Bethesda Softworks en Marvel Games onthullen Blade-game

thumbnail

Bethesda Softworks en Marvel Games hebben aangekondigd dat Arkane Lyon, ontwikkelaar van de veelgeprezen en bekroonde series DEATHLOOP en Dishonored, een nieuwe single-player third-person game maakt, gebaseerd op de stripheld Blade.

“Ter ere van Blade’s 50ste verjaardag hebben we de perfecte match voor de Daywalker gevonden in Arkane Lyon, een studio van compromisloze artiesten die voortdurend de grenzen van gamedesign en innovatie verleggen”, zegt Bill Rosemann, VP en Creative Director van Marvel Games. “Naast hun bekroonde talent is het hun persoonlijke passie en gedurfde visie voor onze half-mens, half-vampier iconoclast die deze samenwerking perfect maakt.”

Arkane Lyon is net begonnen met de ontwikkeling van de game, die een origineel verhaal zal bevatten met de kenmerkende meeslepende gameplay en een verhaal van wereldklasse.

“Als kind van gemengde afkomst voelde ik een speciale band met Blade, een held met een dubbele afkomst,” zegt Dinga Bakaba, Game Director van Arkane Lyon. “De kans om onze draai aan dit personage te geven is een droom van me en een uitdaging die ons team met passie aangaat. We zijn immens enthousiast om spelers in Blade’s schoenen te laten staan, terwijl hij de kampioen van mijn geboortestad Parijs wordt, één staak per keer.”

De Marvel’s Blade-game neemt spelers mee naar een deel van Parijs in quarantaine, te midden van een bovennatuurlijke noodsituatie. Vampiers zijn opgedoken, terroriseren de stad van het licht en dwingen Parijzenaars om ‘s nachts in hun huizen te schuilen en te wachten tot de zon opkomt.

“Van zijn trenchcoat tot zijn iconische zonnebril is Blade een gelikt, stijlvol en gedreven personage,” zegt Sebastien Mitton, Co-Creative en Art Director bij Arkane Lyon. “Dit project is de perfecte gelegenheid om Arkane’s stijl naar een nog moderner en gedurfder gebied te duwen. De essentie van ons werk leeft op het kruispunt van impactvolle ideeën en innovatieve knowhow.”

 • 5 2 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  5 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  OrbitingDeath
  Lid
  415
  2 maanden geleden

  Ben benieuwd, klinkt al gaaf 🙂

  stuutje1979
  Lid
  220
  2 maanden geleden

  Dit zou best wel eens een hele vette game kunnen worden.

  Griever
  Lid
  2644
  2 maanden geleden

  Blade is als het waren de John Wick Marvel.Goed om te zien dat hem ook eindelijk daarvoor laten schitteren.Heb hem denk ik het meest gebruikt in Midnight suns.

  Astrifer
  Lid
  63
  2 maanden geleden

  Ben heel benieuwd! Hopelijk krijgen we op het Bethesda evenement volgend jaar meer te zien!


  Naar boven
  5
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx