Advance Wars: Dark Conflict

thumbnail

Heb jij het talent

Spelers met een talent voor strategische oorlogsvoering hebben iets om het vizier op te richten, want Advance Wars: Dark Conflict komt naar de Nintendo DS. In dit turn-based strategiespel wordt een duister, post-apocalyptisch verhaal verteld waarin alles draait om wraak, verraad en overleven. Spelers raken betrokken bij de ultieme oorlog, waarin ze een divers assortiment militaire eenheden over verschillende plattegronden en terreinsoorten moeten verplaatsen. Spelers kunnen via de Nintendo Wi-Fi Connection ook één-tegen-één strijden met andere spelers van over de hele wereld. Het is via draadloze communicatie ook mogelijk om samen te werken met een partner voor een spannend potje twee-tegen-twee. Beleef de duisterste Advance Wars ooit en geniet van heerlijk pittige strategische gevechten. Op 25 januari 2008 wordt Advance Wars: Dark Conflict in Europa gelanceerd, exclusief voor de Nintendo DS.

De aarde is getroffen door een reeks wereldwijde natuurrampen. Hierdoor is het grootste deel van het leven op aarde vernietigd, het lukt de zonnestralen nog maar nauwelijks om zich een weg door de aswolken in de lucht te branden. Nu de aarde in zulke catastrofale omstandigheden verkeert, besluiten sommige overlevenden om slachtoffers te helpen, terwijl andere hun voordeel doen met de situatie en zich verheffen tot de nieuwe leiders. Ondertussen zijn er ook nog groepen soldaten die proberen de bevelen te volgen die voorafgaand aan de rampen waren gegeven. En natuurlijk zijn er personen die boven alles zichzelf proberen te verrijken. De speler moet zijn leger naar de overwinning leiden en de zwakkeren beschermen. Bij de confrontaties met vijanden is het hierbij van groot belang de kracht en zwakte van elke eenheid te kennen, want alleen met deze kennis kan de weg naar de overwinning worden gevonden.

Als opperbevelhebber van een leger, moet de speler de vijand bestrijden met verschillende militaire eenheden die over land, op zee en door de lucht verplaatst kunnen worden. Spelers kunnen hiervoor de eenheden onafhankelijk van elkaar bedienen, zowel met de actieknoppen als met de stylus op het touchscreen. Winst of verlies is geheel in handen van de speler! Met de nieuwe mogelijkheid om havens en leveringspunten te bouwen, kunnen spelers meer dan ooit hun eigen strategie bepalen. Daarnaast biedt Advance Wars: Dark Conflict een enkele speler de langste en meest uitgebreide ervaring ooit. Het spel bevat een Story Mode van 26 stages, plus meer dan 30 bonusmissies, om nog dieper in de tactieken te duiken die zijn vereist om vijanden succesvol en efficiënt te verslaan. Op elke plattegrond moet de speler in steeds weer nieuwe gevechtssituaties optimaal presteren om alle vijandelijke eenheden te verslaan, het hoofdkwartier van de tegenstander te veroveren, of aan andere eisen voor de overwinning te voldoen.

Ook multiplayeren

De Nintendo Wi-Fi Connection biedt spelers nieuwe manieren om Advance Wars: Dark Conflict te spelen. Als spelers vriendcodes hebben uitgewisseld, kunnen spelers bijvoorbeeld direct tegen elkaar spreken door de Y-knop ingedrukt te houden en in de microfoon te spreken. Het is ook mogelijk om zelf plattegronden te ontwerpen, zodat op telkens weer nieuwe plattegronden kan worden gestreden. Spelers kunnen hun zelfgemaakte plattegronden uploaden naar de Nintendo Wi-Fi Connection om ze met spelers van over de hele wereld te delen. Via lokale draadloze communicatie kunnen twee of vier spelers met elk een Game Card als teams tegen elkaar strijden. De rijkdom aan telkens weer nieuwe spelsituaties houdt zelfs de grootste strateeg constant bij de les.

Dankzij de touchscreenbesturing kan iedereen dit spel snel en intuïtief besturen. Op het onderste scherm gebruikt de speler zijn stylus om eenheden te verplaatsen, terwijl het bovenste scherm wordt gebruikt voor een overzicht van de omgeving, aanwijzingen en statistieken over terrein en eenheden. Het spelmenu biedt spelers de mogelijkheid om wanneer ze maar willen extra informatie op te vragen, zoals de voorwaarden om te overwinnen, de statistieken van het huidige gevecht en meer. Deze informatie kan de speler gebruiken om zijn strategie nog nauwkeuriger te bepalen. De gekozen aanvallen verschijnen in beeld als spectaculaire gevechtsanimaties, waarbij het bovenste scherm de positie van de tegenstander laat zien en het onderste scherm het leger van de speler toont.

Beproef je strategische vaardigheden op het wereldwijde slagveld. Advance Wars: Dark Conflict voor de Nintendo DS wordt op 25 januari 2008 in Europa gelanceerd voor een verwachte verkoopprijs van ongeveer €45.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Strategie | Release: 07-01-2008 | Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box