Eindelijk meer info over Medal of Honor – Airborne

thumbnail

Wij gamers en gameliefhebbers worden maar verwend de komende wintermaande. Natuurlijk moeten veel toptitels als Gears of War en Call of Duty 3 hoge ogen gaan gooien. Maar daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor een aantal andere potentiele toppers. Medal of Honor – Airborne is zo’n mogelijke topper. In de game worden ongekende vrijheden beloofd, de meeste realistische mensen en airdrops in elk level die je ook nog de vrijheid geven waar te landen. Nu is er eindelijk wat meer info bekend gemaakt over de game. EA heeft dit laten weten en er meteen de packshot voor de Xbox 360 bij gedaan, die je overigens ook mag verwachten voor alle andere consoles.

In Medal of Honor – Airborne zullen we weer te maken krijgen met de Tweede Wereldoorlog, hierin kun je o.a. de volgende campagnes spelen:

– Operation Husky, July 10, 1943, Italy
– Operation Avalanche, September 13 1943, Italy
– Operation Neptune, June 6 1944, France
– Operation Market Garden, September 17, 1944, Holland
– Operation Varsity, March 24, 1945, Germany

Dit is zeker een aantrekkelijke lijst wat je voor je kiezen krijgt. Operation Market Garden heeft zich zoals al meer dan 60 jaar bekend is, in Nederland afgespeeld. 35000 soldaten gingen erop af, meer dan 10.000 soldaten vonden er de dood, iets wat later werd betiteld als de grootste militaire blunder uit de menselijke geschiedenis. Maar je kunt in de game dus ongekende vrijheden tegenkomen. Zo heeft EA beloofd de speler zelf te laten bepalen waar hij terecht komt in de game als je een missie speelt. Je kunt dus de ene keer een level doen waarbij je land in een kippenhuis, en de andere keer door een dakraam van een boerderij.

Je wordt als radioman als eerste uit het vliegtuig gedropt, deze mannen zijn namelijk verantwoordelijk voor de radio’s en dus de communicatie op het slagveld. Na de radiomannen worden de gewone Airborne troepen gedropt, iets wat allemaal in enkele seconden na mekaar gebeurd. Aangezien het springen uit het vliegtuig ontzettend belangrijk is, heeft EA maar weer eens flink onderzoek gedaan naar deze helden die soms aan hun parachute hangend uit de lucht werden geschoten. EA heeft namelijk gesproken met mensen die er zelf bij zijn geweest, mensen die zich hebben gespecialiseerd in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en nog eens tientallen belangrijke vooraanstaande figuren die allemaal hun eigen bijdrage hebben geleverd om het spel zo compleet en realistisch mogelijk te maken. In de E3 trailer die we allemaal dit jaar hebben kunnen bewonderen zag we heftige actie, grote gevechten en veel mensen die het leven lieten voor wat het was. Iedereen liet het ook in die tijd maar op zich afkomen en ook de gewone soldaat en burger probeerden het beste er maar van te maken, ook dat element wil EA toevoegen in de game. Al met al een hele klus, maar EA wilde zelf ook graag af van de negatieve kritiek die de gameserie de afgelopen jaren heeft gehad. Daarom zal Medal of Honor – Airborne alles goed moeten maken en de Call of Duty beater moeten gaan worden. We zullen het zien begin 2007.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box