EA Originals en Surgent Studios onthullen Tales of Kenzera: ZAU

thumbnail

Electronic Arts Inc. en Surgent Studios hebben vandaag Tales of Kenzera: ZAU aangekondigd, een hartverwarmende singleplayer action-adventure platformer die een nieuwe kijk geeft op hoop vinden na een enorm verlies. Tales of Kenzera: ZAU is geïnspireerd op de persoonlijke reis van de oprichter van Surgent Studios en de voor een BAFTA-genomineerde acteur Abubakar Salim. De Metroidvania action-adventure platformer is door Abubakar ontwikkeld om het verlies van zijn vader te verwerken en laat zien hoe veerkracht kan zorgen voor geweldige dingen.

“Ik heb lang geworsteld om de juiste manier te vinden waarop ik kon laten zien hoe om te gaan met verdriet. Het voelt geweldig dat ik dit nu kan doen via Zau’s verhaal over verlies, groei en genezing in Tales of Kenzera: ZAU,” zegt Abubakar Salim. “Wat mij betreft zijn games het krachtigste medium om verhalen te delen. Mijn overleden vader liet me kennismaken met het medium, en wat is een betere manier om hem, onze relatie en liefde te eren dan via deze ervaring? Ik ben ontzettend dankbaar en trots op het creatieve team dat heeft geholpen Surgent Studios op te zetten, en ik ben ontzettend blij dat EA Originals mij het platform en de ruimte geeft om dit verhaal samen met hen te delen.”

Tales of Kenzera: ZAU wordt uitgegeven onder het EA Originals-label en ontwikkeld door Surgent Studios, een studio die is opgericht door Abubakar en zich specialiseert in transmediale verhalen. De game nodigt spelers uit om in de schoenen te stappen van Zau, een rouwende held op een missie om zijn geliefde vader terug te halen uit de dood. Zau wordt tijdens zijn avontuur begeleid door Kalunga, de God van de Dood, en baant zich een weg door de magische 2,5D-wereld. Dit doet hij door gebruik te maken van de kosmische krachten van de sjamaankrijger. Tales of Kenzera: ZAU nodigt spelers uit om op een reis van spirituele genezing te gaan, waarbij de moeilijkste momenten definiëren wie ze werkelijk zijn. De game verschijnt op 23 april 2024 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc via Steam, Epic Games Store en EA app.

“Het basisprincipe van EA Originals is om middelen en ondersteuning te bieden aan talentvolle opkomende gameontwikkelaars, zodat die hun gedurfde en visionaire verhalen aan een wereldwijd publiek kunnen presenteren,” aldus Jeff Gamon, General Manager van EA Partners. “Ons enthousiasme voor Abu’s ontroerende visie, die put uit zijn familiegeschiedenis en een millennium aan zogeheten Bantoemythologie, was vanaf het begin al de drijfveer achter onze steun aan en geloof in Surgent Studios. Het team van EA Originals is trots dat ze Abu kunnen helpen zijn onvergetelijke en aangrijpende ervaring met de wereld te delen.”

Tales of Kenzera: ZAU speelt zich af in het prachtige doch verraderlijke land Kenzera en is geïnspireerd op Bantoeverhalen. Dit zijn verhalen die rijk zijn aan chaos en orde, oude sjamanen, heilige geesten en fascinerende wezens. Spelers kunnen kosmische krachten van het Zon- en Maanmasker gebruiken om rusteloze geesten te verslaan in ritmische gevechten. Zo kunnen ze de tijd manipuleren en vijanden kristalliseren met de krachten van het Maanmasker, terwijl het Zonmasker ze in staat stelt om vurige speren te lanceren. Dit alles met zorgvuldige handgemaakte animaties. Tot slot kunnen spelers zich laten meeslepen door de betoverende originele muziek van de meervoudig bekroonde componist Nainita Desai.

Tales of Kenzera: ZAU is vanaf 23 april 2024 verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc via Steam, Epic Games Store en EA app. Spelers kunnen de game nu pre-orderen en ontvangen automatisch een visueel effect getiteld Kalunga’s Blessing, de komische metgezel Soulshifters, evenals twee extra sjamaanpunten om tot wel twee vaardigheden te ontgrendelen.

Neem hier kijkje voor meer informatie over de aankondiging. Vergeet niet om Tales of Kenzera te volgen op X, Instagram of YouTube of bezoek https://www.ea.com/games/tales-of-kenzera/zau voor de nieuwste updates.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx