Feature: Biker Ben

thumbnail

Er is weer een nieuw onderdeel op Evilgamerz genaamd de feature, waarin de Evilgamerz crew een gamecharacter onder de loep nemen. Aan mij de eer om als één van de eerste te beginnen. En zoals het kopje hierboven duidelijk maakt gaat mijn feature over Ben.

Brain Training

Oké, laten we eerst met een simpel brain training spelletje beginnen om jullie geheugen op te frissen. Naast Sierra met games als Leisure Suit Larry, Police Quest en King’s Quest was er nog een uitgever die geweldige bekende, maar ook minder bekende adventure games uitgaf. Rara, over welke uitgever heb ik het? Tip: Monkey Island.

De geschiedenis van…

Oudere gamers en liefhebbers van het genre wisten al voordat de vraag gesteld was over welke uitgever ik het had. En dat is maar goed ook, want LucasArts (het antwoord dus) heeft zijn plekje op dat gebied verovert. In a other time far far away, in een tijd waarin LucasArts nog niet verslaafd was aan het uitbrengen van Star Wars troep, waren ze bekend om hun adventuregames.The Secret of Monkey Island, Grim Fandango, Indiana Jones and the Fate of Atlantis en Day of the Tentacle waren geweldige games, waarin niet alleen de gameplay fantastisch was, maar deze spellen waren zo humoristisch dat je de hele game met een big smile op je gezicht speelde. Full Throttle was ook zo’n game.

The name is Ben

Het zit Biker Ben niet mee. Op een slechte dag krijgt zijn biker gang een aanbod van een vreemde man in pak. Voordat Ben kan weigeren wordt zijn motor vernield, krijgt hij slaag en wordt hij in de vuilnisbak van de plaatselijke stamkroeg gedumpt. Tot overmaat van ramp gaat de gang akkoord met het aanbod en gaan ze met de man mee, niet wetend dat dat een heel slecht idee is.

En hier wordt Ben heel kwaad van. Ze hebben hem niet alleen verrot geramd, maar ze hebben ook zijn motor vernield en zijn gang een loer gedraaid. Zinnend op wraak besluit hij de limousine van de vreemde man achterna te gaan. Dit is de start van een geweldig adventure avontuur, met een klein beat em up tintje.

Ben himself

Ben zelf is een echte biker: Een brede gast met tattoos op zijn armen en spieren in zijn armen, met een passie voor motorrijden en bier drinken. Ben heeft schijt aan alles en iedereen, zolang ze maar van zijn bende en zijn motor afblijven. Mochten ze het toch aandurven Ben’s trots te vernielen, dan staat ze heel wat te wachten.

Ergens aan de andere kant van de stad waar Ben woont, leeft een meid met dezelfde passie voor motors als Ben. Wanneer Ben na een nieuw ongeval bij haar terecht komt lapt ze zijn motor op, en er begint liefde bij haar te groeien. Zou Ben hierop ingaan?

Genoeg geluld

Waarschijnlijk zit je nu met een shitload aan vragen (of gapen) en wil je meer weten over Full Throttle en Ben, want dat is de reden dat je deze feature leest. Pech gehad, want zoals je ziet is de tekst bijna ten einde. Waarom is deze feature er dan? Om je wijs te maken in de wereld van Full Throttle en de LucasArts en Sierra adventures. Ik ben gek van oude adventures, en jij, lieve lezer, moet dit ook worden. Koop Full Throttle nu en ontvang een geweldige speelervaring waarmee je de adventures ontdekt en vervolgens jarenlang speelplezier overhoudt aan de vele adventuregames waar je daarvoor nog nooit van gehoord had. Ga dus nu die shit spelen, want dat ga ik ook doen. Voor meer informatie over deze en andere adventuregames verwijs ik je door naar mijn emailadres of de contact button op de website. Is dat teveel werk, zet hieronder dan eventjes een berichtje neer, ben je er zeker van dat er iets terug komt.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box