EA en 38 Studios werken aan Kingdoms of Amalur: Reckoning

thumbnail

Electronic Arts Inc. en 38 Studios, LLC hebben de eerste game van deze studio aangekondigd: Kingdoms of Amalur: Reckoning. De epische RPG-game Reckoning was eerder bekend onder de werktitel “Project Mercury” en speelt zich af in de open wereld van Amalur, een mysterieuze en magische fantasy-wereld, gecreëerd door de bekroonde bestseller-schrijver R. A. Salvatore. Reckoning is visueel tot leven gebracht in de beroemde grafische stijl van ontwerper Todd McFarlane, bekend van de comic-serie Spawn, en tilt het RPG-genre tot een ongekend hoog niveau met intense gevechtsactie. De game wordt ontwikkeld onder leiding van Ken Rolston, hoofd ontwerp van de bejubelde RPG-games Elder Scrolls III: Morrowind en Elder Scrolls IV: Oblivion. De release staat gepland voor het najaar van 2011.

“Reckoning laat zien waar een uitzonderlijk getalenteerd en creatief team toe in staat is. Experts uit verschillende disciplines werken naadloos samen en vullen elkaar perfect aan”, zegt Jen MacLean, CEO van 38 Studios. “We vinden het fantastisch om samen met een van de grootste RPG-ontwerpers uit de game-industrie te werken aan een open-wereld RPG. En dat alles onder de creatieve leiding van een van de meest iconische hedendaagse ontwerpers en in een uitgebreid universum dat is bedacht door een van de beste fantasy-schrijvers van de wereld! We werken al enkele jaren vol toewijding aan dit universum en hopen snel de eerste details te kunnen onthullen.”

“Reckoning bouwt voort op de bijzondere omgevingen en grafische vormgeving van Kingdoms of Amalur”, zegt Ken Rolston, hoofd ontwerp bij Big Huge Games, een dochteronderneming van 38 Studios. “Op basis daarvan hebben we een open wereld vormgegeven, met een uitgebreid verhaal en verregaande mogelijkheden om je eigen personages te ontwerpen. Daarnaast hebben we iets toegevoegd waar het genre echt behoefte aan heeft: supersnelle, van het scherm spattende gevechtsactie met een vloeiende besturing en een intrigerende gameplay die fans steeds dieper in deze game zal trekken.”

Reckoning is een singleplayer-RPG waarin spelers de mysteries van Amalur moeten zien te ontrafelen. De magische wereld Amalur zit vol met eigenaardige landschappen, exotische steden, kleurrijke personages en afschrikwekkende wezens. Op de International Comic-Con in San Diego zullen McFarlane, Rolston en Salvatore 38 Studios, samen met Curt Schilling, stichter en voorzitter van 38 Studios, voor het eerst in het openbaar praten over Reckoning. De aanwezigen krijgen een exclusieve première te zien van de eerste Reckoning-trailer, die is geregisseerd door McFarlane. Ze ontvangen ook een limited-edition poster die is ontworpen door McFarlane. De presentatie vindt plaats onder leiding van Geoff Keighley van Spike TV.

Reckoning wordt uitgebracht voor het PlayStation 3 computer entertainment systeem, Xbox 360 videogame and entertainment systeem en PC.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x