Fall of Liberty website brengt een kijk op het ‘Wat als…’ scenario

thumbnail

Wie wil dat niet: een kijkje in een wereld zoals die had kunnen zijn? Vandaag wordt de “International Journal” gelanceerd, een serie van nieuwsreportages en nieuwsvideo’s die de fictie achter Turning Point: Fall of Liberty documenteren. Deze WOII shooter met een alternatieve kijk op de geschiedenis van topontwikkelaar Spark Unlimitied, wordt in het eerste kwartaal van 2008 uitgebracht door Codemasters.

Op www.codemasters.nl/turningpoint [klik op International Journal] krijg je als strijder in het verzet al een overzicht op de gebeurtenissen na WOII, zoals deze hadden kunnen lopen. Geïnspireerd door de alternatieve geschiedenis van de game, beschrijft de International Journal gebeurtenissen van 1940 tot aan het moment in 1953 wanneer de Nazi troepen een verwoestende aanval inzetten op New York: de openingsscène van Turning Point: Fall of Liberty. Naast geschreven nieuws in de stijl uit die periode, maken de nieuwsvideo’s gebruik van authentieke WOII beelden om de gebeurtenissen te schetsen.

Door middel van regelmatige updates beschrijft de site belangrijke fictieve gebeurtenissen die leidden tot de invasie. Ontdek hoe de Britse premier Chamberlain zich in het ‘what if scenario’ overgaf aan Hitler, de verwoestende opmars van het ‘Dritte Reich’ door Europees gebied in 1940, de succesvolle Axis invasie van Noord-Afrika in 1942 en zelfs hoe Koning George VI zou zijn overleden in Amerikaans ballingschap in de vroege jaren ’50.

Om de ‘what if’ gebeurtenissen nog duidelijker te illustreren, is de explosieve nieuwe ‘Inviasion’ gameplay video nu beschikbaar op www.codemasters.nl/turningpoint (bij Downloads). Deze beschrijft de meedogenloze aanval op New York in 1953. Bezoek ook de site van Spark Unlimited en klik op de Developers’ Blog voor het laatste nieuws van de producer van Turning Point: Fall of Liberty, Dean Martinetti.

Turning Point: Fall of Liberty wordt in het eerste kwartaal van 2008 gereleased voor de Xbox 360, PLAYSTATION 3 en Games for Windows.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx