EA SPORTS zet zich verder in voor vrouwenvoetbal

thumbnail

Vandaag heeft Electronic Arts Inc. partnerships aangekondigd met de National Women’s Soccer League (NWSL), de belangrijkste professionele vrouwencompetitie in de VS, en de National Women’s Soccer League Players Association (NWSLPA). Deze partnerships vormen een belangrijk onderdeel van EA SPORTS’ voortdurende inzet om het vrouwenvoetbal vooruit te helpen en op authentieke wijze te vertegenwoordigen.

“De integratie van de NWSL in EA SPORTS FIFA 23 is een mijlpaal voor de bond, de speelsters en miljoenen voetbalfans over de hele wereld. We blijven de grenzen van het vrouwenvoetbal verleggen”, aldus Jessica Berman, commissaris van de NWSL. “De atletes die de NWSL als thuisbasis hebben behoren tot de beste ter wereld en we kunnen niet wachten tot de fans zelf aan de aftrap staan in de game met de voetbalspeelsters die zij bewonderen. Het is een viering van de spelers en de competitie, waarvan het 11e seizoen op 25 maart van start gaat.”

Vanaf 15 maart zijn alle 12 NWSL-teams op alle platforms aanwezig in het speltype Kick Off, Tournament Mode, Head to Head-seizoen / Co-op-seizoenen en Online Friendlies. In EA SPORTS™ FIFA 23 zullen ook vier NWSL-stadions beschikbaar zijn, samen met authentieke tenues, starheads, trofeeën en vieringen.

“We vinden het belangrijk dat EA SPORTS zich blijft inzetten voor vrouwenvoetbal en onze samenwerking met zowel de NWSL als de NWSLPA is een volgende stap die we als organisatie nemen om de sport vooruit te helpen”, aldus Andrea Hopelain, SVP of Brand, EA SPORTS. “We zijn toegewijd om het vrouwenvoetbal authentiek over te brengen aan miljoenen voetbalfans over de hele wereld.”

Meghann Burke, Executive Director van de NWSLPA heeft gezegd: “Vandaag is een historische dag voor zowel onze speelsters als onze fans. Dit is een spannende tijd voor vrouwenvoetbal, en we kijken uit naar de samenwerking met EA SPORTS om de sport te promoten en nieuwe mogelijkheden te creëren voor de fans.”

Het NWSL-seizoen 2023 begint op zaterdag 25 maart en alle 12 de teams komen in actie tijdens het openingsweekend. Zowel het reguliere seizoen als de 2023 UKG NWSL Challenge Cup zullen te zien zijn op de platforms van CBS Sports, waaronder The CBS Television Network, CBS Sports Network en Paramount+.

Meer details over de onderdelen in het spel zijn te vinden in de Pitch Notes.

FIFA 23 is ontwikkeld door EA Vancouver en EA Romania en is nu beschikbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC, PS4 en Xbox One.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx