Feature: Eindejaarsartikel, het belangrijkste nieuws

thumbnail

Het was weer moeilijk om alles van dit jaar bijeen te voegen in één artikel. Zoeken in onze archieven en het samenstellen van lijsten, het is geen lolletje! Maar natuurlijk is het ook dit jaar weer gelukt en blikken wij met jullie terug op het jaar 2006:

Het meest opvallende nieuws van 2006

Een paar staan er in onze lijst, laten we beginnen met de eerste:

In het land van de hotdogs en drukke steden deed een Amerikaanse vrouw wel een erg rare uitspraak. Volgens haar ziet ze haar kind liever aan de drugs dan aan de games. Sowieso kan deze dame haar mening nu wel bijstellen want om nou te zeggen dat je bij de Wii stilzit. “I’d rather my son take a more proactive, less habitual drug like cocaine, than lock himself away and play video games. It’s so lazy. At least with pills and coke you’re out and about doing something.”

Ook een triest bericht trof dit jaar de media: een 14 jarige jongen die zelfmoord pleegde nadat hij erachter kwam dat zijn Runescape account was gehackt.

“…………………”

Dit nieuws hebben we niet te pakken kunnen krijgen omdat de afscheidsbrief was gewist door de webmaster, krant en TV besteedde aandacht aan dit onderwerp en daarom staat uiteraard ook dit bericht in dit artikel.

Naamswijziging…

Een van de origineelste namen die ooit geschonken werd aan een games console zou de Revolution moeten zijn, de Nintendo Revolution, oftewel een nieuwe thuisconsole van Nintendo. De revolutie stond voor die tijd voor de speciale wijze van games spelen. We weten nu allemaal inmiddels dat de thuis console van Nintendo van de naam Revolution naar Wii is gegaan, en dat het spelen met de Wii daadwerkelijk revolutionair is. Wat de stylus voor de DS deed doet de Wii-mote nu eigenlijk voor de Wii, het opent een geheel nieuwe wereld waarin allerlei nieuwe games en genres geboren worden. Dat het schokkend was voor alle gamers, deze naamsverandering in april 2006, was en is nog steeds te merken. Op Evilgamerz alleen al kregen we tientallen reacties van mensen die de naam maar niks vonden, en buiten Evilgamerz om waren er ook nog zat discussies over de naamsverandering.

Nintendo kwam niet veel later daarna met een verklaring en een speech, Wii zou voor het engelse woord ‘’we’’ moeten staan, en dat zou aanduiden dat de console voor iedereen is. Voor jezelf, je moeder, of je opa. Nintendo zei in de speech dat in de loop van de weken en maanden we wel aan de naam zouden wennen, net zoals we toen destijds ook al waren gewend aan namen zoals Apple, of Yahoo. Inmiddels is haast iedereen al gewend aan de naam Nintendo Wii en de console verkoopt zich als warme broodjes bij de bakker.

Van uitstel komt…

Even een tikkeltje erger dan een naamswijziging van een console is het uitstel van een console. Men zag het aankomen, maar bleef met het hoofd de andere kant opkijken. Maar toen hoofdman Ken Kutaragi van Sony het zelf in september van dit jaar aankondigde was er geen ontsnappen aan zijn woorden mogelijk. De Playstation 3 zou niet in 2006, maar in maart 2007 uitkomen in Europa, in Amerika en Japan kwam hij echter wel uit. Veel Europeanen waren boos en tegelijkertijd teleurgesteld. Microsoft zag hier haar kans mee, en geheim wapen Gears of War zorgde niet enkel alleen voor goede verkoopcijfers maar saboteerde ook meteen de launch van de Playstation 3 in Amerika op een mooie manier, en zorgde ervoor dat de mensen toch maar even voor de 360 kozen in plaats van de Playstation 3. In Japan was Gears of War zoals verwacht niet echt een probleem voor de launch, en de units vlogen over de toonbank. De PS3 hield het goed uit tegen Gears of War, hier kwam helaas een einde aan doordat binnen no-time alle units waren uitverkocht. En wij, hier in Europa, konden alleen maar zitten en kijken.

Maar waarom was er een uitstel in Europa? Sony verklaarde dat er wel een uitstel nodig was omdat een aantal bepaalde onderdelen (diodes) voor de Blu-Ray speler niet geleverd konden worden, en aangezien er toch een launch in 2006 nodig was voor de PS3 heeft Sony ervoor gekozen om de PS3’s die klaar stonden te leveren aan Amerika en Japan. Europa werd dus het slachtoffer van deze leveringsproblemen. Naast veel teleurstelling was er ook geruststelling, veel ontwikkelaars hadden het er juist over dat dit een opluchting was. Onder andere EA games vond het goed dat de PS3 later in Europa kwam, zo verklaarde EA games; “EA will have a great portfolio of games ready when the console arrives in Europe, and we’re looking forward to bringing our PS3 line up to gamers in the region this March.”

Het uitstel betekent dus niet de ondergang van de PS3 als het aan de ontwikkelaars zou moeten liggen. Bij de launch van de PS3 zouden er dus volgens de ontwikkelaars betere games aanwezig moeten zijn, of dat zo is zullen we uitvinden in 2007.

In het volgende artikel komt het echte werk. De top 5 voor diverse platforms, samengesteld door de Evilgamerz crew. Houdt ons dus in de gaten!

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x