FIA Rally Star – Ontdek de rally-sterren van de toekomst in WRC 9

thumbnail

NACON, KT Racing en de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) onthullen met plezier hun gloednieuwe samenwerking voor het eerste wereldwijde programma om de rallycoureurs van de toekomst te ontdekken: FIA Rally Star. Dit programma komt in december beschikbaar via een DLC voor WRC 9, de officiële videogame van het FIA World Rally Championship.

Het eSports WRC Championship biedt nu al vele getalenteerde spelers de kans om het hele jaar door deel te nemen aan een virtuele competitie die het World Rally Championship weerspiegelt. Nu zet WRC9 de volgende stap door het exclusieve platform te worden voor dit innovatieve nieuwe programma dat is opgezet om de coureurs van de toekomst te ontdekken.

Het programma staat open voor alle spelers tussen de 17 en 26 jaar oud, en kent een selectieproces van verschillende fases om de meest veelbelovende coureurs de kans te bieden om deel te nemen aan een trainings- en coachingsprogramma onder supervisie van de FIA. Zeven finalisten, inclusief één vrouwelijke coureur, krijgen op deze manier de kans hun internationale carrière te starten, voordat ze zich richten op aansluiting bij de Junior WRC.

Coureurs opgelet! De eerste kwalificatiefase van FIA Rally Star begint in 2021 in WRC 9. Het programma is toegankelijk voor iedereen die de game bezit op consoles of pc als onderdeel van de FIA Rally Star DLC, die in december verschijnt.

WRC 9 is de nieuwste versie van de populaire videogame van de WRC en de beste game voor jonge coureurs om hun vaardigheden mee te ontwikkelen. WRC 9 is de meest realistische rallysimulatie ooit gemaakt en biedt toegang tot meer dan 800 kilometers aan speciale stages uit alle 13 rondes die gepland zijn voor het 2020-seizoen.

“Het is de ambitie van het innovatieve, wereldwijde FIA Rally Star-programma om nieuwe oplossingen te ontwikkelen die het potentieel van jonge coureurs van over de hele wereld zichtbaar maken. Zodra we het project hadden voorgesteld aan de teams van NACON en KT Racing, waren ze zeer enthousiast en we kunnen ons geen beter platform dan  WRC 9 wensen om de meest veelbelovende kandidaten te selecteren,” aldus Yves Matton, Rally Director bij FIA.Het FIA World Rally Championship brengt fans van alle continenten samen. Veel van hen dromen ervan een rallycoureur te worden, en het is onze wens om onze sport toegankelijker te maken. Via FIA Rally Star en zijn digitale versie in WRC 9, wordt dit makkelijker dan ooit.”

“Het idee dat de toekomstige sterren van rally hun professionele race-carrières beginnen vanwege WRC 9 is iets waar het hele team trots op is, en een van de grootste beloningen voor al het werk dat we de afgelopen jaren in de game hebben gestoken,” aldus Roman Vincent, oprichter en CEO van KT Racing development studio. “Na het succes van eSports WRC, waardoor al enorm getalenteerde spelers kwamen bovendrijven, kunnen we niet wachten om te ontdekken wie de finalisten van FIA Rally Star worden!”

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x