FIFA lootboxes nog altijd onderwerp van discussie

thumbnail

EA heeft naar aanleiding van de KSA bekend gemaakt dat FIFA 22 vanaf de launch preview packs zal bevatten. Hiermee kunnen spelers vooraf meer van de inhoud zien van lootboxes. Voorheen was het zo dat het gezien werd als gokken vanwege het feit dat je de inhoud nooit kon voorspellen. De Kansspelautoriteit ziet dat als online gokken. In 2018 begonnen de problemen tussen EA en de KSA. De toezichthouder sprak toen EA aan voor het bieden van lootboxes als zijnde microtransacties.

De toezichthouder kreeg in oktober 2020 gelijk van de rechtbank in Den Haag waardoor EA zich moest gaan aanpassen. Electronic Arts moest hierdoor binnen drie weken het FIFA Ultimate Team-element verwijderen uit haar games. Als EA dat niet deed, dan kreeg het een boete van €500.000 per week opgelegd tot aan 10 miljoen Euro maximaal.

In juni kondigde het concern dan ook de lancering van Preview Packs aan. In eerste instantie zouden deze speciale FUT-pakketten tijdelijk zijn tijdens het Festival of FUTball. Daarna is echter besloten dat deze feature definitief zal worden toegevoegd aan FIFA 22, welke inmiddels in september is uitgekomen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx