Dance Dance Revolution Hottest Party 4

thumbnail

Het is weer is tijd om de Xbox controller weg te leggen en de stoute schoentjes aan te trekken. Een Wii remote in je rechterhand en een Nunchuck in de linker, wat drinken op een tafeltje en klaar om te feesten. DDR is nu alweer 11 jaar oud en heeft weer een nieuwe titel gelanceerd. Nieuwe tracks en characters. Tijd voor een party dus.

Dansen tot je er bij neervalt

DDR kent geen verhaallijn. Alles wat je moet doen is dansen, dansen en dansen. Maar dat is ook niet nodig bij een spel waar het draait om je moves. In DDR kan de speler verschillende modi spelen. De meeste modi bestaan uit het beaten van een score. Aan het einde van je nummer krijg je een A,B,C etc. rank. Hoe hoger de score die je haalt hoe meer spullen je kan unlocken. Dit varieert weer over levels, characters en outfits. Dit alles kan je wel even bezig houden voor dat je alles hebt gehaald in het spel. En al zou je alles hebben gehaald ben je waarschijnlijk nog niet klaar omdat je je eigen score wilt verbreken of die van je broertje of zusje. Ja je las het goed, ook een broertje kan dit erg verslavend vinden. De grootste stijve plank die ik hier in huis kon vinden is verslaafd aan DDR en heeft nog nooit zoveel met de heupen geschud als de laatste paar dagen. Iets wat ik totaal niet had verwacht aangezien ik mijn zusje opfokte dat ik met haar dit spel moest gaan spelen, terwijl hij zat op een manier van: “ha, dansen dan sta je echt voor schut”.

Catchy

De gekozen nummers zijn een slimme keuze geweest voor DDR. Veel populaire en bekende artiesten en nummers komen voorbij. Ook al zou je een zware metal of hiphop fan zijn, dan zijn alsnog deze nummers leuk voor iedereen. Nummers als Soul sister en 99 luftballons zullen niet onbekend zijn bij mensen. Al zou het van de radio zijn of van tv, elk nummer moet iedereen wel een keer gehoord hebben. Ook zijn er nummers gemaakt speciaal voor DDR. Van die opdracht nummers bijvoorbeeld. Wanneer ze zingen dat je naar rechts of links moet en dat ook daadwerkelijk moet doen. Over het algemeen vrij saaie nummers, maar het werkt wel. Waar de DDR spellen ook bekend om staan zijn die vreselijk moeilijke Japanse nummers die veel te snel gaan. En ja, ook deze nummers zijn terug, al met al zijn er meer dan 50 tracks die je kunt spelen. De een wat logischer dan de ander. Logischer omdat er bij sommige nummers gewoon geen ritme valt te plaatsen en je maar wat moet doen, terwijl andere perfect in elkaar zitten.

Je kan met het Wii balance board, dansmat en Wii remote spelen. 3 Verschillende spel typen die alle 3 anders werken. Wanneer je met je balance board speelt zullen de bewegingen die je moet maken vooral met je evenwicht temaken hebben. Ook kan je een mode spelen waarin je je lichaam traint. Iets waarmee Wii fit groot is geworden.

Met de dans mat heb je de keuze om in de retro stijl te dansen, wat inhoudt dat je alleen maar voetenwerk doet. Door simpelweg je voeten op het juiste vlak te zetten in de maat haal je de hoogste score. Nu zeg ik wel “simpelweg” maar voor je hier goed in bent kan je nogal wat frustrerende Wii-slopende neigingen krijgen. De laatste mode is een beetje jammer.

Dit is de geografie mode. Hierin speel je met je Wii remote en nunchuck. Alle plaatjes die links voorbijschuiven doe je met je nunchuck en rechts met je Wii remote. Helaas ondersteunt DDR Hottest Party 4 geen Wii motion plus, wat inhoudt dat bijna elke beweging wel goed is. Wanneer elke beweging die je maakt goed is wordt gelijk de gameplay verpest. Je kan nu net zo goed stil gaan staan en als een debiel een beetje gaan schudden. Maar als je dat gaat doen is de vraag belangrijker waarom je dit spel eigenlijk gekocht hebt.

Plus, wanneer je in de geografische mode speelt en je denkt bij jezelf dat je wel een wat moeilijker niveau aankan, dan word je belazerd waar je bij staat. Wanneer je namelijk een niveau hoger gaat (wat echt vreselijk makkelijk is zelfs voor de “beginner”) krijg je de pijltjes te zien die je moet gebruiken met je dans mat. Als je nou geen dans mat hebt zou je denken dat je dit dus niet kunt spelen. Helaas wordt dit opgelost door op je pijltjes en control stick op je controller. Dit houdt in dat je heel saai een richting in kan drukken zonder dat je erbij hoeft te bewegen, wat weer de gameplay verpest.

Multiplayer

DDR is typisch een spel dat je eigenlijk nooit alleen speelt. Of je het nou met iemand speelt die mee zit te kijken of dat je tegelijkertijd gaat spelen. Dat haalt gelijk het voorschut staan weg aangezien je het toch met meerdere mensen speelt en het best grappig is om te zien hoe de ander het doet. Zo zijn er meerdere modi als je met iemand anders bent. Zo kan je de normale tracks volgen zoals het zou zijn met 1 speler. Maar je kan ook samen op hetzelfde scherm dansen en je score bij elkaar optellen, maar als 1 van de 2 een fout maakt dan telt die score niet. Ook kan je samen dansen door af te wisselen, zo dans jij een deel van het refrein en de ander danst een stuk van de solo etc. Als laatst hebben we nog een battle mode. Hierin is het doel het tegen elkaar dansen om de hoogste score.

Dance dance revolution is een geweldig spel om met vrienden te spelen. In je eentje kan je het wel spelen om je highscores te verbreken maar dat is toch minder leuk. Dit spel haalt alles uit de kast wanneer je samen met een groepje bent en het gezellig maakt. Je moet de kleine fouten in de besturing even vergeten en lol hebben met je vrienden. Dit is een geweldig leuke party game en met de bekende nummers en mogelijkheden is het best een redelijk spel geworden. Grote kans dat deze wel een paar weekjes stof zit te happen in de kast, maar wanneer je visite hebt zal iedereen de tijd en ook lol van zijn leven hebben. Aanrader is wel om dan 4 dansmatten te hebben, dan ga je stuk van het lachen als je iemand ziet klungelen. En omdat je een jongen bent van 15 of 20 betekent dit niet dat dit spel niet leuk kan zijn. Ja het is wat anders dan de gebruikelijke shooter maar vermakelijk als wat! Toen ik eenmaal stond begonnen uit mezelf de heupen los te gaan, terwijl ik totaal geen feestbeest ben. Dat geldt voor ons allemaal hier. Met een stel vrienden van allemaal 20+ met een biertje op de salon tafel is dit het spel wat je wel even zoet houdt. Maar daarna gaan we weer verder met onze shooters hoor..


 • Auteur: Robin Puntman | Genre: Dance & Ritme | Release: 27-06-2011 | Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Konami
  Graphics: 6.5 | Geluid: 8.0 | Gameplay: 7.0 | Besturing: 6.0 | Replay: 7.0
  6.9
  + Bekende nummers
  + Hilarisch met vrienden
  + 3 mogelijkheden om te spelen
  - Zomaar iets doen werkt
  - Pijltjes indrukken voelt niet als dansen
  - 50 nummers ben je eingelijk zo wel doorheen..

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box