Champions Online

thumbnail

Een paar maanden geleden konden wij al een voorproefje krijgen van de nieuwe superhelden MMORPG Champions Online. De eerste indruk van deze game was gemengd en we moesten vooral afwachten hoe deze game zich verder zou ontwikkelen. Voornamelijk de onoriginele quests was het grootste kritiekpunt aan de beta en de vraag is natuurlijk of ze hier vervolgens naar gekeken hebben. Ze hebben een paar maanden fanatiek kunnen testen, verbeteren, aanpassen en tweaken. En nu is het uiteindelijk zover dat Champions Online in de winkel te verkrijgen is. Wij hebben wederom de launch mee kunnen maken. Honderden zo niet duizenden MMO spelers stonden klaar om met hun superheld aan de slag te gaan en de wereld van de ondergang te redden. Het was weer lekker druk bij de eerste missies en dit is zeker een goed teken!

Slechteriken proberen het weer

Het eerste wat tijdens de release meteen opviel waren de enorme hoeveelheid patches die elke dag weer gedownload en geïnstalleerd moesten worden om de game te verbeteren. Ze zijn dus lekker fanatiek bezig om deze game van al zijn schoonheidsfoutjes af te helpen, maar na een paar gigabyte aan patches te hebben binnengehaald kon het feest dan uiteindelijk beginnen. Je kunt in deze game alleen maar kiezen uit een superheld en dit vind ik persoonlijk niet erg. Zo zal iedereen met elkaar moeten samenwerken en wordt de game eigenlijk niet vanaf het begin af aan in tweeën gesplitst. Elke nieuwe MMO biedt meer mogelijkheden dan ooit te voren als het aankomt bij het samenstellen van je personage. Zo konden we in de beta kiezen uit een redelijk aantal superkrachten, maar nu is het aantal zelfs nog groter. Je hebt een enorme lijst waar je uit kunt kiezen en zo kan je eigenlijk alle superkrachten die voorkomen in het Marvel Universe kunnen toekennen aan je personage. Telekinese, martial arts, vuur, ijs, gadgets, geweren, boogschieten en diverse anderen behoren tot de mogelijkheid. De mix is divers en verschillend waardoor er voor elk wat wils is. Na een keuze te hebben gemaakt voor je hoofd superkracht is het nu je kans om je helemaal uit te leven om een stoere superheld in elkaar te zetten.

Het bouwen van je personage is uitgebreid te noemen, zeker als je nagaat dat je niet alleen menselijke superhelden kunt maken, maar ook beesten, robots en zombies tot de mogelijkheid behoren. Zo zijn er zeker duizenden mogelijke combinaties te bedenken en elke bestaande superheld kun je hier zeker mee namaken. Wel is de manier waarop Champions Online jou de mogelijkheden geeft om je personage aan te passen onoverzichtelijk te noemen, waardoor je op het eerste gezicht weinig mogelijkheden hebt. Dit komt doordat ze diverse onderdelen opgedeeld hebben in categorieën waardoor je er al snel overheen kijkt. Maar gelukkig kom je hier snel achter en heb je de mogelijkheid om je creaties op te slaan, zodat je er nog goed over na kunt denken voordat je met dit personage aan de slag gaat. Als je dan uiteindelijk klaar bent met het bouwen van je personage geef je een naam en geschiedenis mee met je personage en kun je nog een paar kleine details zoals uitdrukking op het gezicht van je personage en zijn houding instellen. Tenslotte bevindt jij je dan eindelijk in de wereld van de superhelden.

Van stad tot aan bossen

Het eerste gebied waar jij terecht zal komen is een stad, Millenium City genaamd. Hierin zullen de basis onderdelen van deze game uitgelegd worden. En dit is zeker nodig doordat deze game net iets anders speelt als een standaard MMORPG. Champions Online is eigenlijk met een paar knoppen te spelen en leent zich uistekend voor het spelen met een gamepad. Zo heb ik deze game voor grootste gedeelte gespeeld op een Xbox 360 controller en dit speelt net zo goed en mogelijk zelfs beter dan met het bekende toetsenbord en muis. Je zult namelijk een paar standaard aanvallen hebben en een paar sterkere waardoor je maar een paar knoppen hoeft te gebruiken. Het lijkt het meeste op de manier van spelen als Diablo I, II en III. Simpel maar erg vermakelijk en overzichtelijk.

De eerste quests zullen weinig voorstellen, maar dan ineens valt het op dat er minder quests zijn dan in de beta en er veel meer snelheid in zit. Maar wat mogelijk zelfs nog belangrijker is, de quests zijn nu origineel en verfrissend. Het grootste minpunt aan de beta hebben ze zeker verholpen en daar ben ik echt blij om. Zo zul je niet alleen een X aantal vijanden moeten verslaan of een voorwerp moeten ophalen. Maar zul je inwoners moeten redden, ze onder het puin vandaan halen en dames in nood begeleiden naar een veilige locatie. Vervolgens zul je ook besmette dieren moeten beter maken, slechteriken verslaan en onder water moeten zwemmen om bewijs voor een gif te verzamelen. Dit zorgt ervoor dat de quests verfrissend en leuk blijven omdat je niet te snel in herhaling valt. Een punt waarmee Champions Online zich van andere MMO’s onderscheid.

Maar er is meer

Er is natuurlijk meer dan quests en rondlopen in deze wereld. Je zult namelijk rond je tiende level een keuze kunnen maken voor een reiskracht. Wederom is je keuze hier redelijk uitgebreid, waarmee jij je op diverse manieren kunt verplaatsen in deze wereld. Zo kan je vliegen, supersnel rennen, op een disc vliegen, tunnels graven of enorm acrobatisch zijn. Doordat je redelijk snel de mogelijkheid hebt om je sneller te verplaatsen zorgt dit ervoor dat je niet eindeloze afstanden hoeft te lopen, wat ik persoonlijk minder vindt aan grootse MMO’s. Naast het kiezen van een reiskracht zul je ook meteen andere aanvallen en krachten kunnen aanschaffen om sterker en beter te worden. En wederom geldt hier dat de keuzes flink uitgebreid zijn. Ook de items en het samenstellen van voorwerpen zit in deze game en is uitgebreid te noemen. Bovendien bevat deze game een PvP mogelijkheid die vergelijkbaar is met andere MMO’s, niet bijzonder, maar zeker onmisbaar voor sommige mensen. Op het gebied van graphics en sound heeft deze game twee kanten. Ze hebben er voor gekozen om deze game er net zo uit te laten zien als de comics. Je moet hier wel van houden, want het is flink doorgevoerd in deze game. Ook de soundtrack van deze game had zo uit een Spiderman, X-men of Superman film kunnen komen en is episch en heldhaftig. Helaas is deze game niet de mooiste onder de MMO’s, zo zijn de werelden nog redelijk kaal en ademt deze game weinig sfeer uit. Dit is wel jammer en zorgt er voor dat mogelijk mensen snel zullen afhaken, wat deze MMO zeker niet verdiend.

Champions Online is hiermee een degelijke MMORPG die vooral fris en nieuw aanvoelt bij de quests. Ook speelt deze game snel en soepel doordat je hem zelfs kunt spelen met een controller. De superkrachten en mogelijkheden zijn in deze game erg uitgebreid en zorgt ervoor dat veel mensen diverse characters kunnen bouwen en elke keer weer gehele nieuwe dingen kunnen ontdekken. Wel zijn de graphics niet de mooiste van het moment en is de soundtrack degelijk. De game ademt net niet genoeg sfeer uit om je helemaal vast te pakken en dit is jammer.


 • Auteur: Christiaan Ribbens | Genre: MMORPG | Release: 07-09-2009 | Uitgever: Atari | Ontwikkelaar: Cryptic Studios
  Graphics: 6.0 | Geluid: 7.0 | Gameplay: 7.5 | Besturing: 7.5 | Replay: 7.0
  7.0
  + Originele quests
  + Simpele besturing
  + Uitgebreide hoeveelheid superkrachten
  - Slechte graphics
  - De game mist veel sfeer
  -

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx