FINAL FANTASY, FINAL FANTASY II en FINAL FANTASY III verkrijgbaar op PC

thumbnail

SQUARE ENIX maakt bekend dat FINAL FANTASY, FINAL FANTASY II en FINAL FANTASY III vanaf vandaag wereldwijd verkrijgbaar zijn voor pc (Steam) en mobile. De release van deze klassiekers is het begin van de pixel remaster-serie, waarin zes originele FINAL FANTASY-games die een generatie RPG-fans inspireerden terugkeren als getrouwe versies met moderne upgrades.

FINAL FANTASY, FINAL FANTASY II en FINAL FANTASY III blazen deze tijdloze avonturen nieuw leven in op Steam en mobiele platformen, inclusief de volgende upgrades:

 • Bijgewerkte 2D-graphics die opnieuw zijn getekend voor moderne hardware, met iconische FINAL FANTASY-pixelontwerpen van de oorspronkelijke artist en huidige mede-ontwikkelaar Kazuko Shibuya
 • Prachtige nieuwe arrangementen van de soundtrack, samengesteld onder toezicht van de originele componist Nobuo Uematsu
 • Verbeterde gameplay, inclusief gemoderniseerde gebruikersinterface, auto-gevechtsopties en meer
 • Quality-of-life-verbeteringen en diverse extra’s zoals het bestiarium, de illustratiegalerij, de muziekspeler en de mogelijkheid om op elk moment te saven

Wie FINAL FANTASY, FINAL FANTASY II of FINAL FANTASY III vóór 11 augustus koopt op Steam, ontvangt exclusieve bonussen, waaronder drie opnieuw gearrangeerde muziektracks, twee exclusieve wallpapers en 20% korting per titel. De speciale muziektracks beginnen als de originele tracks maar gaan geleidelijk over in de nieuwe arrangementen. Ze zijn alleen te krijgen door vóór 11 augustus één van de games of de bundel op Steam te kopen. Het gaat om de volgende muziektracks:

 • FINAL FANTASY – Main Theme (Timelapse Remix), Matoya’s Cave (Timelapse Remix) en Battle (Timelapse Remix)
 • FINAL FANTASY II – Battle Theme 1 (Timelapse Remix), The Rebel Army (Timelapse Remix) en Main Theme (Timelapse Remix)
 • FINAL FANTASY III – Battle 1 (Timelapse Remix), Eternal Wind (Timelapse Remix) en The Boundless Ocean (Timelapse Remix)

Elk van deze tracks in opnieuw gearrangeerd onder supervisie van de originele componist, Nobuo Uematsu.

FINAL FANTASY

Aarde, vuur, water, wind … Het licht dat ooit in de vier kristallen scheen is verdwenen. Duisternis kwam over het land, totdat de enige hoop voor de mensheid school in de legendes uit het verleden. Ga op reis met de Warriors of Light om de kracht van de kristallen te herstellen en de wereld te redden.

Schakel tussen verschillende klasses om je personages te verbeteren. Trek de wijde wereld in met je luchtschip en andere voertuigen. Keer terug naar de game waar het allemaal mee begon.

FINAL FANTASY II

Dit epische verhaal begint als vier jonge mensen hun ouders verliezen tijdens de strijd tussen het Palamecian Empire en het rebellenleger. Tijdens hun reis bundelen de jongeren hun krachten met de witte tovenaar Minwu, prins Gordon van Kashuan, de piraat Leila en vele anderen. Ontdek de soms mooie, soms tragische wendingen van het lot die je tijdens dit avontuur te wachten staan.

FFII introduceerde een uniek skill-levelsysteem dat verschillende eigenschappen van de personages versterkt op basis van hun vechtstijl in plaats van hun levels. Gebruik de key-termen die je leerde tijdens gesprekken om nieuwe informatie te krijgen en in het verhaal te vorderen.

De innovatieve gameserie krijgt een ambitieuze wending in dit tweede deel van de FINAL FANTASY-serie!

FINAL FANTASY III

Wanneer de kracht van het licht bijna geheel is verdrongen door de kracht van de duisternis, kunnen alleen vier door de kristallen aangewezen avonturiers de wereld redden.

Gebruik het iconische job-wisselsysteem dat voor het eerst werd geïntroduceerd in FFIII – wissel naar believen van job en gebruik de verschillende vaardigheden die in de loop van de game beschikbaar komen. Strijd als Warrior, Monk, White Mage, Black Mage, Dragoon, Evoker, of laat zelfs monsters voor je vechten als een Summoner.

Op een later moment worden meer details over de lancering van FINAL FANTASY IV, V en VI bekendgemaakt. Alle zes games van de pixel remaster-serie zijn vooraf aan te schaffen als de FINAL FANTASY I-VI Bundle voor nog meer korting. Meer informatie over de bundel is beschikbaar op Steam: https://store.steampowered.com/bundle/21478.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box