Evilgamerz redacteur top 5: Jeroen Janssen

thumbnail

Voor mij kon 2008 niet meer stuk toen Fallout 3 verscheen. Ik heb me rond de Kerstdagen dan ook meer dan de nodige uren bezig gehouden met de RPS. Dit jaar kwamen er gelukkig weer wat nieuwe titels in dit genre erbij, en dat juig ik natuurlijk alleen maar toe als first person shooter fan die tevens houdt van interessante RPG-elementen. Daarnaast hield ook de muziek mij dit jaar wat meer bezig. Mijn top 5…

5. LEGO: Rock Band (Xbox360/PS3/Wii/DS)

Pas later dit jaar heb ik me wat meer bezig gehouden met randapparatuur. Guitar Hero 5, Gran Turismo 5 met stuur en LEGO Rock Band zijn voorbeelden van games die gebruik maken van de nodige bijbehorende apparatuur. Voor mij bleek LEGO Rock Band een interessante game, vooral door de geweldige tracklist aan songs. Europe, Blur, Queen, The Police, Foo Fighters. Ik kan zo nog wel even door gaan. Echt iets nieuws wist het spel niet te brengen, maar gecombineerd met de LEGO-stijl en de altijd vermakelijke Rock Band/Guitar Hero gameplay heb je altijd een succesvol concept in handen. Het was tevens een smaakmaker op de GamesCom, en blijkt altijd leuk te vallen bij collega gamers natuurlijk. En dat is ook belangrijk.

4. Killzone 2 (PS3)

Het lijkt al zo lang geleden maar Killzone 2 kwam nog in 2009 uit voor de PlayStation 3. Het spel van Nederlandse makelij stroomde over van detail en is grafisch gezien misschien wel het hoogtepunt van dit jaar gebleken, samen met Uncharted 2 natuurlijk. Net als Modern Warfare 2 bood dit spel een geweldige singleplayer ervaring, met daarbij natuurlijk een bijbehorende multiplayer die nog steeds erg populair is. Killzone 2 bracht echter wel een matige verhaallijn met zich mee, die door de meeste mensen waarschijnlijk al weer naar de vergetelheid is verbannen.

3. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC/Xbox360/PS3)

Het is moeilijk om logische toppers die je in lijsten zoals deze verwacht buiten beschouwing te houden, en dat doe ik dan ook niet. Modern Warfare 2 is en blijft een game die niet voor niets in slechts enkele dagen miljoenen malen over de toonbank ging. De singleplayer ervaring is en blijft memorabel en episch, de Spec-Ops mode heeft ongetwijfeld een toegevoegde waarde, vooral als je in kleine groepjes samen wilt werken, en de multiplayer, tja, dat mogen duidelijk zijn. Als dan ook nog eens de hele wereld praat over een discutabel ingame scenario, dan is de hype compleet toch? Dan zijn zelfs de reviewcijfers overbodig.

2. Batman: Arkham Asylum (PC/Xbox360/PS3)

Op de GamesCom was ik nog niet enthousiast maar dat enthousiasme kwam al snel toen het spel in mijn handen kwam. De stealthy gameplay gecombineerd met vette actie en een verhaal waarvan je gaat watertanden maken dit spel een unieke ervaring die je niet snel vergeet. De audiovisuele stijl en kwaliteit van het spel maken Batman: Arkham Asylum misschien wel de verrassing van 2009. Een vervolg is inmiddels al in de maak. Maar of die dit pareltje nog kan overtreffen? Warner moet van goede huizen komen wil dat lukken. Hopelijk gaan ze lange tijd om de tafel zitten met elkaar om het verhaal om te toveren tot een nieuw kunstwerk.

1. Borderlands (PC/Xbox360/PS3)

De review van mijn kant was nog vrij kritisch, maar wat wil je als je een goede game stilletjes vergelijkt met het perfecte Fallout 3 die je net achter de rug hebt? Beide games hebben wat van elkaar weg, maar de lineaire kant van Borderlands maakt dat dit spel toch iets minder interessant is. De ontbrekende verhaallijn en enkele features die nog toegevoegd hadden kunnen worden, waaronder dialogenmogelijkheden bijvoorbeeld, zouden het spel perfect maken. Rechtlijn daar tegenover staan echter wel perfecte graphics, goed geluid, en het uitermate goede wapensysteem, dat beschikt over miljoenen verschillende wapens. Ook zijn er enkele toevoegingen waaraan andere games veelal niet kunnen tippen. Zo is daar de co-op, en zijn er tal van inventory mogelijkheden die je in detail kunt gebruiken en invloed hebben op je skills en kracht. Daarnaast is ook de gameplay van Borderlands dit jaar wat mij betreft nog niet overtroffen. Het plaatsen van turrets in de nabijheid van de nodige creatures is en blijft voor mij het hoogtepunt van dit jaar.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  3 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Mooie lijst, veel verschillende games. Dat is ook leuk om te zien.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Ik vind Borderlands ook zeker een toffe game. Heb’m weliswaar nog niet uitgespeeld, maar dat gaat zeker nog wel gebeuren.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Erg leuke lijst! 🙂 Je hebt helemaal gelijk over Batman: Arkham Asylum, het is echt de grootste verassing van het jaar!!


  Naar boven
  3
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box