Drie gaming accessoires die onmisbaar zijn!

thumbnail

Serieus gamen met reguliere apparatuur is geen pretje. Je mist vaak gaming specifieke mogelijkheden (zoals programmeerbare knoppen of profielen), moet het vaak doen met lagere prestaties en levert tot slot ook nog in op het uiterlijk! Reguliere apparatuur is net als vanillevla: er is niks specifiek mis mee, maar het is ook zo algemeen mogelijk ontwikkeld.

Gelukkig zijn er genoeg apparaten die wél het benodigde specialisme bevatten. Zo zijn er speciale headsets voor in callcenters, of speciale muizen voor grafische ontwikkelaars. Ook voor gamers zijn er talloze websites die gaming apparatuur verkopen (bijvoorbeeld GameMania of PrijsKrijger). In dit blog zetten we drie veel voorkomende categorieën uiteen. Ook benoemen we kort wat deze apparaten bieden vergeleken met de reguliere apparaten.

Gaming muis

De gemiddelde schietspel fanaat weet hier al alles van, maar de keuze is reuze bij gaming muizen. Deze muizen zijn doorgaans uitgerust met onderscheidende stickers en-of RGB-verlichting. Maar ze zien er niet alleen uit alsof ze sneller gaan: met een DPI (ook wel bekend als “dots per inch”) die vele malen hoger uitvalt dan van de reguliere muis, kan een speler veel snellere bewegingen maken zonder dat de muis moeite heeft met het bijhouden.

Tot slot hebben gaming-muizen vaak meerdere programmeerbare knoppen aan de zij- en of bovenkant. Hiermee kan je een sneltoets (voor bijvoorbeeld het gooien van een granaat) op je muis zetten!

Gaming toetsenbord

Net als bij de muis hebben gaming toetsenborden vaak een wat flitsender uiterlijk. Maar ook hier geldt dat het niet alleen om uiterlijk gaat: gaming toetsenborden hebben vaak extra programmeerbare knoppen, of soms zelfs “macro” knoppen.

Macro’s zijn programmeerbare acties die bepaalde handelingen combineren. Zo kun je met een macro knop bijv. instellen dat je personage in een RPG drie activiteiten achter elkaar doet. Zeker tijdens de intensievere gaming sessies scheelt dit veel vermoeiing! Ook zijn de toetsen vaak van mechanische aard, wat tot een veel fijnere en directer gevoel leidt tijdens het typen.

Gaming headset

Tot slot zijn er ook bij de headsets specifieke gaming alternatieven. Net als bij de muis en het toetsenbord zijn ook hier de gaming headsets vaak meteen herkenbaar. Inhoudelijk bevatten gaming headsets vaak de mogelijkheid voor meerdere software profielen: zo kan je je geluidsinstellingen bijvoorbeeld per game of game categorie afstellen.

Een ander uniek kenmerk van gaming headsets zijn de microfoons. Omdat samenwerking bij veel games terugkomt, zijn microfoons bijna altijd standaard aanwezig en van hoge kwaliteit.

Tot slot zijn gaming headsets vaker uitgerust met 3D (ruimtelijk) geluid. Bij een film is het niet altijd even belangrijk om precies te horen waar die voetstap vandaan komt, maar bij een game kan dit het verschil tussen winst of verlies zijn!

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box