Duitsland: PlayStation 5 voorraad blijft tot voorjaar 2021 zeer schaars

thumbnail

De PlayStation 5 krijgt dit jaar zo goed als geen leveringen meer in Duitsland. Via de Gamefront lezen we dat de toevoer van nieuwe units naar Europa zeer slecht zal zijn in 2020 en dat dit zelfs kan duren tot (en met) het voorjaar van 2021. De Spiegel meldt namelijk dat er issues zijn met vrachtschepen uit het Oosten. Rederijen rekenen drastische toeslagen. Dit leidt tot knelpunten (van alle goederen) en torenhoge prijzen in het logistieke proces. Zendingen komen momenteel met vertraging aan omdat de havens volledig overvol zijn en containerschepen op volle capaciteit draaien. De kosten van het vervoeren van goederen stijgen voortdurend. Momenteel worden prijzen van meer dan $5.000 in rekening gebracht voor het vervoer van een 40-voets zeevrachtcontainer die slechts 25 europallets aan vracht kan bevatten.

De eerste rederijen stoppen nu boekingen omdat eind december een aantal containerschepen vol zal zijn. Een Duits logistiek bedrijf vertelt zijn klanten dat de marktsituatie voor import uit Azië dramatisch verslechtert. Ook de luchtvaart kan geen soelaas bieden op dit moment, want ook hier bloeit de business: er zijn luchtvaartmaatschappijen die tot acht euro per kilo vracht rekenen. Een paar jaar geleden was 1,50 euro een normale prijs; Bij het begin van de pandemie werden ook veel hogere prijzen in rekening gebracht, tot wel 16 dollar per kilo. De PS5 zal slechts in lage aantallen arriveren bij Duitse winkelketens als Mediamarkt en Saturn. Men verwacht dat dit tot zeker het voorjaar van 2021 zal voortduren.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Kont
  Lid
  2225
  3 jaren geleden
  Reageer op  Z@3 Redrum

  Ben anders toch wel zeer benieuwd naar Immortals van Ubisoft. Een schaamteloze ripoff van Zelda maar alle previews waren positief verrast. En Cyberpunk 10 december, wil ook toch wel hebben alleen al voor de next gen graphics


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx