Evilgamerz redacteur top 5: Robin Kooistra

thumbnail

Afgelopen jaar hadden we een enorme overkill aan topgames mee mogen maken. De ene na de andere grote titel kwam uit, wat betekende dat er enkele moeilijke keuzes moesten worden gemaakt. Hierdoor heb ik een aantal games helaas moeten laten schieten. Tevens was 2009 voor mij een jaar waarin ik veel spellen uit de budgetbak heb opgepakt. Dit neemt natuurlijk niet weg dat ook ik de echte toppers in de gaten heb gehouden en dat ik enkele verassende titels ben tegengekomen. De vijf games uit het volgende lijstje hebben in 2009 het de grootste indruk op mij achtergelaten.

5. Deadly Creatures (Wii)

Op angsten van mensen inspelen werkt altijd goed en dat is in februari wel gebleken toen Deadly Creatures uitkwam. In deze donkere game kruip je in de huid van twee gezworen vijanden in de insectenwereld, een spin en een schorpioen. In afwisselende volgorde tussen de twee doorloop je duistere insectenholen, maak je andere enge wezens als slangen af en ontrafel je een geheimzinnig moordverhaal. Door de fantastische ingesproken stemmen van Billy Bob Thornton en Dennis Hopper ontstaat een heerlijk lugubere sfeer waar ik vol voor ben gevallen. Zo heeft Deadly Creatures dan ook een plaats in mijn top vijf bemachtigd.

4. Ratchet & Clank: A Crack in Time (PS3)

Op de Firstlook kwam ik voor het eerst in aanraking met dit vervolg op de topper Tools of Destruction. Daar was er weinig aandacht voor Ratchet & Clank: A Crack in Time, terwijl het toch een grote titel is voor de PS3. In het uur dat ik in Amsterdam had kunnen spelen was genoeg om me over te halen hem te halen. De afwisseling tussen puzzels en actie die is ontstaan door Ratchet en Clank van elkaar te scheiden is erg slim geweest. Het is dan ook een sterke game die voortborduurt op sterke punten van de spelreeks, zoals een overdosis aan Captain Qwark humor. Ook grafisch heeft A Crack in Time het goed voor elkaar en weet de game een mooie vierde plaats in mijn top vijf te verdienen.

3. Madworld (Wii)

Madworld was een titel die Nintendo dit jaar hard nodig had. Het aanbod op de Wii viel me tot nu toe nog een beetje tegen, maar in 2009 is dit meer dan goed gemaakt. Madworld toonde dit jaar wederom dat de Wii niet alleen maar geschikt is voor minigames, maar dat bijzondere spellen het er ook goed op kunnen doen. Madworld is waarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd, maar de aparte sfeer die met de zwart-witte grafische stijl wordt gecreëerd is toch wel uniek. Juist hierom heeft Madworld dan ook een verdiende derde plek gekregen in deze lijst.

2. Uncharted 2: Among Thieves (PS3)

Uncharted 2 is kwalitatief de meest indrukwekkende titel van 2009 geweest. Alle verwachtingen die ik in de loop van het jaar had op gedaan heeft het spel meer dan waargemaakt. Ik heb enorm genoten van de grafische kwaliteit, het filmwaardige verhaal en de sterke dialogen. Er valt simpelweg niets aan te merken op deze briljante game, waarin de balans tussen schieten en platformen perfect is gevonden. Tel bij deze singleplayer ervaring ook nog eens een strakke online multiplayer op en je hebt een game die eigenlijk helemaal bovenaan mijn top vijf thuishoort. Toch had ik na het uitspelen van het verhaal ook al vrij snel genoeg actie gezien en is Uncharted 2 op de plank beland. Dit is dan ook de reden dat dit avontuur slechts op de tweede plaats is beland.

1. Dragon Age: Origins (PC)

Als grote RPG liefhebber heb ik lange tijd moeten zoeken naar een vervanger voor mijn favoriete game genaamd Baten Kaitos. Na ongeveer vijf jaar wachten heb ik eindelijk zo’n titel gevonden en ik ben dan ook nog steeds druk bezig met het spektakel van Dragon Age: Origins. Het is een redelijk traditionele fantasy RPG met een werkelijk fantastisch verhaal dat elementen veel weg heeft van Lord of the Rings. Nadat ik mijn weg erin had gevonden en de briljante, gevarieerde personages begon te leren kennen, werd ik helemaal meegesleept in dit gigantische epos. Dragon Age wordt ook geen moment saai, wat erg knap is voor een game waarin ik al hard op weg ben naar de honderd speeluren. Voor mij is Dragon Age: Origins dan ook dé ultieme game om de kerstvakantie mee door te komen en heeft daarmee wat mij betreft Uncharted 2 overtroffen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  4 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Eigenlijk wel een terechte top vier zo.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Madworld is zeker een vette wii game,er staan verder toffe games in het lijstje.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  MadWorld zou je bijna vergeten zijn dit jaar. Goede game. Deadly Creatures heb ik nooit gespeeld.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Kijk das nog een makkelijk. Hoef je nergens te vermelden voor welke versie je kiest! Wordt gewoon allemaal netjes automatisch gedaan. Evilgamerz gaat mee met de tijd en vertoeft alvast in 2010! :clap:


  Naar boven
  4
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx