DOOM – Unto the Evil

thumbnail

Van alles een beetje

DOOM was dit jaar een aardige verrassing. Het spel viel in positieve zin op en had zowel een prima singleplayer als een solide multiplayer. Als vanouds raggen was het kenmerk van het spel en dat was ook te zien in de multiplayer. Deze bevatte aardig standaard modi, waaronder team deathmatch, capture the flag en domination in diverse vormen. Inmiddels is de multiplayer nog altijd aardig bezaaid met fanatieke spelers. Dat komt mede door de eerste update van de game die is verschenen. Deze bevat één nieuw wapen, een nieuwe speelbare demon als character, een nieuwe armor set, nieuwe hack modules en diverse nieuwe kleuren en patterns waarmee je wapens kunt customizen. Het belangrijkste is de toevoeging van een drietal maps. Daarmee heeft men dus enkel naar de multiplayer van de game gekeken en de singleplayer achterwegen gehouden. Deze werd en wordt dan ook niet verder meer uitgebreid zoals het er voorlopig uit ziet. Jammer in mijn opinie aangezien deze zeker wel uitgebreid had mogen worden met bijvoorbeeld klassieke content of juist extra, nieuwe missies. Hoewel de singleplayer zeker niet beperkt was en ook niet te kort bleek, denk ik dat men zeker potentie had kunnen halen in het uitbreiden van de singleplayer.

De multiplayer was namelijk niet het meest opvallende punt van DOOM. Deze werd zelfs deels ondergesneeuwd door de sterke singleplayer dat een schot in de roos bleek door de simpliciteit en de nostalgische gevoelens dat het opwekte bij spelers. Echter moeten we het dus met de multiplayer doen, en deze uitbreiden is niet de meest goedkope optie. De Season Pass kost namelijk afgerond 40 Euro, waarmee het bijna een volwaardige gameprijs betreft. Heb je dus al DOOM in bezit, wat verplicht is, dan betaal je best fors voor nog eens wat extra content in de vorm van maps, customizables en armor sets, al is het nog afwachten wat de rest van de DLC brengt. En of deze echte grootse voordelen bieden ten opzichte van anderen? Tja, de wapens zijn niet echt bijzondere toevoegingen en een meerwaarde, en de maps kun je eigenlijk ook zelf deels bouwen of geshared zien worden wanneer je de mapbouwer van de game goed benut. Daarmee voel je je deels misschien een beetje genept wanneer je zoveel geld neer moet leggen voor de Season Pass, aangezien het zonder DOOM zelfs geen volwaardige multiplayer game is, iets wat wel leuk geweest zou zijn. Daarmee bedoel ik dus een exclusieve multiplayer game zonder de singleplayer, inclusief alle multiplayer content die al in DOOM zat. Onafhankelijk kost de DLC 15 Euro, iets wat een stuk beter te doen is, maar waarmee je weer duurder uit bent wanneer je alle 3 de DLC’s wilt.

Met Unto the Evil krijg je dus 3 maps, welke stuk voor stuk best groot zijn. Kenmerkend is dat je verschillende paden kunt bewandelen in de maps (Ritual, Offering en Cataclysm) waardoor je eigenlijk geen begin- en eindpunt hebt. Daarnaast zijn ze uitermate geschikt voor deathmatch of capture the flag. Het nieuwe wapen genaamd het UAC EMG pistol wordt helaas een beetje ondergesneeuwd. Het is en blijft een pistol, iets wat toch minder fors aanvoelt dan bijvoorbeeld een rocket launcher of machine gun. Verder is de Kinect Mine te krachtig gemaakt in de game waardoor je soms binnen no-time dood bent. Iets wat heel normaal kan zijn in DOOM, maar wellicht wel wat minder streng uitgevoerd had mogen worden. Met het karakter Harvester sluiten we de DLC af. Het betreft hier een vrij tengere, roodgekleurde demon met 2 lange tentakels op het hoofd waarin je kunt veranderen en welke vooral efficiënt is op afstand. Dit dodelijke aspect maakt het nieuwe karakter erg interessant voor spelers en zeker een toegevoegde waarde. Maar goed, of de DLC genoeg biedt voor een prijskaartje van 15 Euro is de vraag. Persoonlijk vind ik dit een vrij forse prijs voor relatief simpele content. Voor 2x zoveel heb je bijna de volledige game, waarmee de verhoudingen wat scheef komen te liggen. Ben je echter die echte DOOM-fan die geen genoeg kan krijgen van de multiplayer? Dan is dit zeker de moeite waard en valt een aanschaf van de Season Pass waarmee in de toekomst nog 2 DLC-packs gedownload kunnen worden zeker te overwegen.


 • Auteur: Evilgamerz redactie,"GamesCom 2016 - Prey 2, Killing Floor 2 en LEGO Dimensions" | Genre: FPS | Release: 10-08-2016 | Uitgever: Bethesda Software | Ontwikkelaar: ID Software
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:
  6.5
  + Ruime maps met veel mogelijkheden
  + Leuke nieuwe Demon
  +
  - Pistol is niet geweldig
  - Misschien wat prijzige DLC
  -

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box