Bungie heeft aangekondigd dat het flink gaat saneren. Maarliefst zeventien procent van het personeelsbestand wordt ontslagen bij de studio. Door de stijgende kosten van ontwikkelingen van games en de wijzigingen in koers van de gamesindustrie is het noodzakelijk om mensen de laan uit te sturen, zo laat Bungie weten in een brief aan haar medewerkers. Er zullen verder 155 mensen over gaan naar het SIE-hoofdkwartier van Sony. Bungie werkt inmiddels samen met Sony aan een nieuw project, namelijk een gloednieuwe, science-fantasy-game. Sony en Bungie vormen hiervoor een nieuwe studio binnen PlayStation Studios om aan het spel te werken.
Bungie, opgericht in 1991 door Alex Seropian, is een invloedrijke Amerikaanse videogame-ontwikkelaar die bekendheid verwierf met iconische franchises zoals Halo en Destiny. Het bedrijf begon bescheiden met titels als Minotaur: The Labyrinths of Crete en Marathon, maar maakte zijn doorbraak in de mainstream gamingwereld met de release van “Halo: Combat Evolved” in 2001. Dit spel, exclusief voor de originele Xbox, werd al snel een cultureel fenomeen en legde de basis voor de first-person shooter (FPS) genre op consoles. De succesvolle samenwerking met Microsoft leidde tot de ontwikkeling van meerdere Halo-titels, waarbij Bungie verantwoordelijk was voor de eerste drie hoofdspellen en de spin-off Halo 3: ODST en Halo: Reach.
In 2007 kondigde Bungie aan dat het zich losmaakte van Microsoft om een onafhankelijke studio te worden. Deze stap gaf Bungie de vrijheid om nieuwe creatieve wegen te verkennen, wat resulteerde in hun volgende grote franchise, Destiny. Uitgebracht in 2014, combineert Destiny elementen van FPS en massively multiplayer online (MMO) games, wat een innovatieve en meeslepende game-ervaring biedt. Destiny en zijn opvolger, Destiny 2, hebben een enorme schare fans opgebouwd en worden regelmatig bijgewerkt met nieuwe content en uitbreidingen. Bungie’s toewijding aan innovatie en kwaliteit heeft hen een reputatie bezorgd als een van de meest gerespecteerde en invloedrijke studio’s in de game-industrie.