Bio Vakantieoord start esportsteam voor kinderen met een handicap

thumbnail

Het Bio Vakantieoord en de populaire gaming YouTuber Joost Bouhof slaan de handen ineen en lanceren een esportsteam voor (meervoudig) gehandicapte kinderen. Speciaal hiervoor creëert het Bio Vakantieoord een adaptieve gameroom. Met deze stap wil het Bio Vakantieoord gaming toegankelijk maken voor hun gasten, maar ook voor alle andere kinderen met een handicap. De gameroom wordt op zondag 14 november gelanceerd tijdens een speciaal evenement met Joost en andere ambassadeurs van het Bio Vakantieoord.

Unieke gameroom
De adaptieve gameroom wordt gebouwd op het terrein van het Bio Vakantieoord en uitgerust met de adaptieve gamecontrollers van Logitech en Microsoft. In de ruimte zijn alle faciliteiten aanwezig die het esportsteam nodig heeft om samen tot een goed resultaat te komen. Joost Bouhof is trots dat hij deze kans krijgt van het Bio Vakantieoord: “Als ambassadeur van het Bio Vakantieoord en fanatiek gamer vind ik het ontzettend goed om gaming voor iedereen toegankelijker te maken, zodat ook kinderen met een handicap kunnen meespelen.”

Esports voor iedereen toegankelijk
Stichting Bio zet zich al ruim 90 jaar in voor kwetsbare kinderen. Met de komst van het esportsteam en de bijbehorende gameroom wordt de volgende stap gezet. Directeur Frans Wientjes van het Bio Vakantieoord  is erg verheugd met het initiatief: “Gaming is vandaag de dag ontzettend populair en met de juiste hulpmiddelen kunnen echt alle kinderen meedoen. Op het scherm is hun handicap niet aanwezig. Dat doet heel veel voor kinderen die dag in dag uit met een beperking te maken hebben. Op deze manier gaat de online wereld ook open voor hen”.

Esportshub Gelderland
De Esportshub Gelderland heeft aangegeven samen te willen werken met het Bio Vakantieoord-esportsteam op gebied van begeleiding en coaching. De Esportshub wordt gesteund door de provincie Gelderland en is hét talentencentrum om Nederland een permanente plek te geven in de esports-top van de wereld.

Bekende sporters en influencers
Naast Joost Bouhof zullen er op 14 november ook andere prominenten aanwezig zijn waaronder paralympisch alpineskiër Niels de Langen en Alexander Nathan, oprichter van Nederlands eerste esports team voor volwassenen met een beperking.

Meedoen met het esportsteam?
Wil jij ook graag bij de onthulling van de gameroom zijn of meedoen met het esportsteam? Of wil je als bedrijf participeren of de gameroom in zijn geheel of gedeeltelijk adopteren? Stuur dan een mail naar communicatie@stichtingbio.nl

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box