Burnout Legends

thumbnail

Gamen in de trein.

Na lang twijfelen heb ik het dan eindelijk gedaan. Ik heb een PSP gekocht. Mijn motivatie: ik moet toch wat te doen hebben in de trein als ik naar school ga?! Maar welke game wil ik dan doen? Ik heb de Burnout reeks op de PS2 en Xbox gespeeld en de reeks beviel me goed. Aangezien op de PSP Burnout Legends beschikbaar is heb ik deze gekocht.
Afgelopen twee weken moest ik elke dag naar school en kon dus Burnout Legends/PSP spelen waar het voor bedoeld is. Tijdens het reizen gamen!

Pedal to the metal

De Burnout reeks is een echte arcade racer. De game is snel op te pakken je hoeft je auto niet te tunen of te pimpen. Gewoon een auto kiezen en racen maar. De Burnout serie staat bekend om zijn snelheid en de crashes. Je wagen beschikt dan ook over een beperkte nitro. Je kan je nitro bijvullen door agressief te rijden. Rij bijvoorbeeld tegen de richting in of schramp een auto om je nitro bij te vullen. Je kan de inhoud van je nitro vergroten door je tegenstander van de weg te drukken. Ben je zelf het bokkie doordat je van de weg wordt gedrukt dan kun je door middel van de R knop je wrak nog bijsturen, zodat je nog eventueel je tegenstander met een after touch kan laten crashen.

Crashen

Burnout Legend biedt je drie modi te weten; World tour, Single event en Multiplayer.
De World Tour is onderverdeeld in vijf classes van compact cars tot super cars.
In de World Tour heb je de beschikking over verschillende modes: Road Race, Burning Lap, Eliminator, Face Off, Pursuit, Grandprix en Crash.

In Road Race moet je zoveel mogelijk tegenstanders van de weg beuken binnen een gestelde tijd. Burning Lap zegt het al; je moet in één rondje zo snel mogelijk rijden. Eliminator moet je rondjes rijden, maar elke keer als je de finish overgaat zal de laatste plek geëlimineerd worden, totdat er maar één auto overblijft. In Face Off neem je het op tegen één tegenstander. Als je hiervan wint dan win je zijn auto. Je mag ook achter het stuur kruipen in Pursuit. Je moet in deze mode zorgen dat je de crimineel van de weg stoot. In Grandprix moet je 3 races rijden. Elke race telt drie ronden. Als je de Grandprix hebt gewonnen dan unlock je volgende auto class. Last but not least heb je nog de Crashmode. De Crashmode is mijn favoriet. Rij met een hoge vaart een drukke kruispunt op en yep…. chaos.

De Multiplayer optie biedt je de mogelijkheid om tegen maximaal zes mensen (ad-hoc) te spelen. Mocht je een vriend hebben die wel een PSP heeft, maar niet Burnout Legends. Dan kan je via game-sharing toch spelen. Ik heb dit ook gedaan met mijn neefje, maar dit beviel niet echt. We moesten namelijk ongeveer tien minuten wachten voordat Burnout Legends was geladen in de PSP van mijn neefje. Tijdens het gamen hadden we ook steeds last van framedrops/lag. Dat game-sharing is een mooie optie, maar op deze manier niet echt functioneel.

Nice, but…

Burnout Legends ziet er goed uit voor op de PSP. De auto raast snel over het scherm. Je moet hier wel het blureffect missen die in de andere Burnout games zit. De soundtrack van Burnout Legends met onder andere ons Nederlands trots Junkie XL is in orde. Het geluid van de auto’s is wat minder, maar daarentegen van de crashes geweldig.
Burnout Legends kent wel enkele minpunten. Zo heeft de game af en toe framedrops als je bijvoorbeeld een auto tegen de vangrail drukt waardoor een vonkenregen ontstaat. Als er een soundtrack is afgelopen en de PSP een nieuwe soundtrack van de UMD moet laden dan stopt de game even. Dit kan gewoon niet in een game waar snelheid centraal staat. Zoals ik in mijn inleiding aangaf heb ik de PSP gekocht om lekker onderweg naar mijn school te gamen. Mijn treinreis duurt zo’n twintig minuten, dat is dus niet echt lang. Het is daarom erg frustrerend dat de laadtijden van Burnout Legends soms wel tot 30 seconden kan duren. Als je een race doet van 3 ronden is dat niet zo erg, maar als je een Crashrace speelt is dat gewoon veel te lang. In deze mode ben je dan ook meer aan het wachten op het laden van de game dan aan het spelen.

Een legende?

Ondanks de minpunten is Burnout Legends toch erg leuk om te spelen. Ik zat me dan wel af en toe te ergeren aan de onvolkomenheden, maar ik betrapte me er zelf toch steeds weer op dat ik mijn PSP niet weg kon leggen en maar door moest spelen. Hou je van lekker racen voor op de PSP dan is Burnout Legends zeker de moeite waard.

Tip: Zet je systeeminstellingen van je PSP op Engels. Je hebt dan geen last van de irritante Nederlandse vertaling (maar dat is mijn mening).


Auteur: Glenn Pelupessy | Genre: Race | Release: 06-05-2006 | Uitgever: EA | Ontwikkelaar: Criterion Software
Graphics: 7.5 | Geluid: 7.0 | Gameplay: 7.5 | Besturing: 7.0 | Replay: 7.0
7.4

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x