EA ontslaat deel personeel en annuleert Star Wars-FPS

thumbnail

Electronic Arts zal 5 procent van zijn personeelsbestand ontslaan. EA zei in een jaarverslag van maart 2023 dat het 13.400 werknemers had. Dit betekent dat ongeveer 670 mensen hun baan zouden verliezen; De Battlefield-studio Ridgeline Games, die in 2021 werd opgericht voor een Battlefield-singleplayergame, is volledig gesloten.

Een deel van het herstructureringsplan omvat het sluiten van enkele kantoren en het stopzetten van bepaalde livegames zoals MLB Tap Sports en F1 Mobile Racing. CEO Andrew Wilson legde uit dat het bedrijf ook afstapt van het ontwikkelen van gelicenseerde IP’s die niet succesvol zullen zijn in de veranderende industrie.

Ondertussen is een Star Wars first-person shooter geannuleerd bij Respawn, zoals Laura Miele, president van EA Entertainment and Technology, bevestigde. De studio zal zich vanaf nu concentreren op de Star Wars Jedi-serie en Apex Legends.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2749
  1 maand geleden

  Zou denken dat deze enorm populaire franchise juist mensen aan banen zou helpen.Weet door deze annuleringen niet of ik nog uit moet kijken naar de remake van Star Wars kotor.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx