Bekendmaking selectie Cinekid Game App Award – Nominations Cinekid Game App Award

thumbnail

Vandaag maakt Cinekid de selectie bekend van de Game en App Award. Cinekid onderkent de grote rol die games en apps tegenwoordig vervullen in het leven van zowel jong en oud. Er zijn nog maar weinig mensen die niet gamen. Er is een enorm aanbod aan games en apps waardoor het voor veel kinderen lastig is om kwaliteit te onderscheiden.

Games en apps hebben de kracht om verhalen op een andere manier te vertellen dan een film of tv serie. Nieuwe, non-lineaire vertelwijzen en een actieve rol van de speler(s) zorgen voor speelse, vernieuwende verhaalvormen en ervaringen.

Met de Game en App Award wil Cinekid de makers die innovatieve, artistieke en bijzondere vertelvormen in een game of app integreren, graag belonen. In een open call vroeg Cinekid aan de makers van console, PC, VR, Apple of Android games en apps maar ook fysieke games, hun titel in te dienen. Meer dan 30 makers gaven dit jaar gehoor aan deze oproep.

Selectiecommissie en procedure
De selectiecommissie bestaande uit: Zuraida Buter (A MAZE. / Berlin, Playful Arts Festival), Alessandra van Otterlo (Control Magazine, European Game Showcase), Cinekid’s hoofd Nieuwe Media Siuli Ko en medewerker Luc Berendsen kozen uit alle inzendingen 9 titels. Deze selectie dingt mee naar de Game en App Award. Een jeugdjury bestaande uit 4 leden van Cinekid’s Junior Crew zal beslissen welke titel de award zal winnen!

De volgende titels zijn geselecteerd:

We were here TogetherTotal Mayhem Games (PC)
Dream DropletsNick Rutten (VR)
Traffic JamsLittle Chicken (VR)
Hix Puzzle IslandGamedia (mobile, tablet)
Oorlogsdagboek van DrentheStudio Louter (crossmediaal)
Koi FarmJob Talle (PC)
You Suck at ParkingHappy Volcano (PC)
WovenAlterego Games (PC, console)
Asgaard SagaHulan (PC, tablet)

De selectie wordt gepresenteerd in Cinekid’s MediaLab tijdens het Cinekid Festival in de herfstvakantie van 2021.

Over Cinekid
Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen bereikt.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box