De Grinch is terug om kerst te stelen in een nieuwe videogame

thumbnail

Outright Games, de toonaangevende wereldwijde uitgever van gezinsvriendelijk interactief entertainment, en Dr. Seuss Enterprises, een toonaangevend wereldwijd bedrijf op het gebied van kinderentertainment, zijn verheugd hun nieuwe videogame De Grinch: Kerstavonturen te onthullen. Het is de eerste videogame die in zestien jaar wordt uitgebracht en fans kunnen een geheel nieuw avontuur beleven dat is geïnspireerd op het klassieke kinderboek How The Grinch Stole Christmas! Speel als de Grinch om de kerst van de Whos te stelen in een levendig kleurrijk, side-scrollende platformgame die vanaf 13 oktober verkrijgbaar zal zijn op Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch en pc.

Met kleurrijke beelden die zijn geïnspireerd op de originele illustraties van Dr. Seuss uit het geliefde verhaal, moeten spelers als De Grinch aan een zoektocht beginnen om Kerstmis te verpesten voor de Whos. Vergezeld door zijn trouwe hond Max, die je helpt bij het voltooien van geniepige missies om alle cadeautjes te stelen, worden spelers geconfronteerd met de geest van Kerstmis, van vrolijk gezang tot fonkelende sprookjeslichtjes, terwijl ze hun weg banen door het iconische stadje Who-ville.

Voltooi puzzels om speciale vaardigheden en gadgets vrij te spelen, zoals sneeuwballen om wezens in de weg te bevriezen, een vermomming als kerstman om stiekem te sluipen, een zuurstok met lasso en een jetpack. Versnel je slinkse capriolen door delen van Who-ville te doorkruisen op een slee of snowboard. Naarmate het verhaal vordert, ontdekken spelers de geest van Kerstmis en wordt het hart van De Grinch groter.

Fans kunnen verwachten dat ze volledig in het verhaal opgaan, want De Grinch: Kerstavonturen bevat herkenbare omgevingen, personages en een heleboel kerstdetails die iedereen tijdens de feestdagen zullen plezieren.

De Grinch heeft meer dan 65 jaar geschiedenis; het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1957, werd geschreven en geïllustreerd door Dr. Seuss en is in de loop der decennia geëvolueerd tot een iconisch kerstverhaal. Door de boeken is een heel universum ontstaan dat De Grinch een wereldwijd platform biedt via films, musicals, samenwerkingen met beroemdheden, mode en meer. De Grinch: Kerstavonturen is een moderne versie van het klassieke kerstverhaal. De game kan worden gespeeld in couch co-op voor maximaal twee personen en biedt toegankelijkheidsfuncties voor de allerkleinste gamers vanaf vijf jaar om een nieuwe generatie fans kennis te laten maken met de fantasierijke rijmwereld van Dr. Seuss.

Stephanie Malham, COO, Outright Games Ltd, zei: “De Grinch is een van de meest duurzame en feestelijke merken in entertainment met een geschiedenis van meer dan 60 jaar. We waarderen dat Dr Seuss Enterprises begrijpt hoe videogames een geliefd verhaal kunnen vieren en tegelijkertijd een klassiek werk kunnen moderniseren voor een nieuw publiek. We zijn dankbaar dat we dit tijdloze verhaal naar gezinnen mogen brengen en dat we een nieuwe videogame voor deze generatie mogen maken.”

Hernán Castillo, CTO van Casual Borthers Ltd zei: “Met “De Grinch: Kerstavonturen” waren we gemotiveerd om een toegankelijke platformgame te maken die leuk is en gespeeld kan worden door fans van alle leeftijden. We hebben nauw samengewerkt met Dr. Seuss Enterprises om te bepalen hoe we trouw kunnen blijven aan het originele verhaal en de definitieve interactieve ervaring in spelvorm kunnen bouwen, terwijl we ook onze eigen versie van 2023 van de Grinch, Max en Who-ville maken.”

De Grinch: Kerstavonturen is vanaf 13 oktober verkrijgbaar op Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch en pc.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx