De PlayStation 5 Slim – De mooiste designs op een rij

thumbnail

De PlayStation 5 is pas een dik half jaar uit, de console nadert zelfs alweer bijna zijn eerste verjaardag, maar is nog altijd niet in de winkels op te pikken. Ondertussen wordt er al uitvoerig gesproken over een PlayStation 5 Slim die al in 2023 verwacht wordt. Wellicht niet geheel realistisch, maar je weet nooit wanneer een energiezuinigere en nog krachtigere opvolger binnen deze generatie zal komen. Xbox Series Slim-modellen zien we nog niet heel veel voorbij komen, maar van de PS5 Slim zijn al aardig wat concept-designs beschikbaar gekomen. Wat zijn de mooiste, en welke zijn het meest realistisch? We hebben er enkele voor je op een rij gezet:

PS5 S

Wyat Coe Design is verantwoordelijk voor een redesign van de PS5. Het is een echt ‘Slim’-model die wat kleiner is en vooral dunner is dan de standaard PlayStation 5 console. De unit kan net als de standaard PS5 rechtop en liggend neergezet worden. Verder is deze net wat strakker en rechthoekiger dan het design dat we kennen van Sony. Het heeft wat weg van een mini-tower PC, en is wat ons betreft een aardige kanshebber om in de richting te komen van de PS5 Slim die daadwerkelijk over enkele jaren zal gaan komen.

 

PS5 Slim

Fans hopen dat de PS5 snel energiezuinig zal zijn. Met een AMD 7 nanometer SOC is dit nog niet echt realiseerbaar maar in de toekomst worden de chips steeds efficiënter en zuiniger. Fans hebben het design dat je beneden ziet ontworpen, een strak en vooral plat design met glasplaat aan de bovenkant. Het design heeft misschien nog wel het meeste weg van de PS3 Slim. In de breedte en qua diepte is het nog altijd geen compact design, maar het mogen gezegd worden dat de unit er strak uitziet. Wie weet dat de fans gelijk krijgen en dat Sony naar ze luistert…

PS5 SLIM

De Let’s Go Digital is misschien wel de website die de meeste concept designs lanceert. Al meerdere versies zijn er opgedoken op de website, maar het meest indrukwekkende design vinden we toch wel beneden. Het moet een kleinere en goedkoper model zijn van de PS5. Het doel van het nieuwe design is dat deze makkelijker in een TV-kast past dan de standaard PS5, die vaak als vrij ‘lomp’ gezien wordt. De unit zou daarnaast ook in het zwart te bewonderen moeten zijn. Maar goed, het blijven speculaties en vooral creatieve uitspattingen op dit moment, al lijkt het design wel erg in lijn te liggen van de huidige PS5.

PS5 Slim

Diego Peixto is een grafisch designer en creatief brein dat wel raad weet met het maken van concept designs. Het ontwerp van hem ziet er wel heel apart uit en wijkt wellicht nog wel het meeste af van de standaard PlayStation 5. Het lijkt meer op een barebone, al is hij wat breder wellicht. De gleuf van de disc drive is daarnaast wel heel klein zo lijkt het, waarmee de unit niet geheel in verhouding lijkt. Wel ziet hij er lekker slick uit met de zwart-wit combinatie en de karakteristieke blauwe LED die daar tussen zit gepositioneerd.

 • 5 2 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  3 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Vuurtoren
  Gast
  Vuurtoren
  11 maanden geleden

  Ik ga voor het platte (ps3 like) ontwerp.

  Griever
  Lid
  1647
  11 maanden geleden

  Zo lang ze maar ruimte in nemen vind ik het best.Die onderaan lijkt veel op een modem van Ziggo.


  Naar boven
  3
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx