Diablo 3 (hands on)

thumbnail

Naast World of Warcraft heeft Blizzard natuurlijk nog een paar andere franchises onder haar hoede en Diablo III is er daar eentje van. Deze hack and slash game is alweer het derde deel in de enorm succesvolle Diablo serie en zijn voorgangers worden door sommigen op dit moment nog steeds gespeeld. Op de Gamescom stond Blizzard naast Starcraft 2 ook met deze titel op de beurs en deze was plotseling speelbaar. Voor de bezoekers betekende dit op de drukste dagen een wacht rij waarbij je soms meer dan vier uur moest wachten om deze game twintig minuten te mogen spelen. Hoewel we nog maar weinig gezien hebben van deze game met uitzondering van een paar gameplay beelden en wat trailers, is toch duidelijk wat voor game het wordt. Ik kon in ieder geval niet wachten om deze game te spelen en dit liep zeker niet uit tot een teleurstelling.

Kies je personage!

Na mijn plekje te hebben opgezocht en een koptelefoon te hebben opgezet, begon het avontuur dat Diablo III heet. Ik kon kiezen uit drie verschillende classes, de Barbarian, Witch Doctor en Wizard. Ik ging voor de vrouwelijke Barbarian, leek mij op dat moment de makkelijkste keuze, en startte zo de game op. Het eerste level/gebied waar ik op dat moment terecht kwam was een woestijn locatie. Je kwam meteen een personage tegen die jou een quest gaf en hiermee stuurde hij jou op pad om deze dorre omgeving te doorkruisen. Wat opvalt, is dat de gameplay erg vergelijkbaar is als het eerste deel en dat ook de besturing haast hetzelfde is als het vorige deel. Hierdoor pakte ik meteen deze game op en wist ik meteen alle knoppen die ik nodig had. Tijdens het rondrennen valt meteen op dat deze game enorm veel sfeer uitademt. Zelfs dit op eerste gezicht eentonige zandlandschap gaf je het gevoel dat er op elke plek gevaar was en dat jij zeker goed moest blijven opletten. Na een paar meter kwam ik dan eindelijk het eerste monster tegen en door op het monster te klikken viel ik hem aan. Na een paar slagen ontplofte het monster in stukjes en vloog het bloed in het rond. Dit deel is zeker de bloederigste van allemaal en de effecten waarmee dit gebeurd zien er allemaal erg gelikt uit.

De game wordt compleet met de muis gespeeld en is voor de mensen die er waarde aanhangen mooi meegenomen. Ik toets liever af en toe nog snel een toetsje in op mijn toetsenbord en dit is natuurlijk ook allemaal mogelijk. Tijdens het spelen kwam ik ook de skilltree tegen. Je zult in deze game drie uitgebreide skilltrees hebben die elk voor een soort speelstijl staan. Zo zal de ene meer voor de agressieve aanval nuttig zijn en de andere voor je verdediging. Het is een enorme skilltree en de mogelijkheden zijn in iedere geval groter dan ooit. Tijdens het spelen had ik maar de mogelijkheid om één punt aan mijn skilltree toe te voegen en ik kon toen al moeilijk kiezen. Voor de mensen die graag aan hun personage sleutelen is dit weer een goed teken. Ik sloot mijn skilltree venster en kwam vervolgens terecht in mijn inventaris terecht. Dit ziet er haast identiek uit als in de eerste twee delen. Je hebt een ruimte waar jij je spullen in kwijt kan en je kan je personage broeken, armor, riemen, armbanden, helmen, wapens en nog veel meer laten dragen. Voor de mensen die de vorige delen hebben gespeeld moet dit geen moeilijkheden geven.

Vol op dungeons zoeken

In deze korte speelsessie had ik het geluk om een quest tegen te komen waarbij een dungeon een rol speelde. Zo te zien zullen er veel meer van zulke dungeons te vinden zijn en zijn nog uitgebreider en groter dan ooit te voren. Ik accepteerde de quest en stapte de dungeon in. Ik kreeg als opdracht dat ik het personage naar de andere kant van de dungeon moest krijgen en alle vijanden moest uitschakelen. En nu kon toch echt het ware knokfestijn beginnen. De hoeveelheid vijanden werd hier aanzienlijk hoger dan buiten de dungeon en ik kwam al meteen tien skeletten tegen. Ik pakte twee bijlen waarvan er één een vuur effect had en de ander een soort ijs effect had. Zo vlogen de rode en blauwe effecten mij om de oren en wederom vloog het bloed in het rond. Maar de vetste aanvallen zijn de aanvallen waarmee je meerdere vijanden tegelijk kan doden. Als jij op een goede plaatst staan en overal om je heen staan vijanden heb je de mogelijkheid om specials uit te voeren. Hierbij ontstaat er een bloedvlek die je gehele beeldscherm vult. Na deze skeletten kwam ik ook slangen en spinnen tegen, maar ook geesten en diverse andere monsters. Aan het aantal diverse vijanden in dit kleine stukje is goed te zien dat er een enorme hoeveelheid verschillende vijanden in Diablo III zullen zitten.

Na een paar pittige gevechten kwam ik dan eindelijk bij de uitgang en werden we weer uit de dungeon geplaatst. Ik kwam weer bij hetzelfde personage terecht en kreeg zo mijn xp en diverse speciale items. Want Diablo III zal wederom een enorme lading aan wapens en items bevatten. Zo komen de bekende schilden en life potions weer voorbij, maar komen we ook nieuwe items als bepaalde bijlen en armor tegen. De vijanden droppen in ieder geval weer genoeg items en je hebt al snel weer teveel bij je. Ook het lading geld wat soms te vinden is, is groot te noemen en daaruit blijkt maar weer dat we veel zullen moeten aanschaffen. En toen sprong de tekst in beeld dat de speelsessie alweer voorbij was. En ik moet zeggen dat ik graag nog wat langer had gezeten, dit smaakte zeker naar meer.

Diablo III was voordat ik deze kon spelen voor mij al een topper nu blijkt dit mijn gevoel maar weer eens te bevestigen. Helaas zal deze game nog een flinke tijd op zich laten wachten. Zo is Starcraft 2 ook al uitgesteld naar volgend jaar en deze game zal hierna pas uitkomen. Als we geluk hebben mogelijk eind 2010, maar als we pech hebben kunnen we hem pas in 2011 spelen. Ik kan op dit moment zeker niet wachten, zeker als je nagaat dat er vele grote monsters te verslaan zijn en natuurlijk een erg vermakelijk vier man coöp multiplayer op ons staat te wachten.


 • Auteur: Christiaan Ribbens | Genre: Action/RPG | Release: 26-08-2009 | Uitgever: Vivendi Games | Ontwikkelaar: Blizzard
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx