Aankondiging; oprichting Breda Game City

thumbnail

Vandaag kondigt Breda Game City officieel haar bestaan aan! Stichting Breda Game City focust zich op de lokale mogelijkheden en beoogt een professionele, gezonde en creatieve omgeving te creëren voor de voortvarende video games industrie in Breda.

Stichting Breda Game City (BGC) is opgericht door een divers team van experts dat zich verbonden voelt vanwege het gezamenlijk besef dat er in Breda vele onbenutte mogelijkheden en kansen liggen voor de videogame industrie.

Matthijs van de Laar – voorzitter BGC en Co-Founder Twirlbound “Tijdens mijn opleiding en de opstartfase van onze gamestudio kwam ik erachter hoe nuttig een lokale community kan zijn en hoe dit in Breda nog kon verbeteren. Een dergelijke community is niet alleen handig voor game developers onderling, maar ook de betrokkenheid en steun van lokale partijen als de gemeente Breda zijn uiterst waardevol in dit stadium. Met Breda Game City zetten we ons in om het gemakkelijker te maken voor starters en bestaande bedrijven om deze lijntjes te benutten, de kansen te verzilveren en developers voor een deel te ontlasten zodat ze zich meer kunnen focussen op het ontwikkelen van games.”

De stichting heeft als doel om Breda en de Zuidelijke Nederlandse regio zowel nationaal en internationaal op de kaart te zetten. Dit doen ze door het veelzijdige Bredase talent zichtbaar te maken en ook door de ideale factoren, kansen en activiteiten op te zoeken en/of te creëren voor nieuwe en bestaande bedrijven in Breda.

Belangrijke partner voor de organisatie is de Breda University of Applied Sciences (BUas). Robbie Grigg directeur ‘BUas Academy for Games and Media’ roemt dit initiatief: “We zijn zeer verheugd met de oprichting van Breda Game City. Na het afstuderen vertrekken de meeste studenten naar game studio’s overzee of elders in het land, maar Breda heeft alle belangrijke ingrediënten voor een gameontwikkeling hub: briljante alumni, een perfecte locatie in Europa met uitstekende reis verbinding, betaalbare infrastructuur en de kenmerkende Nederlandse werkethos gecombineerd met een hoge levenskwaliteit. Breda Game City is een mooie stap om meer studenten startups zoals Twirlbound en Stitch Heads te ondersteunen en grotere game studio’s naar de stad te trekken.”

De Gemeente Breda is ook betrokken als partner, daar ze zich wil ontwikkelen als Internationale Hotspot voor Toegepaste Technologie en Creativiteit. Onderdeel hiervan is het samen met bedrijven en kennisinstellingen inzetten op het stimuleren van innovatie en ondernemerschap. Breda Game City sluit hier goed bij aan en de gemeente heeft haar steun dan ook al toegezegd voor de komende jaren.

Wethouder Economie, sociale zaken, internationaal en bedrijfsvoering Boaz Adank over de rol van de gemeente: “Breda heeft de ambitie om het knooppunt van het Zuiden te worden voor Toegepaste Technologie en Creativiteit. Samen met Breda Game City gaan we ons inzetten om het vestigingsklimaat in Breda zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor deze sector. Er liggen in Breda mooie kansen om de bestaande creatieve community te verrijken met bedrijven die zich richten op de ontwikkeling van games. In tijden waar gamification en serious gaming een enorme groei doormaken mag deze tak niet ontbreken in Breda. Zeker ook omdat we de talenten op dit vakgebied in onze stad opleiden.”

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  loeder001
  Lid
  983
  28 dagen geleden

  Leuk initiatief.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box