Destiny 2: The Final Shape lanceert vandaag wereldwijd

thumbnail

Bungie lanceert vandaag de nieuwste Destiny 2-uitbreiding genaamd Destiny 2: The Final Shape. In dit laatste hoofdstuk van Destiny’s tien jaar durende ‘Light & Darkness-saga’ nemen spelers het op tegen de ultieme tegenstander genaamd de Witness. Hiermee proberen ze een einde te maken aan de oorlog tussen Light en Darkness.  The Final Shape is verkrijgbaar voor alle platformen.

In The Final Shape nemen Guardians deel aan een epische strijd om de plannen van de Witness te dwarsbomen. Spelers reizen af naar het hart van de legendarische Traveler en kunnen een gloednieuwe bestemming genaamd The Pale Heart verkennen. Guardians achtervolgen de Witness door The Pale Heart samen met Vanguard-bondgenoten en gaan de strijd aan tegen zowel nieuwe als bekende vijanden.

Met de release van The Final Shape krijgen Guardians toegang tot compleet nieuwe krachten, waarmee ze de strijd kunnen aangaan tegen de Witness. De belangrijkste hiervan is de Prismatic-subclass. Hiermee hebben spelers de mogelijkheid om Arc, Solar, Void, Stasis en Strand te combineren om zo een eigen subclass samen te stellen. Door genoeg Light en Darkness-schade uit te delen worden spelers Transcendent. Deze status geeft toegang tot nieuwe granaten die zowel Light als Darkness-schade aanrichten, bonussen voor wapenschade en meer.

De Prismatic-subclass is ontworpen om spelers nog meer buildcrafting-opties te bieden met meer fragment-types en -slots dan andere subclasses. Gecombineerd met de nieuwe Exotic class-items die met The Final Shape beschikbaar zijn – één voor elke class – gaan spelers meer mogelijkheden krijgen om hun ware kracht als Guardian te uiten dan ooit tevoren.

Na de lancering van Destiny 2: The Final Shape en de confrontatie met de Witness, lanceert Bungie de eerste Episode genaamd Echoes op 11 juni. In deze eerste van drie op zichzelf staande Episodes die gedurende het jaar van The Final Shape worden gelanceerd, gaan Guardians een nieuw avontuur aan in de nasleep van hun gevecht met de Witness. Echoes zit vol nieuwe verhalen, activiteiten en beloningen, en gaat zich ontvouwen over drie Acts van 11 juni tot begin oktober.

Nieuwe Raid en World First Race op 7 juni
Kort na de lancering van The Final Shape lanceert Bungie een nieuwe raid genaamd Salvation’s Edge. Destiny-raids zijn activiteiten voor zes ervaren Guardians.* Hierin worden niet alleen de gevechtsvaardigheden van spelers uitgedaagd, maar ook hun vermogen om samen te werken, snel te denken en schijnbaar onmogelijke uitdagingen op te lossen.  Salvation’s Edge start voor alle The Final Shape-spelers op 7 juni om 19:00 Nederlandse tijd.

Met de lancering van de Salvation’s Edge-raid start ook de wereldwijde competitie waarbij het eerste fireteam dat de raid voltooit wordt gekroond.** Elk fireteamlid van het winnende team wint een unieke World First-titelgordel en de glorie van de World First-titel. Het winnende World First-team wordt in de dagen na de lancering van de raid officieel bekendgemaakt.

Destiny 2: The Final Shape
The Final Shape komt steeds dichterbij – een nachtmerrieachtige verkalking van de werkelijkheid in het verwrongen ontwerp van de Witness. Guardians reizen af naar het hart van de Traveler om de Vanguard te helpen een einde aan de oorlog van Light en Darkness te maken. Destiny 2: The Final Shape vormt het laatste hoofdstuk van Destiny’s decennialange “Light and Darkness-saga” en geeft spelers toegang tot nieuwe krachten en nieuwe uitdagingen.

Prismatic Subclass – Voor het eerst in Destiny hebben spelers de mogelijkheid om Light en Darkness te combineren met de Prismatic-subclass. Balanceer Light en Darkness om Transcendence te verdienen, ontgrendel nieuwe vaardigheden en ontketen de ware kracht van Prismatic.

The Pale Heart – Al tien jaar lang hebben Destiny-spelers met verwondering naar de Traveler gekeken. Nu betreden ze deze voor het eerst. Verken de nieuwe bestemming, een surrealistisch landschap waarin de daden uit het verleden van Guardians weerklinken. Door te overleven in deze mysterieuze plek ontdekken spelers wat er in het centrum van de Traveler ligt, vervormd door de Witness.

Legendary campaign – De inzet is nog nooit zo hoog geweest, en de uitdaging ook niet. De Legendary campaign keert terug met The Final Shape. Dit keer met nog grotere beloningen en een dreiging die alleen een Guardian en zijn fireteam aankunnen.

Exotic class-items – Voor het eerst in Destiny 2 krijgen spelers de mogelijkheid om Exotic class-items te dragen. Deze items bevatten populaire voordelen van andere bekende Exotic-gear. Zelfs van andere classes, waardoor spelers voor het eerst twee perk abilities kunnen combineren.

The Dread – De nieuwe vijandelijke factie van de Witness genaamd de Dread introduceert verschillende nieuwe type vijanden:

 • Grim: Vliegende vijanden met doordringende kreten die Guardians vertragen en hun vaardigheden onderdrukken.
 • Husk: Deze melee-vijanden zijn snel en dodelijk en gewapend met gigantische dubbele messen. Ook hebben ze de mogelijkheid om een secundaire aanval in te zetten die bekendstaat als de Geist.
 • Weaver & Attendant: Deze vijanden zijn vergelijkbaar met Psions, hanteren respectievelijk Strand- en Stasis-krachten en kunnen Guardians bevriezen op hun plaats of ze over het slagveld trekken.
 • Omen & Harbinger: Deze Subjugators zijn meesters van Stasis en Strand en zijn tijdens gevechten de leiders van de Dread-troepen.

Nieuwe Raid: Salvation’s Edge – Het is tijd om de Witness te confronteren. De nieuwe raid lanceert op 7 juni.

The Final Shape + Annual Pass Edition is nu verkrijgbaar op alle platformen. Naast de standaardeditie van The Final Shape (The Final Shape-uitbreiding, raid en toegang tot Episode Echoes) bevat The Final Shape + Annual Pass Edition:

 • Toegang tot alle Episodes van The Final Shape bij release: Echoes, Revenant, Heresy.
 • The Final Shape Dungeon Key – Ontgrendel twee dungeons die worden uitgebracht tijdens het jaar van The Final Shape.
 • Directe ontgrendeling van de Tesselation Exotic Fusion Rifle en ornament.
 • Exotic emote, Exotic Ghost.
 • Secret Stash X 3 – Verdien deze bonuscache van premiumgoederen aan het begin van elke Destiny 2 Episode tijdens het jaar van The Final Shape. Deze cache bevat een Ascendant Alloy, Ascendant Shards, een Exotic Cipher, upgrade-modules en een Exotic cosmetisch item.

Dungeons & Dragons & Destiny 2
Bungie heeft met de release van Destiny 2: The Final Shape ook een nieuwe samenwerking aangekondigd met Wizards of the Coast en Dungeons & Dragons. De samenwerking bevat in-game-items in Destiny 2 die geïnspireerd zijn op de legendarische tabletop-roleplaying-game. De samenwerking bevat de nieuwe door Dungeons & Dragons geïnspireerde armor-ornamenten – één voor elke Guardian class – evenals D&D-thematische accessoires, waaronder een Exotic Ghost, Exotic schip en Exotic Sparrow. Naast deze in-game-items biedt de Bungie Store ook een Beholder Ghost-shell-figurine aan. Deze is geïnspireerd op het beruchte zwevende ogen-monster uit het Dungeons & Dragons-universum.

Episode 1: Echoes
De eerste Destiny 2 Episode genaamd Echoes lanceert een week na de lancering van The Final Shape. Echoes is de eerste van drie op zichzelf staande Episodes die gedurende het jaar van The Final Shape worden gelanceerd. Tijdens deze Episode gaan Guardians op een nieuw avontuur nadat ze de confrontatie zijn aangegaan met de Witness. Spelers beleven nieuwe avonturen, ondernemen nieuwe activiteiten en verdienen nieuwe beloningen in dit op zichzelf staande verhaal.

En er komt nog meer…

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx