Cyanide onthult meer over Blood Bowl 3

thumbnail

Tijdens het Games Made in France-evenement dat plaatsvond van 29 oktober tot 1 november, werd ontwikkelstudio Cyanide uitgenodigd om meer te onthullen over Blood Bowl 3, een videogame-versie van het beroemde bordspel van Games Workshop.

Projectleider Gautier Brésard en game-designer Basile Bastian vertelden om te beginnen welke 12 teams beschikbaar zijn bij de lancering van de game. Naast de onmisbare Human-, Orc-, Dark Elf-, Elven Union-, Skaven-, Dwarf-, Nurgle- en Chaos Chosen-teams worden vier nieuwe teams toegevoegd, inclusief twee van de nieuwe editie van het bordspel: de Black Orcs en de Imperial Nobility. De laatste partij kan speciale vaardigheden gebruiken om de bewegingen van tegenstanders te beperken. De laatste twee teams zijn niemand anders dan de Old World Alliance, die bestaat uit dwergen en mensen, en de Chaos Renegades, die bestaat uit spelers die zo vuil en gemeen spelen dat geen ander team ze wil hebben. Elk team kan zijn eigen strategie toepassen voor het overspelen, ontwijken of tegen de grond slaan van tegenstanders.

Blood Bowl 3 draait op de Unreal Engine en wordt de meest complete en getrouwe videogame-versie van het bordspel tot op heden. De game introduceert bijvoorbeeld Special Play Cards, die spelers kunnen gebruiken om eenheden tijdelijke vaardigheden te geven of een lid van het andere team te vermoorden voordat de wedstrijd begint. Cyanide heeft ook zijn eigen draai gegeven aan de spoof-wereld van Blood Bowl 3 met een campaign-mode en toevoeging van andere personages, zoals sponsors en de charismatische Star Players die spelers van de game zullen uitdagen.

Tenslotte hebben de ontwikkelaars meer onthuld over de aanpassingsmogelijkheden. Dat zijn er meer dan in vorige edities, inclusief aanpassingsopties voor kleuren, patronen, logo’s, pantserstukken, stadions en vele andere elementen. Na de lancering krijgt Blood Bowl 3 nog meer content, competities, tweaks en community-support.

Blood Bowl 3 is een game die draait om strategie, lef, risico en hoe de dobbelstenen vallen in een maffe wereld. De ontwikkelaars hebben zich ingespannen om de game toegankelijk voor nieuwkomers te maken met een opnieuw ontworpen interface, gebruiksvriendelijke feedback en flexibele timers.

Bekijk hier het volledige interview (alleen in het Frans):
https://www.twitch.tv/videos/785583437?t=00h40m49s

Bekijk het beeldmateriaal dat werd onthuld tijdens het Games Made in France-evenement

Blood Bowl 3 wordt grappiger, bloederiger en spectaculairder dan ooit om zowel fans van het universum als competitieve spelers blij te maken. Bij de lancering bevat de game 12 rassen, elk met hun eigen arena en cheerleadersteam, een campaign, mutiplayer-modes en een schat aan aanpassingsopties. Na de lancering wordt regelmatig nieuwe content toegevoegd.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  OrbitingDeath
  Lid
  233
  3 maanden geleden

  Awesome, deze wil ik zeker gaan spelen 🙂


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x