Festival AnimeCon brengt Japans entertainment naar Rijswijk

thumbnail
Het grootste animefestival in Nederland is terug en vindt plaats van 10 juni tot en met 12 juni in de Broodfabriek in Rijswijk. Bezoekers van AnimeCon leven zich uit in een wereld van Japans entertainment met anime, manga, cosplay en games. Zo wonen bezoekers shows, demonstraties, lezingen, wedstrijden en concerten over de Japans popcultuur bij. Tijdens het festival staan anime en manga centraal.
Er is een flinke ruimte ingericht voor professionele- en amateurtekenaars waar fans hun hart kunnen ophalen. “AnimeCon is waar fans van anime en manga samenkomen. Ze komen voor de workshops, voor de shows, de merchandise of om nieuwe vrienden te maken,” aldus Jeroen van der Vaart, woordvoerder van AnimeCon. “Uniek is dat AnimeCon tot in de kleine uurtje doorgaat. Met een groot aanbod aan Aziatisch eten en drinken en een avondprogramma vol artiesten en dj’s.
Cosplay
Een animeconventie is niet compleet zonder cosplay. Met drie dagen vol workshops en lezingen, maar ook elke grote competities, is dit het cosplay event van het jaar. Tijdens de competities worden de Nederlandse deelnemers gekozen voor internationale wedstrijden, zoals de Cosplay Central Crown Championship en de European Cosplay Gathering. Kortom, bij AnimeCon is voor drie dagen lang is in Rijswijk een stukje Japan te vinden.
 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  1574
  15 dagen geleden

  Oh dat is dicht in de buurt.Meteen maar even checken,Want ben toch een aardig grote anime fan.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box