Battlefield 2042 Season 5: New Dawn is nu beschikbaar

thumbnail

Electronic Arts en DICE hebben vandaag Battlefield 2042 Season 5: New Dawn uitgebracht. Het nieuwe seizoen voegt veel content toe aan de game, waaronder een gloednieuwe map die geïnspireerd is door Battlefield 4, meerdere wapens, gadgets en nog veel meer.

In Season 5 verplaatst de strijd zich naar een door de oorlog geteisterde, verwilderde en verlaten industriële faciliteit in Tsjechië met de nieuwe, door Battlefield 4 geïnspireerde map Reclaimed. Spelers moeten nog beter met hun squad samenwerken om het strijdveld levend te verlaten. Voertuigen krijgen de kans om het gevecht met elkaar aan te gaan bij de ontspoorde Crash Site, terwijl het dichte bosgebied rondom de Landing Zone zich ontleent aan nabijheidsgevechten. Daarnaast bieden zowel de Abandoned Turbine als het Military Warehouse een scala aan gunplay-ervaringen, waaronder verticaliteit, dekking en kleine ruimten.

Hieronder een overzicht van alle content die spelers tijdens Season 5 nog meer kunnen verwachten:

 • Nieuw wapen: XCE Bar – Dit uiterst precieze grendelgeweer heeft uitgebreide attachment-mogelijkheden om zijn vuurkracht te ondersteunen en spelers vijanden van verschillende afstanden aan kunnen vallen.
 • Nieuw wapen: GEW-46B – Een oude favoriet uit Battlefield 4 die zeer geschikt is voor middellange afstand dankzij de hoge stabiliteit en burst-modus.
 • Nieuw wapen: BFP.50 Hand Cannon – Een krachtig secundair wapen die spelers de mogelijkheid biedt van korte afstand veel schade aan te richten.
 • Nieuw gadget: Spring Grenade – Een kleinere granaat die eerst in de lucht stuitert voordat hij ontploft.
 • Nieuw gadget: Anti-Tank Grenade – Een bundel van granaten die ontploffen bij impact.
 • Nieuw gadget: Mini Grenade – Micro-granaten die sneller en verder kunnen worden gegooid dan gewone granaten.

Deze toevoegingen zijn beschikbaar voor alle spelers als onderdeel van de niet-betaalde Battle Pass van Battlefield 2042. Spelers kunnen extra cosmetische items ontgrendelen via de premium Battle Pass.

Ook worden er in Season 5 verschillende nieuwe quality-of-life-verbeteringen toegevoegd, waaronder het bekende Squad Management System die spelers in staat stelt om hun squad te beheren en aanpassen. Verder komt er een vernieuwde voertuig-loadout die de rolverdeling op het strijdveld verbetert, vernieuwde Vault Weapons en de introductie van nieuwe Thermal Tech- en Heavy Anti-Air-wapenstations.

Later dit seizoen kunnen spelers uitkijken naar een gewijzigde versie van de map Hourglass, met een nieuwe route onder de snelweg en een verkleinde afstand tussen missiedoelen om betere dekking, zichtlijnen en gevechten mogelijk te maken.

Neem hier een kijkje voor meer informatie over Season 5: New Dawn. Voor meer informatie over de verschillende edities van Battlefield 2042, ‘Dubbele Versie’ voor aankopen van current-gen-edities, acties voor EA Play- en EA Play Pro-leden en alle andere details bezoek je de website van Battlefield 2042 of volg je de game op YouTube, Twitter of Instagram.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx