Bende met mysterieuze details voor Pokémon Platinum

thumbnail

De nieuwste informatie over Pokémon Platinum Version, de game die op 22 mei 2009 naar Europese DS-bezitters komt, zal het enthousiasme onder fans ongetwijfeld nog eens extra aanwakkeren.

Met een extra wereld, nooit eerder geziene vormen van supersterke Pokémon, nieuwe personages en uitgebreide online-opties, zit Pokémon Platinum Version vol verrassingen voor zowel ervaren spelers als nieuwkomers in het Pokémon-universum.

Misschien wel het grootste geheim dat nu wordt onthuld, is dat van de even zeldzame als mysterieuze Pokémon Shaymin. Hoe kan deze naar zijn Sky Forme veranderen in Pokémon Platinum Version en welke nieuwe krachten krijgt hij dan?

Als je Shaymin in Pokémon Diamond Version of Pokémon Pearl Version hebt gekregen via een winkelactie of speciaal evenement*, moet je Shaymin overzetten naar een exemplaar van Pokémon Platinum Version. Vervolgens ga je naar Floaroma Town om de speciale Gracidea-bloem te ontvangen, die je op Shaymin moet gebruiken.

Als je de nieuwe Sky Forme hebt ontdekt van Shaymin, een Pokémon van het Flying-type, zul je zien dat hij een nieuwe vaardigheid krijgt: Serene Grace. Aangevuld met zijn andere zeer handige aanvallen, waaronder Air Slash, geeft dit een heel nieuwe dimensie aan het inzetten van Shaymin bij gevechten. De Distortion World is een volgend nieuw en spannend element in de Pokémon-wereld. In dit mysterieuze oord woont Giratina, de Pokémon die centraal staat in de nieuwe verhaallijn. Giratina verschijnt in zijn nieuwe Origin Forme in de Distortion World, een plaats waar de gebruikelijke regels van tijd en ruimte niet langer gelden.

Ook nieuw in het spel is een agent van de International Police die opereert onder de codenaam Looker en op verschillende plaatsen in Sinnoh opduikt om je een handje te helpen. De oude vijand, Team Galactic, is ook weer aanwezig, inclusief een nieuw lid dat zich nog verdachter gedraagt dan de rest. Een volgende aanvulling die door elke Pokémon Trainer gewaardeerd zal worden is de Battle Frontier. Pokémon Trainers worden hier aan de ultieme test onderworpen in een gebied met vijf verschillende gevechtsfaciliteiten, elk met unieke regels!

Door hier goed te presteren verdien je Battle Points die je kunt inwisselen tegen fantastische prijzen. De eerste faciliteit is de Battle Tower, die ook al verscheen in Pokemon Diamond Version en Pokémon Pearl Version. Hier gelden min of meer de standaardregels, maar dat betekent nog niet dat het makkelijk wordt om je een weg naar de top te vechten en Palmer, de Tower Tycoon, te verslaan.

Helemaal nieuw in Sinnoh is de Battle Factory. In deze faciliteit gebruik je niet je eigen Pokémon, maar moet je Pokémon huren om je team samen te stellen. Telkens als je wint, mag je één Pokémon met je tegenstander ruilen. Als je zeven gevechten achter elkaar hebt gewonnen, verdien je Battle Points die je kunt gebruiken om sterkere Pokémon te huren. Als je in de Battle Factory 20 gevechten hebt gewonnen, verschijnt Thornton, de Factory Head. Omdat je in deze faciliteit gebruik maakt van gehuurde Pokémon, beschikt Thornton niet over een specifiek team om mee te strijden. In plaats daarvan zal hij strijden met Pokémon die vergelijkbaar zijn met die in jouw team, waardoor dit een tegenstander is die je niet zomaar even zal passeren.

Het mooie van het huursysteem is dat je gedwongen wordt niet steeds met dezelfde Pokémon te strijden, maar je leert vechten met steeds weer andere exemplaren. Zo verdiep je niet alleen je kennis van je eigen Pokémon, maar raak je ook beter bekend met de sterke en zwakke punten van de Pokémon die je tegenstanders gebruiken. Dat komt zeker van pas als je vervolgens weer tegen je vrienden gaat spelen!

De mogelijkheden om tegen vrienden te spelen via de Nintendo Wi-Fi Connection zijn enorm uitgebreid. Kies bijvoorbeeld eens voor Battle Video Ranking om de best bekeken filmpjes te zien van gevechten die door andere spelers zijn geleverd en opgenomen met de nieuwe Vs. Recorder. Door te kijken hoe op het hoogste niveau wordt gespeeld, kun je natuurlijk heel handig ideeën opdoen voor je eigen gevechten. In de Wi-Fi Plaza kun je nu ook kiezen voor Tap Toys, een leuke extra die je laat spelen met beeld- en geluidseffecten. Je kunt Tap Toys uitwisselen met andere spelers in de Plaza. Je kunt ze ook uitbreiden door goed te presteren in de Plaza Games, een serie van drie minigames die met maximaal vier spelers tegelijk gespeeld kunnen worden.

Met zoveel verregaande mogelijkheden, kan elke speler zich met Pokémon Platinum Version bijna eindeloos vermaken, met steeds weer nieuwe Pokémon om te ontdekken en mysteriën om te ontrafelen. Niet voor niets heeft Pokémon Platinum Version in Japan al diverse verkooprecords gebroken. Pokémon Platinum Version voor de Nintendo DS wordt op 22 mei 2009 in Europa gelanceerd.

* Op 22 en 23 mei is de mysterieuze Pokémon Shaymin te downloaden in alle 18 Toys XL filialen. Om Shaymin te kunnen ontvangen dient je Pokémon Diamond Version of Pokémon Pearl Version Game Card te voldoen aan een aantal voorwaarden. Kijk voor de instructies op: shaymin.nintendo.nl.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx