Dead by Daylight-studio ontslaat deel personeel

thumbnail

Behaviour Interactive, bekend van onder andere Dead by Daylight, heeft 95 personeelsleden op straat gezet. Het betreft 7% van het totaalbestand. Bij het bedrijf werken zo’n 1300 mensen waarvan er dus 70 moeten vertrekken. Men wil haar doelen en focus vernieuwen de komende tijd en men wil meer samenwerken met development-partners.

Behaviour Interactive is een Canadese videospelontwikkelaar gevestigd in Montreal, Quebec. Het bedrijf werd opgericht in 1992 door Rémi Racine en heeft zich sindsdien gevestigd als een van de grootste onafhankelijke spelontwikkelaars in Noord-Amerika. Behaviour Interactive is vooral bekend vanwege zijn populaire asymmetrische horror multiplayer-spel, Dead by Daylight, dat in 2016 werd uitgebracht. Dit spel heeft een enorme aanhang opgebouwd en is beschikbaar op meerdere platforms, waaronder pc, consoles en mobiele apparaten. Het succes van Dead by Daylight heeft bijgedragen aan de groei en het voortdurende succes van het bedrijf.

Naast Dead by Daylight heeft Behaviour Interactive gewerkt aan een breed scala aan andere spellen, zowel origineel als in samenwerking met grote franchises. Ze hebben spellen ontwikkeld in verschillende genres, van actie en avontuur tot simulatie en strategie. Enkele noemenswaardige projecten zijn de mobiele versie van Fallout Shelter in samenwerking met Bethesda en de ontwikkeling van de online component van Assassin’s Creed. Het bedrijf staat bekend om zijn creativiteit en innovatie, en blijft een invloedrijke speler in de game-industrie.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx