Electronic Arts en DICE kondigen data voor open beta Battlefield 2042 aan

thumbnail

Electronic Arts en DICE hebben vandaag onthuld dat de Battlefield 2042 Open Beta vanaf 8 oktober beschikbaar is voor Xbox Series X en S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en PC. EA Play-leden en personen die het spel pre-orderen kunnen op 6 oktober twee dagen eerder toegang krijgen. Alle spelers kunnen de beta vanaf 5 oktober preloaden.

De Battlefield 2042 Open Beta bevat de iconische Conquest-ervaring op de Orbital-map, die eerder was te zien in de onthullingstrailer van het spel. PC- en next-gen console-spelers kunnen de nieuwe epische gevechten voor 128 spelers (64 spelers op de PlayStation 4 en Xbox One) spelen in de grootschalige spelmodus van Conquest en strijden om controle over belangrijke punten op de map.

Tijdens de bèta krijgen deelnemers de kans om zich in het kenmerkende All-Out Warfare van de franchise te storten als een van de vier unieke Specialists, die elk zijn uitgerust met hun eigen stijlen, specialiteiten en eigenschappen. Spelers kunnen kiezen voor Boris, een Russische genist met een SG-36; Casper, een Zuid-Afrikaanse expert op het gebied van camouflage en langeafstandsaanvallen; Falck, een ervaren Duitse hospik die is gespecialiseerd in Support; en Mackay, een Canadees die veel door de natuur zwerft en is uitgerust met een Grapple Gun.

Op de Battlefield 2042 Orbital-map, die is gesitueerd in Kourou (Frans-Guyana), gaan spelers in vijandige omstandigheden een race tegen de klok aan terwijl ze strijden rond een locatie waarvanaf elk moment een raket kan worden gelanceerd. Sectoren op deze map zijn onder andere het Assembly Building, het Launch Platform en de Crawlerway die de twee met elkaar verbindt. Tijdens een Conquest-match ervaren spelers de kenmerkende dynamische maps van Battlefield met een geautomatiseerde raketlanceerprocedure, tokkelbanen door bliksemtorens, voertuiggevechten in slecht weer, inclusief een onverwachte tornado dat het verloop van de strijd verandert, en nog veel meer.

Daarnaast loopt de serie Battlefield Briefing-blogs gewoon door tot het begin van de Open Beta, met een nieuw ontwikkelaarsblog over voortgang en cosmetische items, dat nu live is op de officiële website van het spel. Dit bericht gaat in op het voortgangssysteem van Battlefield 2042, de terugkeer van Ribbons en andere features, zoals Mastery en de Player Card, cross-voortgang en cosmetische opties voor Specialists. In het bericht komen ook ontwikkelaars aan het woord: Level Designer Kalle Nystrom en Lead Level Designer Shashank Uchil.

Battlefield 2042 kan nu worden gepre-orderd en is vanaf 19 november verkrijgbaar in de (digitale) winkel voor €69,99 op de Xbox One, PlayStation 4 en PC, en voor €79,99 op de Xbox Series X en S en PlayStation 5. Voor meer informatie over de aanbiedingen van elke editie, de abonnementsaanbiedingen van EA Play en EA Play Pro en meer informatie over het spel bezoek je https://www.ea.com/nl-nl/games/battlefield/battlefield-2042 of volg je de game op YouTube, Twitter of Instagram.

Duur Battlefield 2042 Open Beta

Duur: 5-10 oktober 2021

 • 5 oktober: Downloads ingeschakeld voor alle spelers
 • 6-9 oktober: Periode vroegtijdige toegang (begint op 6 oktober 09.00 CEST)
 • 8-9 oktober: Open beschikbaarheid (begint op 8 oktober 09.00 CEST)
 • 10 oktober 09.00 CEST: Einde
 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box