Column: I’m Lovin’ It.

thumbnail

Vandaag is het 5 juni. Het is de dag waarop bijna elke krant kopte met het feit dat de “PVV 2de Partij van Nederland!” is. Het is de dag waarop ik niet uitslapen kon omdat ik werken moest. Het is de eerste dag van het eerste weekend na de eindexamens voor tientallen duizenden studenten. Het is de dag waarop een vriendin van Yolante Cabau-Van Kasbergen haar mond opendoet over Yolante’s affaire. Ook was vandaag de dag waarop wederom enkele Britse ministers opstapten, waarop de Dalai Lama kenbaar maakte niet gekwetst te zijn door het feit dat onze Balkenende hem niet wilde ontmoette en ten slotte is dit de dag waarop een dode man in zijn busje gevonden wordt in New York (het busje stond op een ‘niet parkeren’ plek en pas na enkele weken en tientallen bonnen werd de man gevonden toen de auto werd weggesleept). Het is de dag ná de Electronic Entertainment Expo. En nou niet lullig gaan doen, ik bedoel de dag waarop ik dit schrijf, niet de dag waarop je het leest!

De E3 dus. ’s Werelds grootste gamesbeurs, in ere hersteld na enkele mindere jaren. De show en de heisa waren dus weer van de partij dit jaar, maar was het ook de moeite waard voor ons, de games-fans? Kregen wij belangrijke dingen te zien? Waren we deze E3 getuige van groteske aankondigingen en verassingen die je hart een slag lieten overslaan? Wat volgen zijn een paar feitjes over de E3 van dit jaar aangevuld (hoe kan het ook anders) met mijn eigen ongezouten, onversneden, snoeiharde, niets ontziende en vaak nutteloze mening.

Ik kies ervoor om te beginnen met het nieuws dat bekend werd op de E3 dat het skateboard van Tony Hawk: Ride een gewichtslimiet heeft van 136 kilo. Onbelangrijk zul je denken, die dikkerds zijn dik om een reden: omdat ze het niet zoeken te sporten (ervan uitgaande dat skateboarden een sport is), dus waarom zouden ze het wel zoeken om dit spelletje te spelen? Waarom vertel ik het dan toch? Er blijkt dus een pro-skater te zijn (Ricky “Steel Knees” Chamberlain) die 160 kg weegt. Dus oordeel niet te snel als je weer een persoon ziet die rechtop niet door de deur past! En het feit dat een groot deel van de gamesverslaafden lijdt aan overgewicht kan ook in beschouwing worden genomen, het is nu eenmaal bewezen dat de kilootjes er niet afvliegen wanneer je de hele dag voor de tv zit…

Het tweede nieuwsfeitje waardoor ik over de grond rolde van het lachen was het tonen van de EyePet door Sony. Dit programmaatje stelt de gebruiker in staat om zijn digitale huisdier te verzorgen, te voeden etc. (*kuch* Tamagotchi *kuch*). Nu geloof ik best dat er een doelgroep is voor dit soort nutteloze dingetjes, maar die doelgroep heeft geen gameconsole van 400 euro. Het zou mij verbazen als ze zelfs de 70 euro bij elkaar kunnen krijgen van hun zakgeld om dit spelletje überhaupt te kopen (geloof mij, dit gaat gebundeld worden met de nieuwste versie van de Playstation Eye en een hele hoop nutteloze dingetjes). Enige leuke aspect was het feit dat het mogelijk was om iets wat je in het echt vasthebt, ook in de game te krijgen (je tekent een vliegtuigje, jou huisdiertje tekent het na ét voila: it’s all in the game). Wat mij betreft is de EyePet dus al geflopt voordat hij uitkwam. En is Sony niet iets vergeten deze beurs? Iets met een prijsverlaging ofzo?

Het derde feitje (ik zou mezelf schamen als ik dit niet even zou uitlachen) is het bericht dat de nieuwe Forza niet op een DVD’tje past. Maarja, wie heeft er nu weer blu-ray nodig? Hate to say ‘I told you so’ but: I TOLD YOU SO! Verder zijn zowel Microsoft als Sony gezwicht voor het grote kapitaal van de mainstream en tonen dit door respectievelijk een Wii na te bouwen zonder Wii en het Nintendo logo op je 360 en een Wii-mote na te bouwen om je games mee te besturen op je PS3. Ik had dit dus echt helemaal niet aan zien komen! Dat was sarcasme, ik hou ervan.
Dit jaar was ook de beurs waarop Nintendo groot nieuws had! Namelijk: dat er nog een groep potentiële gamertjes was van een kleine 150 miljoen die ze nog niet aan de haak geslagen hadden! Deze groep is natuurlijk hun doel, want ze doen dit alles om de wereld beter te maken en aan het gamen te krijgen, geld heeft er totaal niets mee te maken! Voor de rest had Nintendo eigenlijk helemaal niets te melden… Oow, heb ik gezegd dat ze groot nieuws hadden? Dat loog ik.

Qua games was de beurs dan wel weer heerlijk. Tenminste, dat vond ik. Heel veel nieuwe games werden door mijn gretige oogjes voor het eerst waargenomen: de een nog mooier dan de ander. Sequels (en natuurlijk prequels) van mijn favoriete series en nieuwe franchises die bij mij het water in de mond deden lopen. Zoals ik er tegenaan kijk is de E3 dus weer in ere hersteld. Ik zeg; “YES!”. Ik zeg ‘yes’ omdat ik eindelijk weer een hele shitload aan onzin kan lezen op het internet. Ik zeg ‘yes’ omdat ik weer een hele hoop dingen aangekondigt heb zien worden die toch nooit op de markt komen. Ik zeg ‘yes’ omdat minimaal de helft van de aangekondigde spellen volgend jaar weer op de E3 staan omdat ze zijn uitgelopen. Maar ik zeg vooral ‘yes’ tegen het feit dat het (wanneer de game uit is) elke week mogelijk is om nieuwe content te downloaden voor Karaoke Revolution! De E3 is dus weer in ere hersteld. I’m loving it.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  4 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  ben wel game verslaafdmaar nog steeds geen overgewichtligt vast aan het feit dat ik fitness

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  ga gewoon buiten skateboarden, nutteloos van sony&microsoft!

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  Dat van dat maximale gewicht wist ik nog niet, 136, ik ben rond de helft of zo, maar het spel moet eerst nog vermakelijk zijn, wil ik het aan gaan schaffen 😀

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  Whahahaa het was wel vermakelijk om te lezen dit… waarvan je opzich wel een smile op je face kan krijgt… ik moet zeggen de games die aanwezig waren was allemaal leuk maar het echte nieuwe viel wel tegen der was eigenlijk weinig nieuws… die wii mote achtige controllers de zogenaamde exclusives… van sony waren ook niet echt top te noemen waar ik geen hoge verwachtingen van heb best jammer… maar over het algemeen is het denk wel een goede E3 geweest!:D


  Naar boven
  4
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx