Feature: Sony persconferentie samengevat

thumbnail

Van ‘de grote drie’ in de gameswereld sloot Sony de dag af met een persconferentie, waarin als vanouds een aantal grote aankondigingen werden verwacht. Hieronder de belangrijkste wapenfeiten die CEO Jack Tretton ten tonele bracht.

Tretton maakte zijn entree als virtueel karakter in een buitenlocatie in Playstation Home, waarna hij in fysieke vorm verschijnt. Als eerste belooft hij ‘games, games and games’, gevolgd door een 80 GB-versie van de PS3, eventueel gebundeld met Motorstorm én een prijsverlaging voor de 60GB-variant. Maar naast de PS3 blijft de ‘oude’ PS2 met topgames als God of War 2, maar ook bijvoorbeeld Singstar, ook succesvol. De verwachting is dat van het derde product van Sony, de PSP, dit jaar zo’n 9 miljoen exemplaren verkocht zullen worden. Kaz Hirai betreedt het podium en zijn eerste wapenfeit is een nieuwe versie van de PSP. Het apparaat wordt 33% lichter en dunner en er komt een mogelijkheid om HD-video af te spelen. Alle multimedia op de PSP kan naar een tv gestreamd worden. Er komen twee nieuwe kleuren voor de PSP: zilver (bundel met o.a. Daxter) en een speciale witte editie met Darth Vader achterop (gebundeld met Star Wars Battlefront: Renegade Squadron. Beide bundels gaan over de toonbank voor 199 dollar.

Phill Harrison toont een nieuwe game voor het PlayStation Network: Echochrome, getekend in zwart wit met een gelijkenis met het werk van M.C. Escher, waarin je als speler moet proberen je niet te laten afleiden door optisch bedrog en door het beeld te draaien de uitgang te bereiken. Vervolgens kondigt Harrison wat nieuwe functies aan voor Playstation Home, waaronder nieuwe locaties. Elke game voor je PS3 kun je voortaan starten vanuit Home.

Nadat Harrison het podium heeft verlaten wordt de prijs van de 80GB PS3 bekend gemaakt: 599 dollar. De 60 GB-versie gaat voor $ 499,- de schappen in (en hopelijk ook weer uit). Er wordt aangekondigd dat er dit jaar nog 200 BluRay-games, 80 PSN-games en 15 exclusives gepland staan. NCSoft (bekend van Guild Wars) gaat exclusief games maken voor de PS3. Een trailer van Haze wordt vergezeld door de mededeling dat de game deze vakantie exclusief naar de PS3 komt.

De Unreal Engine is geoptimaliseerd voor de PS3 en PC-mods voor Unreal Tournament 3 zullen via het Home netwerk ook op de PS3 gebruikt kunnen worden. Een hele berg trailers volgt: Call of Duty 4: Modern Warfare, Assassins Creed, Kane & Lynch: Dead Men, Resident Evil 5, Burnout Paradise, Madden NFL 08, Harry Potter and the Order of the Phoenix, The Simpsons Game, Guitar Hero 3: Legends of Rock, Medal of Honour Airborne en Rock Band passeren de revue.

Hideo Kojima onthult dat Metal Gear Solid 4 de laatste MGS van zijn hand zal zijn en tevens de laatste uit de serie. Hij toont enkel een trailer, volgende week toont hij inTokyo een uitgebreidere demo. De game zal wereldwijd tegelijk uitgebracht worden. Er komen vervolgens nog enkele 1st-party games langs, waaronder Ratchet & Clank: Tools of Destruction en NBA 08. Sucker Punch werkt aan Infamous, een open sandbox game waarin je als speler á la Crackdown bovenmenselijke krachten kunt gebruiken. Tot slot mag Killzone 2 natuurlijk niet ontbreken. Tretton sluit af en vat alles nog even kort samen, net als wij nu even voor je doen:

– Nieuwe PSP, 30% lichter, 2 nieuwe kleuren + bundels
– 80GB PS3 voor $ 599 / 60GB PS3 voor $ 499
– Nieuwe functies voor PlayStation Home
– 200 BluRay-games, 80 PSN-games en 15 exclusives
– Wereldwijde release van de laatste Metal Gear Solid(4)

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box