Feature: Top 50 meestbelovende games 2009 – 10 t/m 1

thumbnail

Vandaag is het dan zo ver. We zijn aanbeland bij de tien meest belovende games van 2009. Lees dus maar snel verder, maar houd er wel rekening mee dat het voor mij enorm moeilijk is de juiste posities te kiezen. Maar goede keuzes moeten nu eenmaal gemaakt worden.

10. Empire: Total War

We trappen af met Empire: Total War, een strategie game voor de PC. De Total War serie is een grote binnen het strategie genre. De serie kondigde een evolutie af en heeft het genre vernieuwd. Empire: Total War speelt zich af in de 18e eeuw. Ook dit keer vinden er weer enorme slachtpartijen plaats. Belangrijk binnen Empire: Total War zijn verschillende historische gebeurtenissen zoals de Amerikaanse revolutie, maar ook bijvoorbeeld oorlogen die in deze tijd in Europa plaats hebben gevonden. Binnen de campaign-modus draait het niet alleen om de gevechten onderling, maar moet er gebruik worden gemaakt van spionnen en handel. Deze elementen moeten de game meer diepgang geven. Ook een opvallende vernieuwing is de mogelijkheid om de gevechten in 3D perspectief te bekijken. Empire: Total War staat gepland voor 6 maart op de PC.

09. BioShock 2

Op de negende plaats zien we een game terugkomen die ik persoonlijk heel hoog heb zitten. Ik weet nog goed dat ik bleef volhouden geen interesse te hebben in BioShock, maar vanaf het moment dat de review-versie op mijn deurmat viel was ik in de ban van deze game. Van het begin tot het eind wist de game me te boeien. De sfeer was zo tof dat de wereld in BioShock echt tot leven kwam, de A.I was zo slim dat je er bijna bang van zou worden en de uitgebreide plasmid mogelijkheden waren verbluffend. Dit alles gepaard met graphics waar je u tegen zegt en je hebt een game met heel wat kwaliteit. Het enige nadeel was dat BioShock helaas wel heel plotseling afgelopen was en dus aan de korte kant bleek te zijn. Ik zat behoorlijk te twijfelen over de positie die ik BioShock 2 zou geven. Van de ene kant ben ik laaiend enthousiast over een tweede deel en heb ik er alle vertrouwen in dat deze net zo goed en indrukwekkend gaat worden als het eerste deel. Van de andere kant hebben we alleen een trailer gezien en daar was ook maar weinig uit te halen. De keuze is dan uiteindelijk ook de negende positie geworden.

08. Uncharted 2: Among Thieves

Na zich jarenlang op de Jack and Dexter franchise gericht te hebben is de ontwikkelaar Naughty Dog sinds de launch van de PlayStation 3 overgestapt op Uncharted. Hoewel ik Jack and Daxter mis (hopelijk wordt ook hiervan een nieuw deel aangekondigd) ben ik enorm blij met de komst van Uncharted. Het eerste deel in deze nieuwe serie was zeer geslaagd en naar mijn mening door veel sites lager beoordeeld dan de game daadwerkelijk verdient. Uncharted heeft gewoon iets wat geen enkele game heeft. Laten we het de X-factor noemen. Mijn hart begon dan ook sneller te kloppen toen het tweede deel aangekondigd werd en tot mijn grote vreugde waren de reacties hierop erg positief. Naughty Dog heeft aangekondigd dat dit tweede deel erg veel uit de PlayStation 3 gaat halen en dus de ware kracht van Sony’s console laat zien. Dit zien we uiteraard terug aan de schitterende graphics, maar ook in nieuwe technologieën. Zo is de A.I van de tegenstanders bijvoorbeeld fors verbeterd en dat is nog maar één van de vele verbeteringen die Uncharted 2: Among Thieves zal bevatten. Ik kijk alvast enorm uit naar deze titel en volgens mij zijn er vele met mij.

07. Operation Flashpoint 2: Dragon Rising

Operation Flashpoint 2: Dragon Rising is het vervolg op Operation Flashpoint, één de meest succesvolle shooters van de afgelopen jaren. Belangrijk binnen deze serie is het realisme. Dit terwijl ook het tweede deel niet op een oorlog is gebaseerd die werkelijk plaats heeft gevonden. Zelfs het eiland, dat zich bevindt in Azië, is volledig verzonnen door de mensen die aan Operation Flashpoint 2: Dragon Rising werken. En toch is de game behoorlijk realistisch. Dit heeft voornamelijk te maken van de rol de door jouw gespeelde soldaat. Jij bent eigenlijk maar een klein onderdeel van een leger en zou dan ook goed met je teammaten samen moeten werken. Zo moet je er onder andere voor zorgen dat je er in de strijd niet alleen voor komt te staan, want overleven wordt dan wel heel moeilijk. Het is dan ook aan te raden zo nu en dan je teammaten af en toe een handje te helpen. Uiteraard is de A.I goed uitgewerkt, want anders zou dit onderdeel natuurlijk niet goed werken. Als we het over realisme hebben kunnen we ook denken aan de grafische pracht die deze game met zich meebrengt. Dit zouden Crysis taferelen moeten worden en dat zegt natuurlijk wel genoeg. Wanneer Operation Flashpoint 2: Dragoon Rising uitkomt is helaas nog niet bekend, maar de game verschijnt in ieder geval op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

06. Starcraft II

Na weken zo niet maanden aan roddels werd op 19 mei 2007 dan eindelijk StarCraft 2 aangekondigd. Het origineel dateert alweer uit 1998 en wordt vandaag de dag nog steeds veel gespeeld. Een game die na zoveel jaar nog steeds zo populair is moet wel één van de populairste games uit de geschiedenis zijn. Als je hier vervolgens aan toevoegt dat we naar alle waarschijnlijkheid in 2009, meer dan tien jaar na het origineel, een tweede deel van mogen verwachten dan klinkt dat wel goed lijkt me zo. Alleen dit zou al genoeg kunnen zijn voor een nummer zes positie, maar er is natuurlijk meer. De bekende rassen binnen StarCraft II: de Protoss, Terran en Zerg zijn herzien en aangevuld met nieuwe units en trucks. StarCraft II wordt ontwikkelt met een nieuwe 3D-engine die het mogelijk maakt om de mooiste slagvelden, maar ook de kolossaalste units in beeld te toveren. Daarnaast beschikt de game uiteraard over een campaign modus en een multiplayer modus. Vooral deze laatste lijkt een belangrijk onderdeel te worden. Laten we hopen dat StarCraft 2 net zo legendarisch wordt als het eerste deel.

05. Heavy Rain

Hoewel Fahrenheit nooit een groot verkoopsucces is geworden, lijkt de titel toch bij veel mensen nog vers in hun hoofd te zitten. Fahrenheit was eigenlijk een soort film waarin je alles zelf kunt beslissen. Natuurlijk kun je dit als game omschrijven, maar mensen die de game gespeeld hebben zullen begrijpen wat ik bedoel. Ontwikkelaar Quantic Dream is ondertussen al lang met een game bezig die op veel vlakken dezelfde ervaring als Fahrenheit moet bieden. Deze titel staat bekend als Heavy Rain en heeft al meer aandacht gehad dan Fahrenheit ooit heeft gehad. En dat terwijl de game pas eind dit jaar exclusief voor de PlayStation 3 verschijnt. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de smaakmakende trailers en beelden die tot op heden zijn verschenen. De emoties van personages spatten van het scherm af, met de sfeer zit het meer dan in orde en ook het verhaal lijkt erg boeiend te worden. Wel worden de quick-time-events overboord gegooid, maar hier staat tegenover dat de game een stuk realistischer wordt en ook de puzzels zullen uitgebreider worden. Uiteindelijk is het wel moeilijk te beschrijven wat Heavy Rain precies is, maar de game valt in ieder geval in het avontuur genre. Daar moet wel bij gezegd worden dat het dit genre waarschijnlijk revolutionair gaat veranderen.

04. Killzone 2

Elk bericht dat wij bij Evilgamerz over Killzone 2 plaatsen wordt goed bekeken. Niet zo vreemd want de hype rondom deze game is enorm. Deze neemt bijna dezelfde proporties aan als een game als Grand Theft Auto IV of Halo 3 en dat betekent dat er heel veel van verwacht wordt. En ik denk dat de verwachtingen nog waar gemaakt gaan worden ook. Mede omdat Killzone 2 al door een paar grote medium zeer positief beoordeeld is. Killzone 2 lijkt dan ook alles in zich te hebben om een topper te worden: een interessante setting, een goed verhaal, spannende gevechten en schitterende graphics. Dit laatste is wel gebleken uit de vele beelden die we van Killzone 2 hebben mogen aanschouwen. Denk bijvoorbeeld aan de schitterende animaties van doodgaande vijanden die we een tijdje geleden voorbij zagen komen. Volgens de ontwikkelaar bevat de game filmische momenten en laat Killzone 2 veel van de kracht van de PlayStation 3 zien. Verder laat Killzone 2 zich ook heerlijk wegspelen en bevat de game een uitgebreide online optie. Hier zitten bijvoorbeeld veel opties voor clans in verwerkt wat de community goed zal bevallen. Killzone 2 verschijnt 25 februari en dat lijkt voor mensen met een PlayStation 3 dan ook een belangrijke datum te worden.

03. God of War 3

Met de eerste God of War werd een nieuwe serie in het leven geroepen en dat is een goede stap van Sony geweest. Zowel het tweede deel als de PSP-versie van de game werden een groot succes en een PlayStation 3 release kon dan ook niet uitblijven. Een tijdje geleden was het dan eindelijk zo ver en werd de game aankondigt met de mededeling dat deze eind dit jaar gaat verschijnen. Uiteraard een mededeling waar ik heel gelukkig van wordt en ik zie het dan ook al helemaal voor me. Heerlijk met Kratos de meest brute combo’s maken in de meest exotische en indrukwekkende omgevingen. We hebben ondertussen al wat in-game beelden gezien. Nou waren deze nog niet van een daverend niveau, maar als je er vanuit gaat dat dit pas een erg vroege versie was dan is dat genoeg reden om deze game nu al te aanbidden. Gewoon lekker hypen dus, want dit gaat gewoon een pareltje worden. Laat dat duidelijk zijn. Blijf Evilgamerz vooral volgen want in februari verschijnen er nieuwe beelden van God of War 3 die zeer indrukwekkend schijnen te zijn. Uiteraard gaan wij deze plaatsen als het zo ver is.

02. Mafia 2

We zijn toe aan de game die net niet op de eerste plaats is gekomen. En die game is: Mafia 2. Het vervolg op misschien wel de enigste game uit het free-roaming genre die het niveau van Grand Theft Auto wist te bereiken. Jij speelt Vito, een jongeman die erop uit is om zich te bewijzen binnen de Amerikaanse maffia. Uiteraard is dit niet makkelijk en zul je eerst heel wat vieze klusjes op moeten knappen. Sinds 2005 wordt er al aan Mafia II gewerkt en dat is bijvoorbeeld aan het grafische gedeelte goed te zien. New York, de stad waar deze game zich afspeelt, is dan ook op een hele mooie manier weergegeven. En ja dit was ook de stad die we voorbij zagen komen in Grand Theft Auto IV, maar aangezien Mafia 2 zich afspeelt in de jaren 40 straalt de stad een totaal andere sfeer uit. Dit is te merken aan de auto’s die uit die jaren komen, maar ook aan bijvoorbeeld de kleding van mensen op straat. Hoewel Grand Theft Auto IV van een hoge kwaliteit was, is achteraf niet iedereen helemaal tevreden. Zo ben ik persoonlijk niet echt onder de indruk van de mini-games en de relaties die je moet onderhouden. Ik hoop dat Mafia 2 ons laat zien hoe het ook kan en gebeurt dit, dan hebben we er een bijzonder goede game bij.

01. Resident Evil 5

En dan houden we nog maar één positie over en deze is bestemd voor de opvolger van de naar mijn mening misschien wel beste game van de vorige generatie. Ik heb het dan over Resident Evil 5. Het vierde deel dat op de Gamecube en PlayStation 2 verscheen was nagenoeg perfect en gaf ons spanning, sfeer en hele wrede actie. Dit zijn natuurlijk ook de basiselementen van Resident Evil 5, maar daarnaast wordt de game op vrijwel elk vlak veranderd. Het verhaal is nog mysterieuzer en neemt ons mee naar een dorpje in Afrika. Een interessante setting die veel mogelijkheden met zich mee brengt. Dit alles is natuurlijk gehuld in schitterende graphics waarvan je bijna niet durft te geloven dat dit mogelijk is. Onlangs was ik op een beurs waar veel goede titels te spelen waren. Allemaal nog splinternieuw. De eerste game waar ik op afgerend ben is Resident Evil 5 en dat zegt natuurlijk wel wat. Mijn eerste belevingen zijn zeer goed en ik zit dan ook enorm te wachten om verder te kunnen spelen. Hoewel de singleplayer al uitgebreid en goed genoeg gaat worden om een gat in de lucht te springen bevat de game ook een coöperatieve modus waarin de story mode zowel offline als online door twee spelers gespeeld kan worden. Uiteindelijk zorgt dit er voor dat Resident Evil 5 naar mijn mening momenteel de meest belovende game van 2009 is. En met die woorden sluiten we het laatste deel van de feature over de 50 meestbelovende games van 2009 af. • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x