ASUS kondigt nieuwe ROG Zephyrus G16, TUF Gaming-laptops, next-gen-randapparatuur en meer aan

thumbnail

Republic of Gamers (ROG) heeft tijdens Computex in Taiwan, één van de grootste techbeurzen ter wereld, een uitgebreide line-up met nieuwe producten aangekondigd. De onthullingen variëren van de vernieuwde ROG Ally X tot next-gen-randapparatuur en van desktop PC’s tot laptops.

Te beginnen met de ROG Ally X: de gaming handheld heeft een aanzienlijke upgrade gekregen en biedt niet alleen een AMD Ryzen Z1 Extreme-processor en RDNA 3-graphics, maar ook verdubbelde batterijcapaciteit, 24 GB RAM, 1 TB opslag, verbeterde koeling en meer. Daarnaast heeft ROG een nieuwe AMD-variant van de ROG Zephyrus G16 gaminglaptop uit de doeken gedaan met een premium aluminium behuizing, een ROG Nebula Display OLED-beeldscherm en een krachtige AMD Ryzen 9-processor.

Ook heeft ROG een diverse line-up randapparatuur onthuld die is ontworpen om game-ervaringen beter te maken:

 • Het ROG Azoth Extreme-toetsenbord heeft een zeer hoge bouwkwaliteit en aanpasbare features.
 • De ROG Harpe Ace Extreme-gamingmuis weegt slechts 47 gram en is van alle technologie voorzien om spelers uiterste precisie en controle te geven.
 • De ROG Delta II-headset met betere geluidskwaliteit om nog meer op te gaan in
 • ROG Destrier Core-gamingstoel, ontworpen met duurzame, comfortabele materialen en precies zo in stellen zoals spelers dat willen
 • De ROG Archer ErgoAir-rugzak brengt comfort en stijl samen voor spelers die vaak onderweg zijn
 • Daarnaast heeft Republic of Gamers het Next-Gen ROG Maximus Hero BTF-moederboard aangekondigd, waarbij de connector is weggewerkt in het ontwerp om kabelmanagement te stroomlijnen. Dankzij innovatieve features, zoals het PCIe® Slot Q-Release Slim-mechanisme, zet een nieuwe standaard voor het DIY samenstellen van een PC

Twee nieuwe TUF Gaming-laptops
Ook heeft ASUS twee nieuwe TUF Gaming-laptops aangekondigd: de A14 en de A16. Daarmee lanceert ASUS voor de allereerste keer een 14-inch variant van een TUF Gaming-laptop. De A16 wordt gekenmerkt door een dunner design en een upgrade met (maximaal) een AMD Ryzen 9 AI HX 370-processoren en een NVIDIA GeForce RTX™ 4070 Laptop GPU.

SPEERPUNTEN:

 • De verbeterde ROG Ally: Verdubbelde batterijcapaciteit (80 Wh), verbeterde joysticks, koeling, twee keer zo veel opslag, 24GB RAM en meer. De nieuwe ROG Ally X is in ieder opzicht beter dan de originele ROG Ally.
 • AMD-versie Zephyrus G16: De Zephyrus G16 is vernieuwd en schittert door een premium aluminium behuizing, een 50 TOPs AMD Ryzen AI 9 HX 370-processor, een NVIDIA GeForce RTX GPU en meer.
 • Een nieuwe line-up randapparatuur: Het ROG Azoth Extreme-toetsenbord, de Harpe Ace Extreme-gamingmuis en de Delta II-headset behoren tot de Computex-aankondigingen
 • ‘AI Networking’ met WiFi 7: De ROG Rapture GT-BE19000 gamingrouter met onder andere AFC-enabled 6 GHz WiFi en Smart AiMesh
 • Nieuwe moederboard-oplossingen: ROG heeft de volgende generatie van het Maximus Hero BTF-moederboard en de ROG STRIX AIO Cooler Series onthuld.
 • Als de gesmeerde bliksem: ROG Thor III en de ROG Mjolnir UPS bieden stroomvoorziening 
 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx