Europese prof’s maken microgames in WarioWare

thumbnail

Om de komende feestdagen nog feestelijker te maken, hebben diverse Europese ontwikkelaars van WiiWare & Nintendo DSiWare titels besloten te trakteren op exclusieve WarioWare: Do It Yourself microgames. In de aanloop naar kerst kunnen bezitters van WarioWare: Do It Yourself elke week een grappige microgame in hun spel downloaden via de Nintendo Wi-Fi Connection – en de eerste verschijnt al deze week!

De microgames zijn gemaakt door ontwikkelaars van spellen als Toki Tori, And Yet It Moves en Jett Rocket. Speel de verrassende en creatief bedachte spelletjes keer op keer, of laat tijdens de feestdagen aan vrienden en familie zien hoe leuk ze zijn. Om de reeks stijlvol af te ronden verschijnen er rond de kerst ook nog twee speciale kerstverrassingen met een extra feestelijk tintje – maar van welke ontwikkelaar zouden die zijn…?

De eerste microgame die je via Nintendo Wi-Fi Connection kunt downloaden is gemaakt door de ontwikkelaar van Max and the Magic Marker en komt beschikbaar op 19 november.

19 november 2010 – PressPlay (Strandog)
Deze minigame werd gemaakt door Bo Strandby, de getalenteerde levelontwerper van de breinbrekende en hoog gewaardeerde WiiWare-titel Max and the Magic Marker. Heb jij meteen in de gaten hoe deze D.I.Y. microgame moet worden opgelost?

26 november 2010 – RONIMO (FABIAN)
Fabian Akker is medeoprichter van Ronimo en één van de geesten achter de Blob en de prijswinnende WiiWare-titel Swords & Soldiers. Hij maakte ‘Om Nom Noms’, een microgame om van te smullen. Redbeard uit Swords and Soldiers is gek op geroosterd vlees, maar hij is niet alleen erg hongerig maar ook erg lui. Kun jij ‘m helpen zijn maag te vullen?

3 december 2010 – TwoTribes (Collo)
Collin van Ginkel is medeoprichter en creatief directeur van Two Tribes B.V. en geestelijk vader van Toki Tori, het onweerstaanbaar schattige kuikentje uit het gelijknamige puzzelspel. In zijn D.I.Y. microgame daagt Collin je uit om de kleine Toki Tori veilig op het doelwit te laten landen. Als je commentaar hebt op zijn tekentalent doet hij gewoon zijn vingers in z’n oren…

10 december 2010 – Shin’en (Manfred)
Manfred Linzner is de oprichter van Shin’en Multimedia en ontwikkelaar van spellen als Nanostray and Iridion. In zijn D.I.Y. microgame schittert de hoofdrolspeler van Jett Rocket, Shin’en Multimedia’s visueel indrukwekkende WiiWare-titel. Ben je er klaar voor? Opstijgen dan maar!

17 december 2010 – BROKNRULS (BRKNRULZ)
Felix Bohatsch is één van de drie creatieve geesten achter And Yet It Moves en medeoprichter van de in Wenen gevestigde onafhankelijke studio, Broken Rules. Hij gelooft dat een eenvoudig, goed uitgewerkt spelmechanisme één van de hoofdingrediënten is van een goed spel. Felix beleeft enorm veel plezier aan het maken van microgames met D.I.Y., want volgens hem werkt dat “snel en simpel”. Ook zo benieuwd wat hij voor jou heeft gemaakt?

24 december 2010 – Kerstverrassing
Ben je dit jaar stout of zoet geweest? Je ontdekt het in deze kerstverrassing.

31 december 2010 – Kerstverrassing
Vandaag krijg je alweer een cadeautje. De maker van het spelletje dat vorige week verscheen heeft namelijk nog zo’n lekker snelle microgame voor je in petto.

WarioWare: Do It Yourself werd vorig jaar gelanceerd en biedt naast de 90 al aanwezige microgames ook de mogelijkheid je eigen minispelletjes te maken. Je krijgt de complete regie over je eigen graphics, animaties, muziek en spelregels, voor onbegrensde mogelijkheden om de mafste microgames te maken.

Om je een eindje op weg te helpen, geven tutorials heldere uitleg van de mogelijkheden om je ideeën te veranderen in leuke, volledig werkende microgames. Als je iets moois hebt gemaakt, kun je het delen met vrienden via draadloze communicatie of Nintendo Wi-Fi Connection.

Als je ook zo benieuwd bent naar wat professionele spelontwikkelaars van WiiWare and Nintendo DSiWare hebben bedacht met de uitgebreide mogelijkheden die WarioWare: Do It Yourself biedt, vergeet dan niet vanaf 19 november 2010 elke week zo’n nieuwe, exclusieve microgame in je spel te downloaden!

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  Leuk, ook twee nederlandse bedrijven, maar om die nou europese top te noemen?

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  Leuk ik heb deze game en zal denk ik wel even de microgames bekijken


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx