINAL FANTASY VII verder uitbreiden.”

FINAL FANTASY VII REBIRTH-director Naoki Hamaguchi: “Ik ben dolblij dat we FINAL FANTASY VII REBIRTH kunnen aankondigen en ik zie het als mijn plicht om alle fans die reikhalzend naar deze game uitkijken de ultieme FINAL FANTASY VII-ervaring te bieden. De ontwikkeling is al op volle gang en het team is zeer gemotiveerd om alles in elkaar te passen en de game te voltooien. Het remake-project van FINAL FANTASY VII zal uit drie delen bestaan, maar FINAL FANTASY VII REBIRTH wordt veel meer dan slechts het volgende deel in deze trilogie. We ontwikkelen het met alle passie en toewijding die gebruikelijk zijn bij een heel nieuwe game, om spelers de ultieme beleving van wereld en gameplay te bieden. Geloof me, dit wordt het wachten waard!”

Yoshinori Kitase, producer van de FINAL FANTASY VII remake-serie en director van FINAL FANTASY VII: “We hebben officieel aangekondigd dat de tweede titel FINAL FANTASY VII REBIRTH komende winter wordt uitgebracht, ongeveer drie jaar nadat in april 2020 de voorganger FINAL FANTASY VII REMAKE verscheen. Drie jaar lijkt misschien lang voor alle fans die reikhalzend uitkijken naar de volgende game, maar we willen iedereen de best mogelijke ervaring bieden. Feitelijk verloopt de ontwikkeling in een opmerkelijk snel tempo voor zo’n grootschalige HD-titel, dus hoeft niemand zich zorgen te maken. Het maken van het middelste deel van een trilogie brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee, maar in de filmgeschiedenis zijn er vele klassieke tweede delen die indruk maakten met verbluffende verhaalwendingen en diepere lagen van hun personages. Vaak groeien deze tweede delen uit tot favorieten van de fans. Vanuit die gedachte streven we ernaar om FINAL FANTASY VII REBIRTH nog beter en memorabeler te maken dan FINAL FANTASY VII REMAKE, en we hopen dat jullie daar nog even op kunnen wachten.”

Tijdens de stream werd ook een nieuwe titel aangekondigd: CRISIS CORE -FINAL FANTASY VII- REUNION, een remaster van CRISIS CORE -FINAL FANTASY VII- dat in 2007 exclusief verscheen voor de PlayStation Portable. Deze cult classic action RPG is een prequel van FINAL FANTASY VIICRISIS CORE -FINAL FANTASY VII-REUNION is een ware remaster en volgt het verhaal van SOLDIER 1st Class Zack Fair tijdens zijn speurtocht naar de vermiste SOLDIER Genesis Rhapsodos, wat leidt tot nieuwe onthullingen voor de verhalen van Cloud, Sephiroth, Aeith, Tifa en meer. CRISIS CORE -FINAL FANTASY VII- REUNION verschijnt deze winter voor PlayStation 5, PlayStation®4 (PS4™), Xbox Series X|S, Xbox One, pc & Nintendo Switch™.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx