Electronic Arts en DICE brengen ”Exodus” uit

thumbnail

Electronic Arts en DICE hebben “Exodus” uitgebracht: een korte film die meer informatie geeft over de aanleiding van de No-Pat Civil War in Battlefield™ 2042, waarin de rijke cast met speelbare personages (ook wel Specialists genoemd) wordt geïntroduceerd. “Exodus” laat ons opnieuw kennismaken met een oude vriend van de serie: Kimble “Irish” Graves uit Battlefield 4, gespeeld door Michael K. Williams, die terugkeert naar 2042 als speelbare No-Pat Specialist. Exodus introduceert tevens de mysterieuze “Oz”, die totaal andere ideeën heeft over de toekomst van de No-Pats dan Irish en daarmee de kiem legt voor een conflict. Het verhaal zal zich in de loop der tijd blijven ontwikkelen, terwijl steeds meer Specialists (elk met hun eigen verhaal) betrokken raken in het conflict en spelers dieper de wereld in zuigen om de legenden van Battlefield 2042 te verkennen.

Met een bijzonder boeiend multiplayer-aanbod voor drie unieke spelervaringen wordt het verhaal van Battlefield 2042 op een gloednieuwe manier verteld, zodat spelers een fascinerende wereld kunnen bekijken door de ogen van de Specialists tijdens hun belevenissen op het strijdveld. Deze meeslepende en moderne benadering van verhaalvertelling is iets wat spelers in hun favoriete games als normaal zijn gaan beschouwen. Het heeft als doel om mensen via de Specialists te laten opgaan in het universum van Battlefield 2042, of ze de controller nu wel of niet in hun handen hebben. Of de speler het verhaal nu echt belangrijk vindt of alleen maar genoeg context wil om van de multiplayer-ervaring te kunnen genieten, de wereld is zodanig in elkaar gezet dat mensen volledig in het spel kunnen opgaan.

In de proloog van “Exodus” worden spelers meegenomen naar de “Journey of the No-Pats” met journalist Kayvan Bechir, die tijdens zijn 13 maanden op een No-Pat-schip uitgebreid verslag heeft gedaan van alle gebeurtenissen. Tijdens zijn zoektocht is Kayvan de hele wereld rondgereisd en heeft hij drie waarheden ontdekt: de Verenigde Staten en Rusland staan op de rand van oorlog terwijl de wereld vecht om grondstoffen terwijl omliggende naties zijn ingestort. De Non-Patriated (“No-Pats”), de nomaden uit ingestorte naties die geacht worden samen te werken om te overleven, is in feite een verdeelde groep met tegenstrijdige agenda’s. Daarnaast is er een mysterieuze No-Pat-leider Oz, die vanuit de schaduw aan de touwtjes trekt en de No-Pats onder één banier probeert te verenigen. In het laatste hoofdstuk gaat Kayvan aan boord van het oorlogsschip Exodus, dat tijdens een missie door Oz wordt omgeleid naar Londen. Deze missie bepaalt al snel het lot van de No-Pats en de wereld.

Irish is de vijfde Specialist die wordt onthuld voor Battlefield 2042. De komende weken worden er nog vijf aangekondigd, zodat er direct na release in totaal 10 Specialists zullen zijn. Elke Specialist is voorzien van een specifieke gadget en trait die alleen door dat personage kan worden gebruikt om hun speelstijl verder te definiëren. Spelers kunnen ook vrijelijk kiezen met welk wapen, welke granaat of welke secundaire gadget ze elke Specialist willen uitrusten, zodat ze meer vrijheid krijgen om een unieke uitrusting te creëren die bij elke speelstijl past. Mensen die Battlefield 2042 pre-orderen, krijgen de exclusieve Battle Hardened legendary skin voor Irish als speelbare Specialist. Daarnaast krijgen ze eerder toegang tot het Open Beta Baku ACB-90 melee takedown knife, de Mr. Chompy epic weapon charm, een Landfall Player Card Background en een Old Guard Tag. Meer informatie is te vinden op de Specialist-hub van Battlefield 2042.

Battlefield 2042 kan nu worden gepre-orderd en is vanaf 22 oktober verkrijgbaar in de (digitale) winkel voor €59,99 op de Xbox One, PlayStation 4 en PC, en voor €69,99 op de Xbox Series X|S en PlayStation 5. EA Play-leden kunnen vanaf 15 oktober 2021 een proefversie van 10 uur spelen. EA Play-leden en spelers die pre-orderen, krijgen eerder toegang tot de Open Beta in september*. Voor meer informatie over de aanbiedingen van elke editie, de abonnementsaanbiedingen van EA Play en EA Play Pro en meer informatie over het spel bezoek je https://www.ea.com/nl-nl/games/battlefield/battlefield-2042 of volg je het spel op YouTubeTwitter of Instagram.

Voor meer informatie over de evoluerende wereld en het verhaal achter Battlefield 2042 kun je hier het nieuwe blogbericht bekijken.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx