"Blu-Ray groeit mee met de ambities van de games industrie"

thumbnail

De Blu-Ray Association heeft veel vertrouwen getoond in de toekomst van Blu-Ray. Via de Computerandvideogames reageert Graham Heaton op de release van Sharp’s 100 gigabyte triple-layer Blu-Ray disc welke in juli verscheen. De disc wordt ook wel de BDXL genoemd.

“De ambitie van (game) developers is ongelimiteerd en daardoor zie je innovativiteit welke vraagt om meer opslagcapaciteit. Blu-Ray is in staat om mee te groeien met de industrie en waarborgt de grootte van de disc opslagcapaciteit. De ambities kunnen daarmee ondersteund worden door Blu-Ray.”

Microsoft ziet echter meer in digitale content via het internet en houdt het voorlopig even bij de Xbox 360 DVD-drive en de komst van online distributie. Dat is volgens hen dan ook de toekomst. Ontwikkelaars als Capcom en Mercury Steam laten inmiddels echter weten problemen te hebben met meerdere DVD-discs voor een game. In oktober zal onder andere ook Castlevania: Lords Of Shadow van Konami op 2 discs gaan verschijnen. Capcom liet eerder al weten Lost Planet 2 content te moeten schrappen om het spel op een enkele disc te kunnen plaatsen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx