Brain Training: hét Vaderdagcadeau om nooit te vergeten

thumbnail

Nintendo’s ‘Dr. Kawashima’s Brain Training: Hoe oud is jouw brein?’ voor het Nintendo DS-systeem is een regelrechte hit. De vraag naar dit geheugenspel is zelfs zo hoog, dat Nintendo de verkoop van Dr. Kawashima’s Brain Training en de Nintendo DS voor Moederdag in de Benelux zag verdriedubbelen. Met Vaderdag in aantocht verwacht Nintendo met Dr. Kawashima’s Brain Training ook veel vraag naar Brain Training voor vaders, die met dit ideale cadeau hun hersenen dagelijks kunnen trainen.

Dr. Kawashima’s Brain Training is het wereldwijde fenomeen dat de perfecte aanvulling is op het gebied van regelmatig bewegen, gezond eten én een goede balans tussen werk en ontspanning creëert. Deze zaken zijn allemaal van groot belang om lichamelijk en mentaal fit en gezond te blijven. Tegenwoordig ligt de focus echter niet meer alleen op het lichaam, maar net zo goed op de hersenen. Dr. Kawashima’s Brain Training is niet alleen een groot succes in het moederland Japan, maar is inmiddels ook in Nederland een grote hit. Naar schatting trainen er wereldwijd dagelijks tien miljoen mensen hun brein. In Europa zijn er al meer dan 2,4 miljoen stuks van Dr. Kawashima’s Brain Training verkocht.

Joep Peterse, Product Manager bij Dixons, over de spraakmakende verkoopcijfers van Nintendo DS en Dr. Kawahima’s Brain Training: “In onze winkels is er de week voor Moederdag een heel grote vraag geweest naar Nintendo’s Brain Training. Vaders kwamen met hun kind(eren) naar onze winkel om hun moeder te verrassen met de breinoefeningen. We verwachten dat het voor de komende Vaderdag dit keer de moeders zijn die met hun kinderen bij ons in de winkel langskomen om vaders met hetzelfde ‘hersentraincadeau’ te verwennen.” Hoe werkt Dr. Kawashima’s Brain Training? Dr. Kawashima’s Brain Training vraagt gebruikers diverse opdrachten uit te voeren, zoals het oplossen van eenvoudige rekensommen en het onthouden van woorden.

Door de snelheid en nauwkeurigheid te meten waarmee deze opdrachten worden uitgevoerd, krijgen gebruikers een score toegewezen in de vorm van een zogenaamde ‘hersenleeftijd’. Als van een gebruiker de huidige hersenleeftijd is vastgesteld, draagt het programma een dagelijkse serie oefeningen op, zoals het oplossen van rekenkundige puzzels en het onthouden van volgordes van getallen. Het doel is op deze manier de hersenleeftijd te verbeteren. Door gebruik te maken van de ingebouwde kalender kunnen gebruikers gemakkelijk hun vorderingen bijhouden. Elke dag dat een speler een training heeft voltooid, wordt een stempel op de persoonlijke kalender geplaatst. Als voldoende stempels zijn verzameld, komen extra oefeningen en uitdagingen beschikbaar.

Alle oefeningen in Dr. Kawashima’s Brain Training zijn gebaseerd op rekenkundige, cognitieve en taalgebaseerde opdrachten. Nintendo DS Lite en Dr. Kawashima’s Brain Training: hét cadeau voor 17 juni! Op de derde zondag van juni is het weer Vaderdag. Is jouw vader de laatste tijd een beetje vergeetachtig? En wil jij hem met een origineel en praktisch cadeau verwennen, dan is Nintendo DS Lite met Dr. Kawashima’s Brain Training de ideale combinatie. De Nintendo DS Lite heeft een verwachte verkoopprijs van € 149,- en het spel ‘Dr. Kawashima’s Brain Training: Hoe oud is jouw brein? kost ongeveer € 30,-. Het is nooit te laat om met het trainen van je brein te beginnen! Met een paar minuten per dag beschikt jouw vader weer over een actieve, scherpe en soepele geest.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx